Ajándékot keres anyák napjára? Van néhány tippünk

anyák napja

Európa szerte és a világ számos más országában a májusi hónap egy napja mindig az anyukáké. Magyarországon eme jeles nap, minden évben május első vasárnapja, amikor is hálát adunk a sok szeretetért és törődésért amit tőlük kapunk.

 

Egy kis történelem

 

Az emberiség történetében számos olyan ünnepet találunk, ami a nőkről – anyákról szól. Már az ókori Görögországban ismeretes volt egy termékenységről és anyákról szóló ünnep, amikor is Rhea istennőt (minden istenek anyját) tisztelték.

Az anyák napja nemzetközi ünneplését 1907-ben vezették be Anne Marie Jarvis tiszteletére, aki az anyák jogaiért harcolt. Első ízben 1908-ban ünnepelték majd 1914-ben Woodrow Wilson amerikai elnök nemzeti ünneppé nyilvánította május második vasárnapját.

A mi kis hazánk szokásai eltérnek ettől a hagyománytól, hiszen mi az első vasárnap köszöntjük anyáinkat, nagymamáinkat. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az Anyák napját.

 

Mivel lepjük meg édesanyánkat?

 

Már csak néhány nap és itt is van a nagy nap, ám Ön lehet annyira észre sem vette, hiszen ekörül a nap körül nem csinálnak olyan nagy felhajtást, mint például a valentin nap illetve a nőnap körül. Éppen ezért hoztunk Önnek néhány ötletet, hogy mivel is lephetné meg édesanyját, nagymamáját hálája jeléül.

Virágcsokor

Ha édesanyja kedvenc virágából köttet egy csokorral, nem ronthat el semmit. Ha éppenséggel nem szereti a vágott virágot, nyugodtan kedveskedhet neki egy cserepessel is, hiszen az nem hervad el, és így sokkal tovább gyönyörködhet benne.

Új ruhák

Minden nő szereti a divatot, tehát minden anyuka is örülne egy új ruhának, kiegészítőnek. Meseszép darabokat talál az Orsay kínálatában. Használja ki az Orsay kupon előnyeit és vásároljon szebbnél szebb ruhákat, ingeket, nadrágokat, sálakat és egyéb kiegészítőket, remek áron.

Széles választékkal várják Önt az Answear-nél is, ahol szuper ruhákat és kiegészítőket talál a legnagyobb márkától. Nincs más hátra, mint kihasználni az Answear akciók előnyeit.

Hasson az érzékekre

Minden anyuka szereti az illatokat és a márkás kozmetikumokat, éppen ezért remek ajándék anyák napjára is valami apróság a Notino-ról. A legjobb parfümök, kozmetikumok egy helyen, és ha kihasználja a Notino kupon előnyeit mindezt most megkaphatja rendkívül kedvező áron. Lepje hát meg anyukáját egy hasonló szettel:

Kényelem

Azoknak az anyukáknak, akik az otthoni kényelem hívei, ajánljuk a Tchibo webshop kínálatát, ahol kávé mellett kávéfőzők, ruházat, cipők, ékszerek, kiegészítők de még konyhai eszközök is találhatók. A Tchibo kupon előnyeinek hála, szinte ingyen kaphatók az ehhez hasonló pizsamák is.

Törődjön egészségével és szépségével

Kozmetikai csomagoknak vagy vitaminoknak, arc és hajápoló készítményeknek bármelyik nő örül. Éppen ezért érdemes körülnézni a Wavita webáruház kínálatában, és válogatni a legjobb vitaminok, szépségápolási termékek és táplálékkiegészítők közül. Használja ki a Wavita kedvezmények előnyeit, hogy ezekhez olcsón hozzájusson.