A legjobb natúrkozmetikumok – egészségesek, ökologikusak, etikusak

termesztes kozmetikumok

A hagyományos termékek szerelmese vagy, vagy az organikusak kedvelője? A legjobb natúrkozmetikumokat nem könnyű megtalálni, segítünk, hogy vajon mi alapján válassz.

A kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás egészségünk alapja. De mi a helyzet a testápolásra használt termékeinkkel? A bőr a legnagyobb szervünk, amelyet az azonnali felszívódás jellemez, ezért nem kellene feleslegesen szintetikus anyagokkal terhelnünk.

term kozm

Tudtad, hogy az emberek átlagosan 10 különböző szépségápolási terméket használnak naponta? Így akaratuk ellenére is ki vannak téve a szükségtelen vegyszerek széles skálájának. Nézzük tehát a szépségápolás ellenkező spektrumát – a natúrkozmetikumokat.

A víz nélkülözhetetlen folyadék bőrünk egészségéhez és szépségéhez is. Mennyit kell inni egy nap, és milyen egészségügyi előnyei vannak? Ezt érdemes tudni. 

termeszetes kozm

 

Mi az a natúrkozmetikum?

 

A tisztán natúrkozmetikumok természetes anyagokból készülnek, melyek növényi, állati vagy ásványi eredetűek. Az egyes komponenseket természetes anyagokból, fizikailag kíméletes eljárásokkal izolálják. A leggyakoribbak a szűrés, a desztilláció, a szárítás stb. A növényi olajokat hideg sajtolással nyerik, hogy a lehető legtöbb hasznos anyagot megőrizzék. Ideális esetben természetes állapotban, mert az emberi szervezet ebben a formában tudja őket a legjobban hasznosítani.

term olaj

A natúrkozmetikumok széles választékát, köztük a hazaiakat is számos gyógyszertárban megtalálod. Biztosan a legjobb minőségű termékeket vásárolhatod meg.

A natúrkozmetikumok jellemzői

 

__check

A természet és annak összetevői ihlették.

__check

Egyszerű és hatékony, valamint tápláló anyagokban gazdag.

__check

Ökologikus, vagyis a környezetvédelem szempontjait figyelembe véve készül.

__check

Etikus, mert a helyi, bio és fair trade alapanyagokat részesíti előnyben.

Szereted a bio illetve natúr arcápolást segítő kozmetikumokat? Tekintsd meg kedvenc szérumjainkat, krémjeinket, olajainkat, tisztító zseléinket, öregedésgátló termékeinket és a különféle segédeszközeinket a tökéletes bőrápolásért.

trm borapolas

 

Bőrápolás

 

Hogyan biztosíthatod, hogy bőröd hosszú távon egészséges és ragyogó legyen? Az egyik legegyszerűbb módja ennek a natúrkozmetikumok használata. Gyógyítják és helyreállítják a bőrt anélkül, hogy károsítanák testünket vagy a természetet. Ugyanakkor a fenntartható kozmetikai márkák természetes bőrápolást segítő kozmetikumai újra definiálják ezen iparág szabványait.

kremecske ujjacska

Arcápolást segítő természetes kozmetikumok

 

__check

sminkeltávolítás és melting – hidegen sajtolt olajok (kókusz, olíva stb., ne hagyd a bőrödön, azonnal töröld le)

__check

arctisztítás – tej, gél, vagy szappan természetes alapanyagokból (pl. gyógyszappan), méregtelenítő anyagokkal (feketeszén), illóolajokkal

__check

peeling – szilárd szappanok például Himalája sóval dúsítva, vaníliamag, mák stb.

__check

maszk – ideális esetben házi alapanyagokból, bőrproblémának megfelelően

__check

szérumok – hialuronsav, vitaminok…

__check

antiaging - C-vitamin, kollagén, bakuchiol (természetes retinol), szkvalán

__check

krémek – aktuális bőrtípusodnak és állapotának megfelelően válassz

__check

fényvédelem – málna vagy sárgarépa olaj (hagyományos kiszerelésben válaszd)

Hajápolás

 

Sokunk számára a hajápolás fontos része mindennapi rutinunknak. A szilárd szappanok és samponok ideális helyettesítői a hagyományos hajápolási termékeknek. A legtöbb alapvetően 2 az 1-ben, tehát nem csak magát a sampont tartalmazzák, hanem a balzsamot is.

szem alatt

 

A szilárd samponok használatának legfontosabb előnyei:

__check

kerülöd a káros és mérgező vegyszereket

 

__check

támogatod az erőszaktól mentes társadalmat

__check

támogatod a fenntarthatóságot.

Ha csökkenteni szeretnéd a hulladék mennyiségét, ne felejts el műanyagmentes sampont választani. Lapozd át natúr és bio márkáink listáját, ahol számtalan termékből választhatsz kiváló áron.

harom szappan

 

Testápolás

 

Létezik kellemesebb dolog egy forró zuhanynál vagy egy hosszú relaxáló fürdőnél? Véleményünk szerint biztosan nem.

Cseréld le a hagyományos tusfürdőket és helyettesítsd a nagymama titkával - szilárd szappannal. A mai szappanok nem szárítják a bőrt. Éppen ellenkezőleg, ellátják az összes szükséges tápanyaggal, és nem károsítják a bőr természetes egyensúlyát.

Zuhanyzás után a legideálisabb, ha valamilyen természetes krémet, pl. Shea vajat használsz. Végül pedig már csak az alumínium és egyéb káros anyagok nélküli szilárd dezodorok széles kínálatából kell választanod. A tested biztosan hálás lesz érte.

Tudtad, hogy minden nap érdemes fényvédő faktorral, vagyis SPF-vel ellátott krémet viselned? Nem számít, hogy kint hideg, meleg, süt a nap vagy éppen esik az eső. Cikkünkben elmondjuk, hogyan válasszuk ki a megfelelőt.

Parfümök vs. illóolajok

 

Az Enviromental Working Group szerint a parfümökben található legtöbb illatanyag legfeljebb 3100 kőolajból származó kémiai komponensből áll. Bőrünk felveszi közel 60%-át annak, amit rákenünk. A parfümökben megbúvó vegyszerek így irritálóak vagy akár károsak is lehetnek hosszú távon az egészségünkre.

illoolajak term

 

Ezzel ellentétben mi a természetes megoldást részesítjük előnyben, illóolajok formájában. Nem csak a belső terek kellemesebbé tételére használják. A hagyományos parfümök egészségesebb változatát is képviselik. Ha legközelebb a kedvenc parfümödet választod, fordítsd meg az üveget, és olvasd el annak összetevőit.

Mint látható, a natúrkozmetikumok nemcsak nekünk, hanem a környezetünknek is egészségesek. Ezért nem szabad tovább haboznod. Óvakodj azonban a hamis marketingtől és a greenwashing-tól. Válassz körültekintően, és összpontosíts a tanúsítvánnyal rendelkező márkákra, amelyek garantálják az általad képviselt értékeket.

A legyengült immunitás nagy ijedelem a jelenlegi időszakban. Különféle betegségekkel és vírusokkal szembeni fokozott fogékonyságban nyilvánul meg. Hogyan és mikor érdemes az immunrendszert erősíteni?