Visszatérés a KUPLIO.hu oldalra

Hogyan lehet a legolcsóbban vásárolni, avagy hogyan vásárolnak a webáruházak tulajdonosai

Az internet egy nagyszerű eszköz, aminek köszönhetően mindössze pár perc alatt több tízezer forintot is megspórolhat. Csak tudnia kell, hogyan. Ezért kérdeztük a webáruházak tulajdonosait, hogyan lehet a legolcsóbban vásárolni.

Bár a termék kiválasztása általában fontosabb, mint megtalálni a legolcsóbb viszonteladót, most mégis ugorjuk át az első lépést, mintha már tudnánk, hogy melyik konkrét terméket szeretnénk megvásárolni. Az általunk kinézett terméket jónéhány webáruház kínálhatja, és gyakran kínálja is. Mégis hogyan lehet megtalálni a legolcsóbbat?

A webáruházak tulajdonosai naponta össze kell hasonlítsák áraikat a konkurens webáruházak áraival. Ebből kiindulva megkérdeztük őket, hogy hogyan keresik meg a legolcsóbb ajánlatot a piacon. A válasz elég gyakran ugyanaz volt... Elvileg mindig ellenőrzik és/vagy vegyítik az alábbi 3 forrást:

1. Google keresés

2. Árösszehasonlító, pl. Árukereső

3. Kedvezmény kupon, pl. a Kuplio.hu oldalon ;)

Fentiekből látszik, hogy az említett stratégiákból csupán egynek a felhasználása, nem mindig a legolcsóbb ajánlathoz vezet, pedig egy hétköznapi vásárló szintén ezeket veszi alapul. Ha ügyesek vagyunk, 10 %-ot is megspórolhatunk. Ez legjobban talán a következő példákon keresztül mutatkozik meg.

Ha tudja, hogyan kell csinálni, és nem szeretné tovább olvasni a pontos útmutatást, íme az eredmények:

1. Először is napszemüveget kerestünk. Megállapítottuk, hogy a Google keresés eredményeként a legolcsóbb ajánlat 39.590 Ft lett. Bár ugyanazt a terméket 74.090 Ft-ért is lehetett kapni! Megspórolva csaknem 34.500 Ft.

2. Ezután Whirlpool mosógépet kerestünk, ahol kiderült, hogy a Google keresés drágább volt, mint amit az Árukeresőn találtunk, ahol ugyanaz az áru 6.490 Ft-tal volt olcsóbb, méghozzá 68.900 Ft. A legdrágább viszonteladó ugyanezt a mosógépet 109.900 Ft-ért kínálta. Ez elméletileg több mint 41.000 Ft megtakarítást jelent.

3. Az utolsó esetben a WayteQ x995 GPS navigációt a többség körülbelül ugyanazon az áron kínálta 23.300 forintért, de volt, ahol 30.000 Ft fölött volt az ára. A -5 százalék kedvezményt nyújtó kupon megtalálásával és felhasználásával viszont megvehető már 22.154 forintért. Ebben az esetben a kedvezmény kuponnal jöttünk ki a legjobban, és a megtakarításunk több mint 1.000 Ft volt.

Ebből is látható, hogy meg kell próbálni mind a három lehetőséget. Ezt annak ellenére is érdemes végigcsinálni, hogy a Google és az Árukereső általában nagyon hasonló eredményeket kínál. 

 

Ha a Google nyer

Képzelje el, hogy Ray-Ban Aviator Classic RB3025 001/58 napszemüveget szeretne vásárolni. Hogyan lehet megtalálni, hogy ki árusítja a legolcsóbban?

1. Írja be a termék nevét a Google keresőbe, és egymás után kattintson tovább a kereső első és második oldalára.

 

 

 

A következőket fogja látni:

A keresett napszemüveget bizonyos márkaboltokban 74.090 Ft-ért kínálják. Ha a Google keresőben nem keresnénk rá, akkor megvásárolnánk a márkaboltban, ahol megláttuk és megtetszett. Viszont egy adott modell keresésével a Google-n találtunk olyan viszonteladókat, akik ezt a konkrét modellt 39.590 Ft-ért értékesítik.

 

Néhány perces kereséssel épp megtakarítottunk csaknem 34.500 Ft-ot. Azért azt mindenképpen meg kell említeni, hogy az ajánlattevők között volt olyan webáruház is, mely bruttó 103.230 Ft-ért árulta ezt a modellt. Ha innen nézzük, akkor elméletileg több mint 63.640 Ft-ot sikerült megspórolni!

2. A következő lépés megnézni az Árukeresőn, hogy ott nem található-e még olcsóbb ajánlat.

A következőket állapítottuk meg:

Azok, akik a legolcsóbbak, egyidejűleg hirdetnek az Árukeresőn is. Ezen kívül semmilyen más olcsóbb ajánlatot nem találtunk. Viszont nem mindig van ez így. Az alábbiakban egy ellentétes példát mutatunk be.

3. Utolsó lépésként nézzük meg, hogy vajon valamelyik webáruház kínál-e az adott termékre kedvezmény kupont. Ebben az esetben találtunk egy kedvezmény kupont - 30% kedvezményre,  de ennek segítségével sem tudtuk az adott terméket a Google-n talált ártól olcsóbban megvásárolni. 

Ha nyer az Árukereső

Ugyanígy képzelje el, hogy Whirlpool AWO/C 6304 mosógépet szeretne vásárolni.

1. Írja be a termék nevét a Google keresőbe, majd nézze meg a keresés első és második oldalát.

 

Látni fogja, hogy az Árukeresőt figyelmen kívül hagyva a legolcsóbb webáruház a Edigital.hu, amelyik ezt a terméket 75.390 Ft-ért árulja.

 

2. Viszont, ha ezt a terméket beírja az Árukeresőbe, bruttó 68.900 Ft-ért megtalálja.

 

A kérdés az, hogy azért a 6.490 Ft-ért különbségért Ön melyik webáruházat választja.

3. Harmadik pontként ellenőrizze, hogy a szóban forgó árura nem kínál-e valamelyik viszonteladó kedvezmény kupont. Ebben az esetben találtunk egy -25% árengedményt nyújtó kedvezmény kupont, de az általunk kiszemelt mosógépre csak -10% kedvezményt adnak, és azzal együtt is bruttó 81.250 Ft-ba kerül. 

Ha nyer a kedvezmény kupon

Képzelje el, hogy WayteQ x995 GPS navigációt szeretne vásárolni.

1.  Ha megnézzük a Google-n, a legolcsóbbat 23.590 Ft-ért találja.  

 

2. Ha megnézzük az Árukeresőn, szintén hasonló áron 23.320 Ft-ért találja. 

 

 

3. Ha azonban megnézi az AV Planet (https://kuplio.hu/kuponok/avplanet/5-kedvezmeny-kod-195) kedvezmény kódját, észre veszi, hogy az avplanet.hu webáruházban 5% kedvezménnyel tudja megvásárolni 22.154 Ft-ért. A kedvezmény kuponnak köszönhetően megspóroltunk több mint 1.000 Ft-t.