Őszi nagytakarítás a lakásban – hogyan spórolhatsz?

no-takarit-otthon

Az évszakok váltakozása általában együtt jár a nagyobb takarítással. Itt elolvashatod, mire érdemes figyelned a még hatékonyabb takarítás érdekében, hogy a lakás ragyogóan tiszta legyen.

Az otthoni takarítás állandó részét képezi a mindennapoknak. Néhány alkalommal azonban érdemes alaposabban nekiállni a rendrakásnak, és olyan területeket is áttörölni, kitakarítani, amelyeket a mindennapi takarítás során kevésbé veszünk számításba. Hogyan takaríthatsz meg időt és pénzt?

4home.hu webáruházban kedvező áron tudsz vásárolni különféle takarítóeszközöket. Kattints és válogass a kínálat közül.

furdoszoba-takaritoeszkozok

 

Hogyan lehet hatékony az őszi nagytakarítás?



Lehetséges, hogy úgy gondolod, hogy a takarítás nem igényel különösebb erőfeszítést. Egyeseknek talán nem, de másoknak lehet, hogy hiányzik egy rendszer, ami miatt a takarítás hosszú ideig tart, és távolról sem olyan alapos, mint elképzelték. Ráadásul sok energiát és pénzt is költenek tisztítószerekre.
 

A hatékony takarítás érdekében kezdd azzal a helyiséggel, ahol a legnagyobb a rendetlenség. Az ilyen területek rendbetétele általában a legnehezebb. A rendszeresség megőrzése érdekében a takarítást fentről lefelé és balról jobbra haladva végezd. Így semmit sem hagysz ki, és nem kell váltogatnod a különböző feladatok között.


Végül, kezdd a nagyobb bútorokkal, majd koncentrálj a kisebb darabokra és a dekorációs tárgyakra. Az alaposabb takarítás érdekében javasolt a bútorokat elmozdítani, hogy hozzáférhess a nehéz elérhető helyekhez

Mielőtt nekikezdenél a takarításnak, készítsd elő az összes szükséges tisztítóeszközt és anyagot. Ezzel időt takaríthatsz meg. Tippünk: Ne vásárolj speciális törlőkendőket különböző felületek tisztítására. A por eltörléséhez bátran használj régi ruhaneműből készült rongyokat.

 

portorles-ablak

Gondolkodtál már korábban robotporszívó vásárlásán? Ne habozz tovább, mert időt és energiát takarít meg számodra a hagyományos porszívózással szemben. Válaszd ki a neked megfelelőt a Robotworld webáruházban még ma.

Mit is foglal magában egy nagytakarítás?



A  takarítás során a ház összes helyiségének tisztítására kell koncentrálni. Természetesen nem kell ezt egy nap alatt elvégezni. A hangsúlyt a pontosságra kell helyezni, nem pedig a gyorsaságra.

 

10 dolog amire érdemes odafigyelni:

 

__check

Zuhanyozd le a szobanövényeket vagy töröld le őket nedves ronggyal.

__check

Tisztítsd meg a szőnyegeket és a padlót.

__check

Javítsd meg az elromlott dolgokat, például az asztallábakat vagy nyikorgó ajtókat.

__check

Mosd ki az ágyneműket, párnákat és takarókat.

__check

Takarítsd ki a háztartási gépeket a kívül és belül a zsírtól és egyéb szennyeződésektől.

__check

Mosd meg az ablakokat, redőnyöket és ablakpárkányokat kívül-belül.

__check

Dobd ki a tönkrement dolgokat. Ez vonatkozik azokra is, amiket már egy ideje nem használtál

__check

Töröld le a bútorokról a port és egyéb szennyeződéseket. Húzd ki őket és takarítsd ki alattuk és a sarkakban.

__check

A szekrényekben lévő ruhákat rakd össze kupacokba. Ugyanakkor a nyári ruhákat tedd hátra, és az őszi/téli vastagabb darabokat előre

__check

A konyhai, fürdőszobai és nappali szekrényeket takarítsd ki és dobd ki az üres edényeket vagy olyan dolgokat, amiket nem használsz.

virag-tisztitasa

 

Néhány takarítási tipp

 

Hagyd hatni néhány percig

 

Te is szoktad azt csinálni, hogy felviszel egy tisztítószert, és azonnal nekiállsz tisztítani a felületet? Nem te vagy az egyetlen. Sokan csinálják ezt, azt gondolván, hogy így lesz a legjobb eredmény. Ez azonban nem így van.

A legjobb eredmény érdekében vidd fel a tisztítószert, majd hagyd hatni, és csak utána kezd el tisztítani. Mindig olvasd el a termék címkéjét, hogy megtudd, mennyi ideig kell rajta hagyni a tisztítandó felületen.

csaptelep-tisztitasa

 

Fényes tükrök és csíkmentes üveg



Te is csíkmentes tükröt szeretnél? Használj két törlőkendőt – egy mikroszálasat, amellyel felviszed a tisztítószert, és egy másikat, hogy szárazra töröld.

 

Kanapék és szőnyegek tisztítása



Legalább évente egyszer szükséges nagyobb bútorokat és  egyéb lakberendezési kiegészítőket tisztítani, mint például szőnyegek vagy futószőnyegek.. Ezt többféle módon is megteheted. Például száraz vagy nedves tisztítással, különböző tisztítószerek vagy folteltávolítók használatával. Az alapos tisztítás érdekében ne csak a felszíni foltokat, hanem a mélyebb szennyeződéseket is eltávolíthatod. Ebben segítség lehet egy speciális szőnyeg- és kárpittisztító.

 

Egyszerű ablaktisztítás

 

Az ablaktisztítás talán nem tartozik a kedvenc házimunkák közé. Úgy érzed, hogy hosszadalmas, és nem mindig sikerül tökéletesen megtisztítani az ablakokat? Kezdd a redőnyök megtisztításával felülről lefelé haladva.

Tudtad, hogy az ablaktisztításhoz használt víz hőmérsékletének körülbelül 30 °C-nak kell lennie? Alacsonyabb hőmérsékleten a tisztítószer hatékonysága csökken. A tisztítószert körkörös mozdulatokkal vidd fel az ablakra. Ezután töröljd le azt fentről lefelé irányuló mozdulatokkal. A fényesítés során szintén használhatod a fentről lefelé vagy körkörös mozdulatokat. Néhány háziasszony azt javasolja, hogy az ablakok fényesítéséhez használj újságpapírt. Kipróbáltad már ezt a módszert?

 

ablaktisztitas

Egy ablaktisztító készülék egész biztos, hogy megkönnyíti az ablakmosást. Gyere és válogass a Kärcher webáruház oldalán, és válaszd ki a neked megfelelőt.

3 tipp az egyszerűbb takarítás érdekében:

 

__check

Mindennap takaríts - Első hallásra időigényesnek tűnhet, de nem az. Arra gondolunk, hogy minden nap találj pár percet a rendarkásra, például a porszívózásra vagy a ruhák elpakolására.

__check

Tervezd meg a takarítást - Minden nap koncentrálj más tevékenységre a hatékonyabb takarítás érdekében.

__check

Oszd meg a házimunkát - Hozz létre egy rendszert, amelyben mindenki részt vesz a takarításban, beleértve a gyerekeket is. Például a gyerekek saját szobájukat is rendben tarthatják, ami segíthet az önállóságuk fejlesztésében

anya-kislany-agy

 

A ház takarítása nem feltétlenül igényel sok pénzt, időt vagy energiát, ha tudod, hogyan kell csinálni. Bízunk benne, hogy hasznos tanácsokat kaptál tőlünk, és örömmel veted bele magad az őszi nagytakarításba.

__bulb
Klíma a lakásban – hogyan spórolhatsz vele?

Szeretnéd növelni a komfortérzeted a forró napokon? A megoldás egy légkondicionáló berendezés a lakásba. Olvasd el, mire kell ügyelned a vásárláskor és használatakor, hogy pénzt takaríts meg.