4 ok az online gyógyszervásárlás mellett

patika

Az internetet, sok minden más mellett, a kényelmes online vásárlásra is nagy előszeretettel használjuk. Gyakran azonban az internetes vásárlást csak bizonyos termékek, termékcsoportok esetében választjuk, és más esetekben pedig inkább betérünk egy boltba. Mi a helyzet a gyógyszertárakkal? Még nem próbáltad, milyen a gyógyszerrendelés online? Most szóljon néhány érv mellette.

 

Miért rendeljünk gyógyszert online?

 

1. Védekezz a kórokozók ellen

Főleg az influenza szezonban megnövekszik a vásárlók száma a gyógyszertárakban, akik így terjesztik a betegséget. Ezt egy módon kerülheted el, ha nem mész közéjük. Ha nem csak receptre kapható készítményre van szükséged, dönts egy online patika mellett.

2. Idő a válogatásra és a termékek összehasonlítására

Egészségügyi vagy szépségápolási problémával küzdesz, és szeretnél kipróbálni egy vény nélkül kapható készítményt? Valamilyen vitamint szeretnél, vagy valamilyen konkrét hatóanyagú gyógyszert, de nem tudod eldönteni, melyik lenne a leghatékonyabb? A web gyógyszertár megoldás erre a problémára, hiszen itt megtalálod az összes készítmény részletes leírását, és nyugodtan, az otthon kényelmében összehasonlíthatod őket, és átgondolhatod, melyik lenne a legjobb választás.

3. Feszengés nélkül

Időnként kellemetlen lehet az intim egészségügyi gondunkat elmagyarázni a gyógyszerésznek, pláne úgy, hogy mögöttünk kígyózik a sor. De ezeket az izzasztó perceket mind elkerülheted, ha online rendelsz. Otthon, nyugodt körülmények közt átnézheted a kiválasztott gyógyszer webshop termékkínálatát, és néhány nap múlva már nálad is a csomag.

4. Spórolás online

Ha kihasználod az gyógyszertárak akciós kínálatát, a kedvezménykódokat, vagy az ingyenes szállítást, mindenképpen egy csomó pénzt takarítasz meg. Sőt, rengeteg internetes gyógyszertár rendelkezik hűségprogrammal is, aminek keretén belül a rendszeres vásárlásért különböző jutalmak vagy ajándékok járnak.

online vasarlas

»A mi tippünk: Minél előbb szeretnéd a rendelésed megkapni? Alaposan nézd át a szállítási lehetőségeket az adott online gyógyszertárban. A legtöbb esetben a gyógyszer házhozszállítás mellett személyes átvételre is van lehetőség a legközelebbi gyógyszertárban.

 

 

Mi minden kapható egy online patikában?

 

A nagy online gyógyszertárak kínálata biztosan meglep majd, hiszen rengeteg fajta terméket forgalmaznak. Mivel rendkívül széles termékskálával rendelkeznek, akár nagyobb bevásárlást is csinálhatsz, időt és pénzt megspórolva ezzel. A vény nélkül kapható készítmények mellett (megfázás elleni szerek, emésztőrendszeri panaszok elleni gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, homeopatikus szerek) táplálékkiegészítőket, vitaminokat és ásványi anyagokat is beszerezhetsz, de nem hiányozhatnak a baba-mama termékek és a szépségápolási készítmények sem. A gyógyászati segédeszközökről sem feledkeztek meg – online kaphatók a különböző ragtapaszok, kötszerek, szalagok. Sok gyógyszertár gazdagítja kínálatát különböző diabetikus, gluténmentes élelmiszerekkel is ezzel is megfelelve minden vásárlói igénynek.

A receptre kapható gyógyszerek online forgalmazása Magyarországon tilos. Amennyiben mégis találkozol online felületen ilyennel, semmiképp se rendeld meg. Ha receptre kapható gyógyszert írt fel az orvos, nincs más választásod, mint a klasszikus gyógyszertár.

»A mi tippünk: nagyon figyelj a nem hiteles online gyógyszertárakra és a gyanús webshopokra. Az online gyógyszervásárlás egyik legnagyobb kockázata a hamis vagy illegális gyógyszerek forgalomba helyezése. A leggyakrabban előforduló hamisítványok a fogyókúrás készítmények, hajhullás elleni szerek, altatók, potencianövelők, de előfordulhatnak antidepresszánsok és antibiotikumok is. Mielőtt ilyesmit rendelsz, mindig győződj meg a webáruház megbízhatóságáról.

gyogyszerek foto

Ha szeretnél biztosra menni, akkor van néhány jó ötletünk, amikkel csak jól járhatsz. A Patika24, Pingvin Patika és Benu gyógyszertárakban megkaphatsz mindent, amire csak szükséged lehet egészséged megőrzéséhez. Ha pedig a pénztárcádat is kímélnéd, akkor rendelkezésedre áll néhány kupon és patika akció is.