Vegyen részt az 52 hetes pénzkihívásban, és spóroljon több mint 100.000 forintot

malac

Keveset keres? Vagy kevesebbet, mint ahogy azt elképzelte? Lehet hihetetlenül hangzik, de van egy egyszerű módja hogyan is spórolhat meg egyszerűen több, mint 100.000 Ft-t. Lássuk csak mit kell tennie.

 

Az 52 hetes pénzkihívás

 

Teljesen mindegy mennyit keres, 137.800 Ft-t akár egy kisebb fizetésből is meg tud spórolni méghozzá az 52 hetes pénzkihívással. Lényege, hogy minden héten félre tesz egy megadott összeget – az első héten 100 Ft-t a második héten 200 Ft-t, a harmadik héten 300 Ft-t, és így az 52. hét végére 5.200 Ft-t fog félretenni. A következő táblázatban szemléltetjük:

Az összeg, amit minden héten eltesz, hetente növekedni fog. Mivel nagyon kis összegekkel kezd, ez nagyon egyszerűnek tűnik. De az utolsó hetekben sem tűnhet annyira vészesnek a helyzet.

Ha úgy gondolja kezdheti fordítva is a kihívást – az első héten 5.200 Ft-t tesz félre és onnantól kezdve hetente csökken a összeg. Bármelyik utat is választja, a végösszeg mindenképp 137.800 Ft lesz, amit arra költ amire csak szeretne. Amint látja sok kicsi sokra megy.

 

Motiváció

 

Hogy teljesítse a kihívást, tűzzön ki célt maga elé. Mire spórol? Karácsonyi ajándék? Egy régen vágyott apróság, amit eddig nem engedhetett meg magának? Kirándulás? Vagy vésztartalék? A jó motiváció az alapja minden ilyen kihívásnak. Az elején elég, ha kihagyja a kávézást, aztán fokozatosan rájön, honnan is csippenthet le még néhány forintot, hogy a spórolás meglegyen. Amellett, hogy egy szép összeg gyűlik össze a kihívás végére, rájön arra is, hogy mi mindenre költi a pénzét, amelyek olykor bizony fölöslegesnek bizonyulnak.

 

Hogyan spóroljunk egyszerűen?

 

A már említett kávézáshoz hasonló összegek megspórolásához adunk Önnek néhány tippet:

✓ vásároljon az interneten – az árakat könnyen össze tudja hasonlítani, ráadásul kihasználhatja az oldalunkon található különböző kedvezményeket is,

✓ vásároljon nagyban – a nagyobb csomagolású termékek általában jobb vásárnak bizonyulnak. Ha pedig nem romlandó terméket vásárol, csak jól járhat,

✓ főzzön otthon – a napi éttermi ebéd a legnagyobb ellensége a költségvetésnek,

✓ ne vásároljon csomagolt vizet – Magyarországon a víz nem káros az egészségre is finom is,

✓ spóroljon az energián – rövidebb zuhanyzás és kevesebb fölöslegesen égő villany és máris spórolt néhány ezer forintot,

✓ spóroljon az útiköltségen – taxi helyett válassza a tömegközlekedést, buszozás helyett sétáljon, és használjon néhány trükköt hogyan spórolhat az üzemanyagon.

ne vásároljon naponta újságot vagy magazinokat – az információk nagyrészét megtalálja az interneten.  

Ahogy azt a mondás is tartja, sok kicsi sokra megy. Az ilyen egyszerű dolgokkal is több ezer forintot is meg lehet spórolni hetente, így tehát egy ilyen 52 hetes pénzkihívásba bekpcsolódni szinte gyerekjáték lesz Önnek.