Hogyan javítsd meg a törött telefon kijelzőt

telefon

Mobil nélkül manapság nem megyünk sehova, vigyázunk rá, mint a szemünk fényére, és mégis elég egy óvatlan pillanat, és a telefon már földet is ért. Most pedig megmutatjuk, hogyan is cseréld ki a védőfóliát vagy magát a kijelzőt.

 

A megrepedt üveg javítása

 

A falon található pókháló sem rémísztő annyira, mint a mobil kijelzőjén látható, pláne, ha egy drágább darabról van szó. Néhány esetben a pókháló csak a készülék egyik sarkában jelenik meg, amelynek hála, a mobil még használható marad. A rosszabbik esetben pedig apró darabokra törik, és sajnos nincs is más hátra, mint megjavíttatni. Az ilyen javítások sajnos nem túl olcsók, főleg akkor, ha újabb telefonról van szó. De ha spórolni szeretnél, és akkor megcsinálhatod te magad is, nincs szükséged másra, csak a két kezedre és néhány alkatrészre.

Az üveg cseréje a telefonok nagyrészének esetében egyforma. Az első lépés mindig a törött fólia leválasztása. Tökéletes segédezköz lehet a hajszárító is, amelyet addig tartunk a készülék fölé, amíg a törött üveget könnyedén el nem távolítjuk. Helyét gondosan megtisztítjuk az apró törmeléktől, és ráhelyezzük az újat.

 

Kijelző csere

 

A kijelző csere már egy kicsit bonyolultabb feladat. Csavarhúzó nélkül nem sokra mész, és egy adag kézügyességre is szükséged lesz. A csere mindig függ a telefon fajtájától, de manapság már rengeteg videót találhatunk az interneten, amelyek megkönnyítik azt a feladatot. Meg is osztunk veled egyet, amelyben láthatod a folyamatot részletesen, lépésről lépésre.

» A mi tippünk: Abban az esetben, ha szeretnéd, ha telefonod mindig védve legyen, inkább szerezz be egy jó minőségű telefontokot és természetesen egy jó minőségű üvegfólia is szükséges lehet. Vásárlásnál pedig semmiképp sem feledkezz meg a kedvezménykuponokról!