Erős és egészséges hajat szeretne? Inspirálódjon a szakértők tanácsaival

haj

Tudta, hogy a gyakori hajmosás vagy a nem megfelelő sampon esetleg hajbalzsam használata károsíthatja és gyengítheti a hajat? Hoztunk néhány hasznos tippet, melyeknek köszönhetően újra erős lesz a haja. Ezen kívül, ha a nagyszerű Notino kupon nyújtotta előnyöket is kihasználja, öröme kétszeres lesz.

 

Haj = A szépség koronája

Azt mondják, hogy a legszebb frizura a természetes és egészséges haj. Ha ön azon kiválasztottak egyike, akiknek a haja nem igényel különösebb gondoskodást, akkor gratulálunk. Amennyiben viszont folyamatosan hajhullás vagy a töredezett hajvégek miatt kell aggódnia, akkor e cikk éppen önnek szól. Nézzük, mit javasolnak a szakértők:

 

✓ Sampon

A gyakori hajmosás a száraz haj egyik leggyakoribb oka. A hajat nem szabadna naponta mosni. Egy megfelelően megválasztott sampon képes megadni a hajnak a kellő volument, eltávolítani a zsírt és a korpát, de itt is él a jól ismert szabály, ami szerint jóból is megárt a sok. A samponok ugyanis erős tisztító összetevőket tartalmaznak, amelyek ugyan eltávolítják a természetes zsírt, másrészről viszont a faggyúmirigyeket zsír kiválasztására serkentik. Az eredmény az, hogy minél többször mos hajat, annál inkább zsírosodik majd.

Annak ellenére, hogy egész élete során gyakorolja a hajmosást, valószínű, hogy rosszul csinálja. A hajmosás a higiénia egyik alapvető eleme, és annyira rutinossá vált, hogy nem is nagyon gondolkodunk el felette. A hajat finoman kellene mosni. Ujjbegyeit is vonja be a mosásba, és a forró vizet mindenképpen kerülje. A magas hőmérséklet ugyanis károsítja a hajtöveket, amelyek így meggyengülnek, így ez túlzott hajhullást okoz.

 

✓ Kondicionáló és hajpakolás

Haja akár a szalma? Használjon hajkondicionálót. A vásárlásnál ügyeljen arra, hogy olyan terméket válasszon, amely nem tartalmaz alkoholt – ez ugyanis még inkább szárítja a hajat. A száraz és sérült haj nagyobb gondoskodást igényel, ezért minőségi hajpakolást válasszon. Ezt akár egész éjszaka is a haján hagyhatja.

Tippünk: Ismeri a L´Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil Coconut hajpakolását? A terméket normál és száraz hajra tervezték. A pakolás hidratálja és regenerálja a hajat annak teljes hosszában, valamint visszaadja természetes és egészséges fényét. Ezen kívül, ha a nagyszerű Notino kupon általi kedvezményeket is kihasználja, akkor pénztárcája is elégedett lesz.

 

✓ Az olló nem ellenség

Nem, az olló valóban nem az ellenségünk. Adja meg hajának a regenerálódás esélyét, és vágasson a hajvégekből. Egyáltalán nem kell radikális változásra gondolni, egy-két centiméter is csodát tehet.

 

✓ Óvatosan a hajszárítóval

A hajszárítók, hajvasalók és hajgöndörítők hajából remekműveket képesek varázsolni, de sajnos ki is szárítják a hajat. Ha nem tud lemondani a hőkezeléses hajformázásról, próbálja meg legalább a hőmérsékletet szabályozni. A hajsütővason alacsonyabb hőfokot állítson be, és hideg levegővel történő hajszárítást alkalmazzon.

 

✓ Fejmasszázs? Miért ne?

Próbálta már masszírozni a fejét? Nem? Próbálja ki, és végezze legalább hetente egyszer. A masszírozáshoz használhat puha kefét vagy akár az ujjait is. Már néhány perces masszázs is segíthet eltávolítani a felesleges bőrt, és a mirigyek stimulálásával a haj növekedését is elősegítheti.