Lassan itt a Valentin nap. Tudja, honnan ered a szerelmesek ünnepe?

valentin

Ön szerint a Valentin-nap a szerelem ünnepe, vagy csak egy jó ürügy, hogy több pénzt költsünk? Az ünnep hagyománya a régmúltba nyúlik vissza, tudja, hogy született?

 

"Szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba."

                                                                                    Antoine de Saint-Exupéry



"A te Valentinodtól"

 

Tudja, hogy született a szerelmesek ünnepe, és az emberek miért épp ezen a napon mutatják ki szeretetüket jobban, mint más napokon? A 3. században élő Szent Valentinról sok legenda kering, mégis a leghíresebbek közülük épp a keresztény, mely szerint Szent Valentin mártír volt, és II. Claudius császár uralkodása alatt élt, akiről köztudott az a tény, hogy szerette és gyakran vezetett háborúkat.


De „kedvtelése” nem nagyon tetszett a római férfiaknak, akik nem tolongtak, hogy harcolhassanak a hadseregben. Claudio sajátosan értelmezte a viselkedésüket – mindenért a feleségeiket és családjaikat hibáztatta. Ennél az oknál fogva nem tekintette a házas férfiakat jó harcosoknak, ezért egy nem túl hagyományos megoldásra jutott - megtiltotta az esküvőket Rómában!

Valentin nap I Kuplio.hu

Valentin, római pap azonban úgy döntött, hogy figyelmen kívül hagyja ezt a parancsot, és titokban továbbra is összeeskette a szerelmeseket.  Ahogy az várható volt, ilyesmit nem lehetett hosszú ideig titokban tartani, és csak idő kérdése volt, mikor szerez róla tudomást maga a császár is. Valentint azonnal bebörtönöztette, és ha ez még mind nem elég, halálra is ítélte. A kivégzésre 246. február 14-én került sor.


Az elítélt pap közvetlenül halála előtt még írt egy a börtönőr lányának, akibe szerelmes lett, egy szerelmeslevelet, amelyet "a te Valentinodtól" üdvözlettel zárt le. Néhány évtizeddel később, 469-ben, Gelasius pápa Valentin halálának napját emléknappá nyilvánította, melynek köszönhetően Szent Valentin a szerelmesek pártfogójává vált.

 

Valentin napi ajándékok, amikkel örömet szerezhet

 

Függetlenül attól, hogy a Szent Valentinról szóló legenda igaz vagy sem, egy biztos. Ha szavakkal vagy gesztusokkal kifejezi szeretetét, azzal rosszat nem csinál, és nem számít, hogy február 14-én vagy az év bármely más napján teszi mindezt. De ha úgy dönt, hogy párját éppen ezen a szimbolikus napon örvendezteti meg, egy valamit tartson észben – szívvel válasszon ajándékot! Nem kell a teljes fizetését elköltenie, ez nem verseny. Az előnyös, jó vásárlásban segítségére lehet például a Kuplio.hu oldal.

Ajándék ötletek Valentin napra I Kuplio.hu

Tippünk Önnek: A Kuplio.hu oldalon például olyan webáruházakra is lelhet, mint az Ékszer-óra.hu, Astratex, Lascana, Maiutazás, Travelist vagy Nagynap.hu, ahol biztos megtalálja a legjobb Valentin napi ajándékot kiváló áron.

A kedvezmények, kedvezménykódok vagy kuponok szintén nem egyszer a segítségére lehetnek abban, hogy megtakarítson néhány forintot, és ez mindig jól jön. Látogasson el az oldalra, és áttekinthető kategóriákba könnyen megtalálhatja, amire szüksége van.