A legjobb webáruházak

A legjobb márkák

A legjobb webáruházak

A legjobb webáruházak

Ajándék ötlet 5 éves fiúnak? Mutatjuk a legjobb ajánlatokat

03.07.2024 Mária Gyermekek Megosztás

A gyermek növekedésével minden változik, a ruházat és a gyerekszoba is. Ajándék ötletet keresel 5 éves fiúnak? Cikkünkben számos hasznos tippet találsz.

Az öt éves gyerekek új dolgokat akarnak felfedezni és ezt a különféle játékok segítségével is lehetővé kellene számukra tenni, hiszen ezeken keresztül is fejlődik a gyerek finommotorikája, kreativitása, logikus gondolkodása, valamint kommunikáció készsége is. Nézzük meg közösen, melyek azok a kedvenc játékok, amelyek egyetlen 5 éves fiú szobájából sem hiányozhatnának.

Bevezetésül néhány érdekes kínálattal készültünk a gyerek termékek terén:  

 

Hogyan válasszuk ki a kedvenc játékokat 5 év feletti fiúknak?

 

Biztosan téged is foglalkoztat a kérdés, melyek azok a játékok, amelyeknek egy iskolakezdés előtt álló gyerek szobájában ott a helyük. A legfontosabb dolog, hogy nem csak a gyerek szórakoztatását kellene szolgálniuk, de a különböző területen történő fejlődést is. Itt találhatod az 5 éves fiúknak alkalmas szórakoztató és fejlesztő játékok kínálatából összeállított ajándék ötleteket.

 

Képességfejlesztés

 

A finommotorika, kreativitás és logika fejlesztése a gyerek fejlődésénél és növekedésénél nagyon fontos. Éppen ezért a vásárlás során próbálj meg olyan játékokat választani, amelyek fejlesztik ezeket a képességeket. Ilyenek például az építőkészletek, puzzle vagy más konstrukciós termékek. Ezek segítenek fejleszteni a gyerekek képzelőerejét és motorikus készségüket.

Hallottál már az úgynevezett mágneses építőjátékról? A mágneses kockák, vagy más elemek segítségével a gyerekek könnyebben hozhatnak létre háromdimenziós tárgyakat, ennek segítségével pedig a térérzékelésüket is fejlesztik.

 

Oktatás

 

Ebbe a kategóriába tartoznak például a könyvek, a válogató játékok, a fejtörők vagy más oktatási termékek. Tudtad, hogy ezeket a Szalay könyvesboltban is megvásárolhatod?  Ne habozz, és vásárolj gyermekednek könyvet is és alakítsátok ki közösen az olvasás szokását.

__bulb
Legjobb gyerekkönyvek: TOP 30 tipp

A kicsi gyerekeknél célszerű a könyvek iránti szeretetet minél előbb kialakítani. Nem tudod milyen könyvet válassz a piciknek , nagyobbaknak vagy a tinédzsereknek? Íme néhány tipp.

Zenei készség fejlesztése

 

A gyerekszobában, számos más játék mellett, a hangszereknek is megvan a maga helye. Ezek ugyanis remek szórakozási lehetőséget kínálnak, mindemellett pedig a zenei készséget és a ritmusérzéket is fejlesztik. Az agyi tevékenység serkentésére is kiválóan alkalmasak és nem utolsó sorban az érzelmek kifejezésére is hasznosak. Választhatod például a dobot, a xilofont, a gyerek zongorát vagy más, gyerekeknek szánt hangszert.

 

Interakció fejlesztése

 

Ahogy az már a megnevezésből is adódik, ezek a játékok képesek beszélni a gyerekekhez, világítanak, vagy hangokat adnak ki. A gyerekek ilyen játékos formában képesek akár új fogalmakat is megtanulni, vagy akár az olvasást is elsajátítják. Egy ilyen játék lehet például egy plüss állat, azonban akár különféle kockák, babák vagy autók is.

A kisfiú puzzlet rak ki.
Autor: Yan Krukau  (Pexels)

Tudtad, hogy az Alza kínálatában számos interaktív játékot és robotot is találsz? Ezek nem csak szórakoztatóak, hanem a gyerekek érzékszerveit is stimulálják. 

Kreativitás fejlesztése

 

A képzelőerő és kreativitás fejlesztésének számtalan módja van. A kreatív készletek, öntapadós matricák, pecsétek vagy kifestők használatánál hagyd a gyerekek fantáziáját teljes mértékben érvényesülni. A csavarozós építőjátékok vagy számkirakó játékok biztosan elnyerik a fiúk tetszését.

A következő ajánlatokkal a vásárlás során pénzt takaríthatsz meg:

 

Szociális készségek fejlesztése

 

Érdemes társasjátékokat is beszerezni az öt éves fiadnak, mivel ezek segítségével a szociális készségét fejlesztheti, és a játék többi résztvevőjével is megtanul együttműködni. A társasjátékok játszása során a szabályok betartását is megtanulja. Válassz társasjátékot az Alza webáruházból és töltsetek el együtt egy családi játék estet. Hiszen az öt éves gyerek már nagyszerű játszótárs.

A szerszám készletek, gyerek konyhabútorok, javító szerszámok vagy a különféle figurák is ebbe a kategóriába tartoznak.

A barkács játékoknak minden fiú örülni fog. Válaszd ki gyermeked új szerszámkészletét A Regiojatek webáruházból még ma.

Kültéri játékok

 

Az 5 év körüli fiúk aktívak és energiájuk akár több embernek is elég lenne. Ezért érdemes a kertben is kialakítani egy játékparkot, ahova homokozót, hintákat, mászókákat, gyerek házat vagy medencét helyezhetsz el. A trambulin értékes ajándék lesz, hiszen ennek az egész család hasznát veszi majd. 

A rollerról, kerékpárról vagy labdáról se feledkezz meg, ezek motiválhatják a gyereket, hogy több időt töltsön a szabadban.

Kisfiú biciklizik.
Autor: Yan Krukau  (Pexels)

 

A Brendon webáruházban tökéletes szabadidős termékeket találhatsz gyermekednek. Tekintsd meg a kínálatot és válaszd ki a legjobb termékeket gyermekeid számára.

Végezetül pedig a választás során a minőséget és a biztonságot is vedd figyelembe, de természetesen a gyerek igényei is nagyon fontosak. Meglátod, hogy a kedvenc játékok megfelelő kiválasztásával a gyerek sok mindent megtanul, fejleszti a képességeit, képzelőerejét és ennek köszönhetően talán az iskolakezdés is valamivel könnyebben fog menni.

__tag_orange

8142

kedvezménykupon

282514

kedvezmény
__cart_orange

1747

webáruház
__users_orange

80 000

Kuplio felhasználó