Felkészítő az állásinterjúra: a Jooble legjobb stratégiái és tippjei

Az állásinterjú sikeressége leginkább azon múlik, hogyan készülsz fel és milyen válaszokat fogsz adni.

A Jooble összegyűjtött néhány kulcsfontosságú lépést, amit tarts be állásinterjú előtt, és nagyobb eséllyel szerzed meg álmaid munkáját.

Az állásinterjúra való felkészülés egy izgalmas, de sokak számára megterhelő feladat lehet. A megfelelő stratégiák és tippek segítségével azonban könnyebben átlendülhetünk ezen az időszakon. A Jooble álláskereső portál néhány hasznos tanáccsal szolgál azoknak, akik éppen állást keresnek és az interjúkra készülnek. Ha még nem találtad meg álmaid munkáját, látogass el a Kecskemét munka oldalra.

Jooble: így készülj fel az állásinterjúra

 

Mielőtt állásinterjúra mégy, tegyél meg néhány lépést annak érdekében, hogy megmutasd a legjobb oldalad és te legyél az egyik legjobb jelölt.

__check

Keress információkat a vállalatról: Ismerd meg a céget, annak történetét, küldetését és értékeit. Az interjún megmutatott ismeretek a cégről pozitív benyomást kelt majd és bemutatja, hogy alaposan felkészültél.

__check

Gyakorold az interjút: Készítsd elő a válaszaidat a gyakran feltett kérdésekre, például az erősségeidről, gyengeségeidről és tapasztalataidról. Gyakorold ezeket hangosan a tükör előtt vagy egy ismerősöddel, aki feltesz neked kérdéseket, te pedig megválaszolod.

__check

Viselkedj profin: Fontos az első benyomás, ezért viselkedj megfelelően és tiszteletteljesen az interjún. A megfelelő öltözet és testbeszéd nagyon fontos jelentőséggel bír.

__check

Készíts kérdéseket, ne csak válaszokat: Ne felejts el te is kérdéseket feltenni az interjú során a vállalatról, a pozícióról és a munkakörülményekről. Ez is megmutatja érdeklődésedet és felkészültségedet.

__check

Légy magabiztos, de ne öntelt: A magabiztosság fontos az interjún, de ne téveszd össze az arroganciával. Amikor az erősségeidről kell beszélni, ne legyél szerény, de a gyengeségeidet is nyugodtan valld be, ha rákérdeznek (márpedig nagy valószínűséggel rá fognak).

Így a Jooble tanácsai alapján az állásinterjúra való felkészülés könnyebbé válik, és növeli az esélyeidet a sikeres állásinterjúra. Ne feledd, az interjú az egyik legfontosabb lépés az új munkahely megszerzéséhez, ezért tényleg érdemes időt és energiát fektetni a felkészülésbe.

 

Szponzorált tartalom