Gázárak összehasonlítása - melyik szolgáltatót válasszuk?

04.10.2022 Kata Gáz Megosztás

Gázszolgáltatóváltáson gondolkodsz? Magas az éves fogyasztásod, és szeretnél spórolni? Cikkünkben összehasonlítjuk az egyes gázszolgáltatók gázárait.

2022. augusztus 1-től nagyban megváltozott a rezsicsökkentés támogatási rendszere. Ősztől tehát gázáremelés várható, hiszen az kedvezmények már csak az átlagfogyasztás alatt marandnak meg. Ezt különösen azok a háztartások érzik majd, amelyek fűtésre, főzésre és vízmelegítésre gázt használnak. Hogyan változik a lakossági gáz ára? Mennyibe fog kerülni a gáz?

A jövő évi előrejelzések nem túl kedvezőek. Éppen ezért itt az ideje elgondolkodni azon, hogy szolgátatód a megfelelő választás-e, és utánanézni más szolgáltatók árainak is.

A gázmegtakarítás egyik módja télen a szilárd tüzelőanyaggal történő fűtés. Ráadásul az égő lángok látványa több mint megnyugtató. Vásárold meg kandallódat már ma.

kozos fozes

 

Gázszolgáltatók Magyarországon

 

Jelenleg elégedett vagy gázszolgáltatód áraival és feltételeivel? Az javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizd az összes gázszolgáltató ajánlatát. Lehet a jelenleginél mégjobbat találsz.

10 cég közül választhatsz:

szep lakas

 

A gázszolgáltatók összehasonlítása

 

Mennyibe fog kerülni a gáz egyes szolgáltatóknál? Nem kell a egyenesen a szolgáltatónál érdeklődni, hogy megtudd. Számos online kalkulátort használhatsz. Például az MVM kalkulátorát. Csak írj be néhány adatot és megtudhatsz mindent.

A következő táblázatokban megtalálsz minden adatod a legnagyobb gázszolgátatók árairól és feltételeiről. Következzen tehát a gázszolgáltatók árainak összahasonlítása. 

1. ) Földgázelosztási díj elemei és mértékei az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. és az ISD Power Energiatermelő és Szolgáltató Kft. elosztási területén:

eon del

2. Földgázelosztási díj elemei és mértékei az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt., a Csepeli Erőmű Kft., az E.GAS Gázelosztó Kft. és az OERG Ózdi Energiaszolgáltató és Kereskedelmi Kft. elosztási területén: 

eon del

3. Földgázelosztási díj és az elosztási átszállítási díj elemei és mértékei az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. elosztási területén: 

egat degaz

4. Földgázelosztási díj elemei és mértékei az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. elosztási területén: 

mvm fogaz

5. Földgázelosztási díj elemei és mértékei az OPUS TIGÁZ Gázhálózati Zrt., a Magyar Gázszolgáltató Kft. és a Natural Gas Service Ipari és Szolgáltató Kft. elosztási területén: 

opus tigaz

 

 

nappali foto

A gázszolgáltató váltás ingyenes

 

Gázszolgáltatóváltáskor nincs extra díj. Mindössze annyit kell tenned, hogy először felbontod a szerződést a jelenlegi szállítóval.

Fontos szem előtt tartani, hogy az egyetemes szolgáltatói szerződés felmondásának feltételei vannak, amelyeket a várható előnyök függvényében érdemes figyelembe venni. Magáért a szolgáltatóváltásért külön díjat nem kell fizetnünk, de az elszámolás folyamatából fakadóan kiadásaink időbeli átcsoportosításával számolnunk kell.

piros butor

Mielőtt gázszolgáltatót váltanál, javasoljuk, hogy kérj árajánlatot jelenlegi szolgáltatótól. És ha úgy döntesz, hogy váltasz, a lehető leghamarabb tedd meg. 

__bulb
Hogyan spóroljunk a gázzal otthon? Fogadd meg praktikus tanácsainkat

Érdekel, hogyan spóroljunk a gázzal? Nem csak főzéshez, hanem vízmelegítéshez, fűtéshez is használod? Próbáld ki a következő tippeket, és ne fizess feleslegesen a kelleténél többet.