6 karácsonyi ruha kicsit másképp

karácsonyi ruha

Év vége közeledtével rengeteg teendővel kell megbirkóznod, ezért ne is terheld magad olyan plusz feladatokkal, mint a megfelelő outfit összeállítása. Tüzetesen átnéztük a webáruházak aktuális kínálatát, és gondosan összeválogattuk neked a legszebb ünnepi ruhákat, amelyekben ragyogni fogsz a karácsonyi vacsora során.

Miért ne ünnepelhetnéd a karácsonyt igazán stílusosan, még ha ezeket a napokat javarészt otthon töltöd? Ha nem tudod eldönteni milyen ruhát vegyél fel idén, akkor hagyatkozz tanácsainkra. Igazán univerzális darabokat válogattunk neked össze, amelyeket más alkalmakra is felvehetsz. Irány az Aboutyou.hu és Answear.hu, ahol rengeteg mesés ruha közül válogathatsz. És ne felejts el a kosárba tenni még néhány cipőt és ékszert is. Arról, hogy hogyan kombináld ezeket össze alábbi cikkünkben olvashatsz.

 

Fényes anyagú karácsonyi ruha

 

Ha választhatnánk egy ruhát, amely tökéletes megtestesítője a karácsonyi ünnepeknek, akkor az az ezüst- vagy aranyhatású ruha lenne. Ha inkább a hideg színeket kedveled, akkor válaszd az ezüsöt, ha pedig inkább a meleg színek kedvelőinek táborát erősíted, akkor számodra az arany lesz ideális. Ezek a fényes hatású ruhák remekül mutatnak majd fehér, vagy testszínű cipővel, amely lehet akár magassarkú is. Mai a kiegészítőket illeti, ideje elfelejteni a sokéves szabályt, miszerint egy összeállításban csak egy fajta nemesfémet használhatunk. Nyugodtan vegyél fel az arany ruhához ezüst ékszert, és fordítva.

fényes ruha

Forrás: Aboutyou.hu

Kötött karácsonyi ruha

 

Hogyan érd el, hogy az outfited egyszerre legyen ünnepi ugyanakkor kényelmes is? Vegyél fel egy kötött ruhát. Azonkívül, hogy a karácsonyi kötött ruha rendkívül kényelmes, nem fogsz benne fázni még akkor sem, ha ünnepeket a hegyekben töltöd. A választásnál figyelj oda az összetételre – minél több pamutot tartalmaz, annál jobb. Már csak egy nyaklánc vagy piros rúzs és kész is a karácsonyi outfit. Nem kell választanod a kényelem és a tökéletes külső közt, amikor lehet kettő az egyben is.

kötött ruha

Forrás: Aboutyou.hu

Piros karácsonyi ruha

 

Úgy tartják, a piros rúzs jól áll minden nőnek. Ugyanez érvényes a piros ruhákra is. Ha azt gondolod nem áll jól, akkor tévedsz, hiszen csak nem a megfelelő árnyalatot próbáltad. Ha meleg színekkel rendelkezel, akkor remekül áll majd a téglaszín vagy a pirosas-narancssárga árnyalatok valamelyike. A hideg színűek pedig jobb ha a bordót vagy hidegebb tónusú pirosat választanak. Az már rajtad áll midi vagy maxi ruhát választasz, kivágottat vagy magasnyakút – a piros szentestére kiváló választás minden stílusban.

 

piros ruha

Forrás: Aboutyou.hu

 

Kis fekete karácsonyi ruha

 

A kis fekete a leguniverzálisabb ruha, ami csak a szekrényedben lehet. Felheted bármilyen jeles ünnepségre, de megment akkor is, ha későn értesülsz egy találkozóról. De hogyan dobd fel ezt az egyszerű darabot? Elsőként válaszd ki a megfelelő mérető kivágást. A klasszikus midi ruha kerek kivágással soha nem megy ki a divatból, de hanem veszel fel hozzá megfelelő kiegészítőt, lehet kicsit unalmas lesz. Válassz olyan darabot, amely kicsit eltér a hagyományostól – például aszimmetrikus szabás, többféle anyag, vagy különleges részlet.

 

fekete ruha

Forrás: Answear.hu

 

Flitteres ruha

 

Egy flitteres ruha nem csak az ünnepi asztalhoz megfelelő, hanem egy szilveszteri bulira vagy szülinapra is. Mivel egy nagyon feltűnő darabról van szó, válassz egyszerűbb fazont. Ehhez a ruhához nem igazán szükségesek a kiegészítők sem, elég lesz egy testszínű szandál és egy laptáska, nem feltűnő színben és matt anyagból.

 

flitteres ruha

Forrás: Answear.hu

Elegáns karácsonyi ruha

 

Ha az idei karácsonyi ünnepek kicsit hivatalosabb hangulatban telnek majd, a ruházatot is ehhez kell igazítani. A casual anyagok helyett válassz inkább lurexet vagy bársonyt. Egy ruhát az anyagán kívül a szabása is elegánsabbá tud tenni. Ebben az esetben sem lesz szükség sok kiegészítőre. Elég csupán egy pár hosszabb fülbevaló, egy elegáns karkötő. És már csak egy fémes hatású szandál, kézitáska, és már mehetsz is.

elegáns ruha

Forrás: Modivo.hu