Vegyünk vagy ne vegyünk kicsomagolt terméket?

doboz

A vásárlás során, és leggyakrabban az online vásárlásoknál, találkozhat olyan termékkel, amelyik úgy van megjelölve, hogy „kicsomagolt”. Milyen termékekről van szó, és milyen előnyöket jelent a megvásárlásuk, ill. megrendelésük?

 

A kicsomagolt termékek olyan új, sérülésmentes termékek, amelyek egyszerűen csak ki lettek már csomagolva, és újra visszacsomagolva többnyire az eredeti csomagolásba. Általában olyan dolgokról van szó, amelyeket visszaküldtek a vásárlók a jogszabályban meghatározott 14 napos határidővel, promóciós/bemutató termékként használták, vagy azzal a céllal, hogy lefényképezzék a webáruház számára vagy katalógusba. Néha olyan termékek is lehetnek esetleg olyan termékek is, amelyeket kölcsön adtak bírálók számára, hogy tudjanak nekik értékelést írni az adott termékről újságokban vagy weboldalakon.

 

A kicsomagolt termék előnyei és hátrányai

 

Ahogy minden éremnek két oldala van, a kicsomagolt termékek megvásárlása mellet és elleni szólnak dolgok. A legnagobb előny nyilvánvaló – olcsóbb vásárlás. A már az egyszer kicsomagolt termékért általában 10-30 %-kal kevesebbet fizetünk, mint a hagyományosért. Mindemellett az ilyen termékre is érvényes a szokásos 2 éves garancia, és általában hibátlan, eredeti darabokról van szó, amit valaki visszaküldött.   Leggyakrabban így juthat hozzá olcsóbb elektronikai termékekhez, főként számítógéphez vagy mobiltelefonhoz.

Sok cég épp a kicsomagolt termékek forgalmazására építette fel a vállalkozását. A webáruházakban tehát olyan termékek várnak új tulajdonosokra, amelyeknek csak sérült a csomagolása, egyébként nincs semmilyen alapvető hibája. Nem hiányzik a terméknek egy alkatrésze sem, és többnyire valóban csak a csomagolással van probléma. Azonban nem lehet teljesen kizárni, ami egyben a legnagyobb hátrány. Az emberek többsége fél kicsomagolt terméket vásárolni, mert az az érzésük, hogy „másodkézből” vesznek valamit, vagy „zsákbamacskát”. Egy komoly, megbízható eladónál azonban ezek a félelmek alaptalanok. Egyszerűen elég csak körültekintőnek lenni, és ez érvényes minden vásárlásra bárhol és bárkitől is vásárol. A kicsomagolt termék megvásárlása lényegében ugyanazokat a kockázatokat hordozza, mint a hagyományos termékek vásárlása. Ezért vannak az eladóknak úgy beállítva a vásárlási feltételek, hogy a kicsomagolt terméket is vissza tudja küldeni 2 hétig. 

 

 

Használja fel a kedvezmény kupont, és spóroljon kétszeresen

 

Imádja a kedvezmény kuponokat, és szívesen használja fel őket vásárlásai során? Tudta, hogy felhasználhatja őket a kicsomagolt termékek esetében is? Így még több pénzt tud megtakarítani.

Képzelje el például, hogy már rég óta kinézett magának egy nagyszerű új mobiltelefont, amiről tudja, hogy átlagban 62.000 Ft-ba kerül. Azonban Ön megtalálja a webáruházban a „kicsomagolt termékek” címke alatt 20% kedvezménnyel. Nagyszerű! Azonnal megspórolt 12.400 Ft-ot. Viszont Ön ügyes, és a www.kuplio.hu weboldalon még talál egy 5% kedvezményről szóló kupont mobiltelefon-vásárlásra az adott webáruházban. Összesen tehát megspórolt majdnem 15.000 Ft-ot. Mit gondol, örülne neki?