Ön is gyakran fizet online? Erre figyeljen oda!

kártya

Az interneten történő vásárlás egyre népszerűbbé válik, de kártyás fizetésnél nem árt, ha résen van. Tudja, mire kell vigyáznia?

 

Mire kell odafigyelni?

 

Az internet már régóta nem csak a szükséges információ keresésére vagy szórakozásra szolgál. Ma már szinte bármit lehet rajta csinálni. Például rendelhet és fizethet szállást, koncertjegyeket, repülőjegyeket, vagy rendelhet bármit a világ bármely sarkából. Végtére is, nincs min csodálkozni, az online vásárlás nemcsak időt, hanem pénzt takarít meg nekünk. Nincs ez másképp az internetes fizetésekkel sem. Jelenleg többféleképpen lehet fizetni az interneten keresztül. Választhat virtuális POS terminál vagy közvetlen bankkártyás fizetés között. Szüksége lesz a következőkre:

 Kártya száma (ez egy 16 jegyű szám a kártya elején)  

 Kártya lejárati dátuma HHÉÉ formátumban

 A kártyatulajdonos vezeték- és keresztneve

 Az eladó kérheti Öntől a CVV2/CVC2 kódot is, amely a kártya hátulján van azon a részen, ahol az Ön aláírása található

Sok eladó olyan információkat is kér, mint a cím vagy lakhely. Bár ezek az adatok nem szükségesek a fizetés hitelesítésére, javasoljuk Önnek az esetleges reklamációk miatt kitölteni

Online vásárlás és fizetés I Kuplio.hu


Már tudjuk, hogy milyen adatokra lesz szüksége kártyás fizetésnél, most nézzük meg, mire kell odafigyelni:

 A hitelkártya számát csak megbízható eladónak adja meg (segítségére lehetnek a vélemények is)

 Az oldalra fel kell legyenek töltve az Általános Szerződési Feltételek, benne a cég neve, címe, a telefonos és az e-mail elérhetőség, valamint a cégjegyzékszáma és az adószáma, amelyet nagyon gyorsan és könnyedén ellenőrizhet a www.e-cegjegyzek.hu oldalon is.

 A fizetéshez szükséges adatok megadása előtt ne felejtse el ellenőrizni a címsort, hogy megbizonyosodjon róla, hogy valóban ott van, ahol lennie kell

Ellenőrizze, hogy az internetes kommunikáció Ön és az online áruház között biztonságos-e, és hogy a fizetési oldalra való átirányításnál a weboldal a következő módon kezdődik-e: https://

 A legtöbb portál biztonsági okokból SSL protokollt (egy zár formájú grafikus ábrázolásról van szó) vagy 3D-Secure protokollt használ, amelyet a Visa esetében "Verified by Visa"-ként lát, míg a MasterCard esetében "MasterCard SecureCode"-ként. Bár az SSL protokoll viszonylag magas szintű biztonságot nyújt, a 3D-Secure protokoll valamivel jobb.

SSL protokoll I Kuplio.hu

 Mindig saját számítógépet, mobiltelefont vagy táblagépet használjon az online fizetés során. Az idegen eszközökön különböző vírusok lehetnek, amelyek az Ön oldaláról adatokat küldhetnek valaki teljesen másnak. Ugyanez vonatkozik a nyilvános Wi-Fi hálózatokra is.

 

A legbiztonságosabb a PayPal

 

A PayPal egy online fizetési rendszer, amely közvetíti a pénzmozgásokat az egyes számlák között, amelyeket e-mail címekkel azonosítanak. Bárki létrehozhat PayPal számlát. Csak egy dolgot kell tennie: beírni az e-mail címét és létrehozni egy jelszót. Ezután beírja hitelkártyája adatait a rendszerbe, és feltöltheti egyenlegét. Ez egy nagyon gyors és egyszerű folyamat, amelyre valóban mindenki képes. Minden adata a Paypal számlán biztonságban lesz, és nem kell megadnia őket minden egyes fizetésnél. Előnye, hogy a PayPal fizetéseket nem csak a nagy online áruházak, hanem a kisebbek is elfogadják. Ha lehetséges, igyekezzen ezt a fizetési módot használni.