Bőrápolás télen: Milyen termékekre van igazán szüksége bőrünknek?

krem-masszazshenger

A téli hónapokban a bőrápolási rutinunkat a megváltozott körülményekhez kell igazítanunk.. Milyen termékeket válasszunk, amik hatékonyak is, de ne is kelljen feleslegesen sokat venni belőlük?

Egész évben a tökéletes és gyönyörű bőrre vágysz? Nyáron a nap gondoskodik róla, hogy bőrönk ragyogjon, de a megnövekedett folyadékbevitetltől  hidratáltabb is lesz. Télen általában a helyzet rosszabbodik. A hideg idő kiszárítja bőrünket, ezért intenzívebb ápolást igényel.

 

krem-masszazshenger

 

Téli bőrápolás

 

Télen nyilvánvalóan több réteg ruhát veszünk magunkra, hogy óvjuk a hidegtől. De hogyan tudjuk megvédeni bőrünket, amely ki van téve a zord időjárásnak? A válasz minőségi és hatékony ápolás.

A hideg időjárás, az ide-oda ingadozás a fűtött terekről ki a hidegbe, egyáltalán nem tesz jót a bőrnek. Különféle problémák alakulhatnak ki:

__check

kiütések

__check

száraz és repedezett ajkak

__check

bőrpír

__check

bőrünk veszít rugalmasságából (a meleg és hideg váltakozása miatt)

__check

a bőr hámlása ( bőrünk hirtelen felmelegedésével beindul a vérkeringés, és ennek következtében hámlazni kezd)

Hogyan lehet megelőzni ezeket a kellemetlen problémákat? A megfelelő téli kozmetikumok használatával.

kezkrem

Hogyan ápold bőröd télen is?

 

Annak érdekében, hogy a bőrünket  a lehető legjobban tudjuk ápolni, gyakran szükségtelenül sok terméket vásárolunk, használunk és lecserélünk. A bőrünkre azonban ellenkező hatást is kifejthet. A bőrnek egyszerűen nincs ideje, hogy feldolgozza a hatásukat, és nem szívódnak fel rendesen. A végén pedig egy csomó pénzt kidobunk az ablakon.

 

Milyen kozmetikumokat használjunk a téli bőrápolás során? Ezt a 5 terméket építsd be a napi bőrápolási rutinodba.

1

Hidratáló krém

Kellemetlen, feszülő érzést kelt, ha a bőrünknek hiányzik a hidratálás. Ez a legfontosabb télen. A legideálisabb egy magas olajtartalmú, sűrűbb állagú krém.

Tippünk: rózsavízzel kiegészítheted. Bármikor a nap folyamán használhatod, hogy bőröd hidratáltabb legyen.

2

Ajakbalzsam

Válassz egy E-vitamint, jojobaolajat, méhviaszt vagy esetleg shea vajat is tartalmazó ajakbalzsamot, és búcsút inthetsz a berepedezett, száraz ajkaknak.

3

Smink eltávolítása és bőrtisztítás

Kerüld az alkoholtartalmú termékeket, amelyek még jobban kiszárítják bőrünket. Válassz inkább sminklemosó olajat, vagy sminklemosó tejet.

4

Arcmaszk

Hetente legalább egyszer használj arcmaszkot, amely feltölti bőröd a szükséges tápanyagokkal és megnyugtatja.

5

Fényvédő krém

Az UV sugarak folyamatosan jelen vannak a nap folyamán az életünkben. Ezért egész évben védeni kell a bőrünket, még télen is. Ne felejts el fényvédőt használni, különösen, hogyha a hegyekben kirándulsz.

arcmaszk

 

Kiegészítő bőrápolás

 

A legfontosabb a belülről történő hidratálás.  A megfelelő folyadékfogyasztás nagyon fontos, még télen is.  Hidegebb időben kevésbé érezzük a szomjúságot, de a szervezetnek ugyanannyi folyadékra van szüksége mint nyáron. A kevés vízfelvétel a bőr kiszáradásához is vezethet.

pohar-viz-limonade

Mennyi vízre van szükség naponta, és miért olyan fontos a szervezet számára? Cikkünkből olyan hasznos információkat is megtudhatsz, amelyekről eddig esetleg nem hallottál még.

Hogy kerüld el a bőrkárosodást télen?

__check

Naponta csak kétszer mosd meg az arcod – hogyha naponta többször mosod meg az arcod, az kiszáríthatja bőröd. Elegendő, ha reggel és este, lefekvés előtt.

__check

Egy kád forró fürdő?  – a meleg víz felmelegíti a testet, és nyugtató hatása van. Másrész eltávolítja a bőr természetes védőrétegét. Az eredmény, hogy sokkal érzékenyebb leszel a hidegre. De nem kell teljesen lemondani róla, estére betervezhetsz egy kellemes, nyugtató fürdőt.

__check

Kevesebb púder– a smink télen még akár védőfunkciót is elláthat a külső hatásokkal szemben. De ha egyébként is száraz a bőröd, akkor próbáld meg kerülni az ásványi púdert

furdes-kad

Nem vagy teljesen megelégedve a téli bőrápolási rutinoddal?  Változtass rajta! Meglátod, hogy a bőröd meghálálja és sokkal egészségesebb, és ragyogóbb lesz.

Nem gondolkodtál még azon, hogy kozmetikai termékeid lecseréled tiszta, természetes alapanyagokat tartalmazó kozmetikumokra? Cikkünkben a natúrkozmetikumokról olvashatsz bővebben.