Hogyan készítsünk elő a bárszekrényt a szilveszteri házibulira?

buli

Idén otthon készül ünnepelni a szilvesztert barátaival? Készüljön fel alaposan, és töltse fel a bárszekrényét kedvezmény kuponok segítségével a Kuplio.hu portálról.

 

Közeledik a szilveszter, és vele együtt az új év érkezésének megünneplésével járó előkészületek is. Elutazik valahova szilveszterezni? Vagy meghív pár barátot, és otthon csapnak egy nagy bulit? Ha az ünneplők második csoportjához tartozik, adunk néhány tanácsot, hogyan lehet a legjobban előkészíteni a bárszekrényét a szilveszteri házibulira.
 

A pezsgő az alap

 

Az új évet illik legalább egy kis koccintással köszönteni. A bárszekrényéből tehát biztosan nem hiányozhat a pezsgőt a szilveszter éjjelén. Éjfélkor a legtöbbet olyanok is koccintanak vele, akik egyébként egyáltalán nem isznak pezsgőt. Ne vásároljon viszont pezsgő utánzatokat, akkor inkább minőségi habzóbort szerezzen be.

Néhány minőségi bor mindig legyen otthon I Kuplio.hu


Valamit a „keményebbeknek”

 

A pezsgőn kívül egyik bárszekrényből sem hiányozhat a tömény ital. Többnyire már ismeri barátai ízlését, úgyhogy azzal az alkohollal kell felszerelnie a bárszekrényt, amelyet a legjobban szeretnek. Nem nyúl mellé, ha néhány üveg minőségi bor és jól hűtött sör mellé bebiztosít vodkát, gint vagy akár whiskyt. A nők számára ne felejtsen valami édeset - például Baileyst vagy az olyan kedvelt gyomorkeserűt, mint a Becherovka vagy a Fernet Stock.

 

Lepje meg barátait koktéllal

 

A koktélok talán nem a legkeresettebb italok közé tartoznak mifelénk. De ha mégis a koktélok mellett dönt szilveszterre, higgye el, hogy elkápráztatja vele barátait. Nem tudod, hogyan kell mixelni őket? Az interneten gyorsan talál jónéhány receptet, amelyeket egyszerűségüknél fogva Ön is el tud készíteni. Elég, ha csak beírja a Google-ba, hogy a "legjobb szilveszteri koktélok". Azok számára, akik sofőrködni fognak vagy akik nem szívesen fogyasztanak alkoholt, ne felejtsen el bekészíteni recepteket az alkoholmentes verzióra sem.

 

Mennyi alkoholt kell venni?

 

Ha jól ismeri a barátait, és jónéhány partit átbulizott már velük, nagyjából meg tudja becsülni, mennyi alkoholra lesz szüksége. Ha nem, vegye figyelembe, hogy az első óra alatt minden vendég körülbelül két italt fogyaszt el, majd minden következő órában további egyet. Egy liter tömény italból 22 kupicával jön ki. Természetesen egy bárszekrényt megtölteni a szilveszteri bulira egyáltalán nem olcsó dolog. Ha azonban felhasználja alkoholra vonatkozó kedvezmény kuponjainkat, nem kell olyan mélyen nyúlnia a pénztárcájában.

 

Mit kell még az alkoholon kívül?

 

Annak érdekében, hogy szilveszteri bulija ne fulladjon alkoholmámorba, ne felejtkezzen el elegendő mennyiségű alkoholmentes ital beviteléről sem. Ehhez készítsen még pár csipegetni valót is - például néhány fajta jó minőségű sajtot, egyharapásosakat vagy apró sós süteményt. Természetesen ne felejtkezzen el a citromról és a zöldcitromról sem, amelyekre biztosan szüksége lesz a szilveszteri koktélok készítésekor.