Mivel lepjük meg a gyereket a fa alatt?

kari

A karácsony főleg a gyerekeké. Hisz mi lehet szebb, mint az áhítozó tekintetek és az őszinte gyermeki öröm? Ha éppen azon töri a fejét, hogy mivel is lepje meg csemetéjét, akkor a legjobb helyen jár.

 

Ideális karácsonyi ajándék gyerekeknek?

 

A megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztásánál talán a gyermekekkel van a legkisebb gondunk. Itt talán kicsit könnyebb a dolgunk, mint a felnőttek esetében, hisz eldönteni, hogy milyen is a megfelelő karácsonyi ajándék nőknek vagy férfiaknak, nem mindig egyszerű feladat :-). A gyerekeknek viszont valamilyen játékkal minden esetben örömet szerezhet. De milyennel? Hogyan válasszuk ki a megfelelő játékot úgy, hogy a gyermek ne csak örüljön neki, de valamilyen módon a fejlődését is szolgálja?

A gyermekpszichológusok szerint a gyermekek számára megfelelőbbek a játékok, amelyek fejlesztik a fantáziát, szemben azokkal, melyek a felnőttek világát utánozzák. Igyekezzen a gyermek korának megfelelő játékot választani. A játékok nagy része címkével van ellátva, melyen feltüntetik azt is, hogy a játék melyik korcsoport számára ajánlott. Hagyatkozzon erre, és így biztosan nem nyúl mellé.

 

✓ Csecsemőknek

Egy éves korukig a babák főként a körülöttük lévő tárgyak megfigyelésével, megérintésével ismerik meg a világot. Ezért megfelelőek az olyan játékok, melyek valamilyen hangot adnak ki és érintésük is kellemes. Így a legkisebbek számára ez lehet például egy játszószőnyeg vagy egy zenélő körforgó a kiságy fölé. Jó választás lehet továbbá a különböző anyagokól készült színes könyvecskék, melyeken rágóka vagy tükör is található, ami leköti a baba figyelmét. Szintén jó ötlet pár állatka, melyek különböző hangokat adnak ki vagy például a plüss kockák.

» Tippünk: Szeretne spórolni a vásárlásnál? Ez esetben biztosan megörül az Alza kupon nyújtotta lehetőségnek, melyet a mi kuponos oldalunkon is megtalál.

 

✓ Tipegőknek

Amikor a gyermek járni kezd, új lehetőségek nyílnak meg előtte. Éppen ezért a legmegfelelőbb számukra az olyan játék, amit nyomkodhatnak, továbbá a zenélő játékok, kockák, vagy a nagyobb részekből álló építős játékok.
 

» Tippünk: Ezeket a fa építőkockákat az Emag online áruházban találhatja meg. Ha az Emag akciók előnyeit is kihasználja, az ár is kedvezőbb lesz.

 

✓ Ovisoknak és iskola előtt állóknak

Egy ovis ajándékának kiválasztásánál kihasználhatja, hogy a gyerek már használja a fantáziáját, és jobban tud figyelni. Jó ötlet ezért valamilyen kreatív vagy készségfejlesztő játék, könyv, kockák, baba vagy kisautó. A kislányok biztosan megörülnek valamilyen szép plüssnek, a kisfiúk pedig egy versenypályának vagy garázsnak. Ebben a korban a gyerekek nagyon gyorsan tanulnak, és gyakran már az érdeklődésük is specifikus. Éppen ezért biztosan nem nyúl mellé, ha valamilyen – például dinoszauruszokról, emberi testről vagy a világegyetemről szóló – enciklopédiát választ nekik.

» Tippünk: Ezt az orvosi felszerelést a Játékfarm webáruházban találja. Ha kihasználja az aktuális kedvezményeket, biztosan tud spórolni is.

 

 ✓ Iskolásoknak

És eljön az idő, amikor a gyermek már írni és olvasni tanul. Lassacskán képes lesz saját maga felfedezni a könyvek varázsát. Ha már van otthon egy kis könyvmoly, akkor nem lesz nehéz kitalálni, hogy milyen könyvben lelné örömét. Elvégre a könyv bármilyen korú gyermeknek remek ajándék.

Az ajándékválasztás problémája többnyire a kamaszok esetében merül fel. Mit adjunk egy ilyen korú csemetének? Már nem gyerek, de még nem is felnőtt. Próbálkozzon a zenével – példáu a kedvenc előadója zenéivel, egy zenelejátszóval, esetleg egy stílusos fej,-vagy fülhallgatóval. Az énekes kedvű lányokat biztosan elvarázsolja például egy karaoke játék vagy kiegészítő. A társasjátékok is közkedveltek. Abban az esetben pedig, ha több gyermeke is van, a megfelelő társasjáték segítségével biztosan jól szórakoznak majd. És mi a helyzet a tablettel vagy az okostelefonnal? Ezek az ajándékok sem kell, hogy több százezer forintba kerüljenek. Hogyan spórolhat?

 

Hogyan spóroljunk a karácsonyi ajándékok vásárlásakor?

 

Nem kell, hogy a teljes fizetését a gyerekek ajándékára költse. Elég, ha körültekintően és megfontoltan vásárol, és összehasonlítja az egyes áruházak kínálatát. Gyerekjátékok és gyerekholmik széles választékát kínálja például a Kütyübazár, Pandapiac, Játékfarm, Játéksziget, gyerekkönyvek vásárlásánál segítségére lehet például a Book24, Líra vagy a Bookline, a műszaki cikkek esetében pedig az Alza vagy a Notebook.hu