Hogyan takaríthatunk meg, és ne költsük el a teljes fizetésünket vásárlásra?

apró

Elkezdett dolgozni és pénzt keresni? Tudja, hogyan lehet nem elkölteni az összes pénzét vásárlásra? Spórolni nem szégyen. Segítenek ebben Önnek a Kuplio.hu oldalon található kedvezménykuponok is.

 

Elkezdett pénzt keresni, és már azon töri a fejét, mit fog venni az első fizetésén? Nem hiába mondta Benjamin Franklin, hogy „Minden megtakarított penny egy másikat fial.”  Olvassa el néhány tanácsunkat, álljon ellen a kísértésnek, hogy azonnal költsön, és meglátja, hogy a pénztárcája megköszöni Önnek.

 

Hurrá, kiárusítások...

 

... mintha már hallanánk is. :) Amíg arra is költ, amire nincs szüksége, tartson velünk továbbra is, és olvasson tovább! Először is tanulja meg, mik a valódi kiárusítások, és mik nem. Például, ha a cipő 9.000 Ft-ba kerül, és az eredeti ára 9.500 Ft volt, az nem teljesen kóser kiárusítás. még ha a kirakatokban lévő feliratok másról is tanúskodnak. A legkönnyebben úgy tud ellenállni, ha a kiárusítások időszakában egyszerűen elkerüli az üzleteket. Ha nem látja, nem fog rá gondolni.

Ha lehetősége van rá, használja az internetes vásárlást, és az online ár összehasonlító oldalakat. Vigyázzon azonban a postaköltséggel, szállítási díjjal. Különösen külföldi webáruházakban meghaladhatja az összege a megrendelt termék árát.

 

Rendszeres vásárlások

 

Mikor az ember pénzügyileg függetlenné válik, gyakran ún. rendszeres vásárlásokba kezd. Ezek leggyakrabban élelmiszer, kozmetikumok és hasonló vásárlását jelentik. Hasonlítsa össze a leggyakrabban vásárolt termékek árát. Nézze meg, melyik üzletekben milyen kedvezményeket kínálnak rá, és mit hol éri meg megvenni. Egy ilyen kis utánanézés pár hónap alatt néhány tízezer forintot megspórol Önnek. Jó segítség lehet bevásárló lista írása. Húzza ki róla a tételeket, míg csak a legszükségesebb dolgokat nem fogja tartalmazni. Így nyilvánvalóvá válik, mit szeretne, és mi az, amire valóban szüksége is van. Tegye ezt meg minden vásárlás előtt, és a boltban szigorúan ragaszkodjon a listájához. Csak annyi készpénzt tartson magánál, amennyit elkölthet. Határozzon meg egy napi limitet, amelyet nem szeretne átlépni, és gondosan tartsa is be. Gyakran a magunknak tett ígéretet a legnehezebb betartani.

 

Elemezzen!

 

Tehát gondolkodjon felnőttként és felelősségteljesen. Nézze át kritikus szemmel a rendszeres havi kiadásait, és próbálja meg egy kicsit csökkenteni őket. Biztos a legelőnyösebb a mobiltelefon előfizetése? Tán a kozmetikumokra fordított kiadásokat is a felére lehetne csökkenteni. Barátnőjét néha hívja meg magához haza egy kávéra, és megspórol némi aprót a következőre.

A nagyobb vásárlásoknál, például új mobiltelefon vagy laptop vásárlása esetén, először válaszolja meg magának a kérdést, hogy az adott dologra valóban szüksége van-e. Azonnal meg kell vásárolnia?  Ha igen, milyen hosszú ideig kell, hogy kitartson? Megtérül Önnek idővel a befektetett pénz?

 

Spóroljon kuponokkal

 

Spórolni nem szégyen. Éppen ellenkezőleg. Bölcs dolog, minden megkeresett összegből félre tenni legalább egy kicsit, és megtakarítani, ha csak keveset is, de legalább valamit.  Ebben segítenek Önnek a kedvezménykuponok. Tudja meg, hol találja őket, mi mindenre használhatja őket, és mennyit tud a segítségükkel megtakarítani. Ilyen kuponokat kínál például a Kuplio.hu oldal is. Nem csak a vásárlásfüggőket örvendezteti meg az 50%-os kedvezmény cipőre, 25% könyvre vagy 30% bőröndökre, táskákra. Ezeket az akciókat ügyesen kihasználhatja más termékekre és árukra is. Találja meg a legelőnyösebb kuponokat étel vásárlásához, üdülés, nyaralás foglalásához, vagy kedvencének különféle felszerelés beszerzéséhez.