Irány a természet! Pakold tele a piknik kosarad!

piknik pokróc

Emlékszel mikor voltál utoljára piknikezni? Nagyszerű kikapcsolódás lehet ebben a csodás időben. Mutatjuk, hogyan tudsz összeállítani egy hibátlan piknik kosarat.

Tudtad, hogy létezik egy Nemzetközi Piknik Nap?  Minden év június 18-ára esik. Egészen 1789-re nyúlik vissza, a francia királyi parkok megnyitásához van köze. Fokozatosan elterjedt az egész világon és egyre népszerűbbé vállt.  A szabadtéri étkezés és a kikapcsolódás ünnepe.

Étkezés a természet lágy ölén?  Olvasd el a cikkünket.

A minőségi piknik kosarak akár több évet is kibirhatnak, bármilyen sérülés nélkül Vásárolj egyet a 4home.hu webáruházba, és piknikezz a természet lágy ölén.

anya-gyermek-piknik

 

Készítsd el a piknik kosarad

 

Nincs még piknik kosarad? Akkor itt az ideje, hogy beszerezz egyet. Mutatunk pár tippet, mi alapján érdemes választani.

A piknik kosár kiválasztása:

__check

Fogantyú – a leggyakoribb a fogantyús piknik kosár, de elterjedt még a pántokkal kiegészített kosár is. Kényelmesen hordozható, akár egy hátizsák.

__check

Személyek száma –  a piknik kosarak általában 4 vagy 6 főre vannak tervezve. Ha nagyobb a társaság, akkor érdemes 2 kosarat is vinni.

__check

Anyag –  a tartós és hosszú élettartamú anyagok közé tartozik a rattan, fa és a vessző.

__check

Felszerelés - lehetőséged van felszerelés vagy felszerelés nélküli kosarat választani. 

__check

Ár– egy sima textil piknik kosarat kb. 3500 Ft tudsz vásárolni. A fonott piknikkosár ára 11.000 Ft , a felszereléssel rendelkezők ára akár 30.000 Ft is lehet. Az összeg természetesen függ a gyártótól és az eladótól is.
 

Egy hasznos kiegészítő lehet a piknik takaró, amelynek egész biztosan hasznát tudod venni. Az Alza.hu webáruházban most megvásárolhatod.

piknik-a-termeszetben

 

Állítsd össze a piknik kosarad

 

A piknik kosárnak ízletes finomságokkal, rágcsálnivalókkal kell tele lenni. Válasszunk az évszakhoz megfelelő ételeket, mivel nyáron az étel sokkal romlandóbb mint ősszel.
 

Ne csomagoljunk egész ételeket, hiszen egy baráti, kellemes időtöltésre készülünk, ahol az étel egyfajta kiegészítő.

A legjobb választás:  gyümölcs, zöldség, sajtok, különféle előételek,pl. pizzás csiga, muffinok vagy szendvicskrémek és kenyér.


Szerveznél egy pikniket a barátaiddal? Hasznos lehet, ha előtte utánajárunk, hogy milyen ételeket szeretnek, van -e esetleg valamilyen allergiájuk, vagy élelintoleranciájuk. Ezen információk nagy segítséget nyújtanak a piknik kosár elkészítésében.

piknik-kosar-kalap

Mit vigyünk még a piknikre ?

 

Az ételeken kívül ne feledkezz meg egyéb, hasznos dolgokat is bepakolni:

__check

fényvédő krém

__check

rovarirto spray

__check

szemeteszsák

__check

szalvéta

__check

nedves törlőkendő

__check

piknik takaró

__check

tányérok és evőeszközök

deszka-gyumolcsok-pohar

 

A megfelelő helyszín kiválasztása

 

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol is piknikezzünk. A helyszín nagyban befolyásolhatja a hangulatot, a légkört.

Több résztvevtő esetén, próbáljunk meg ideális helyet választani, amely mindenki számára megfelelő , és természetesen könnyen megközelíthető is.


Minden bizonnyal a legjobb az árnyékba, alacsony fűben ücsörögve piknikezni. Gyerekek is részt vesznek a pikniken? Próbálj olyan helyet választani, ahol a közelbe játszótér is van.

baratok-piknik-kutya

 

Olcsó városnéző túrák érdekelnek? Utazz még olcsóbban!

Tanácsunk: A gyerekek számára szervezhetsz valamilyen programot, hogy élvezhetőbbé tedd számukra a piknikezést. Pl. különféle szabadidős tevékenységekkel is készülhetsz, vagy, kártyát, labdát, könyveket is bepakolhatsz.

__bulb
Legjobb gyerekkönyvek: TOP 30 tipp

A kicsi gyerekeknél célszerű a könyvek iránti szeretetet minél előbb kialakítani. Nem tudod milyen könyvet válassz a piciknek , nagyobbaknak vagy a tinédzsereknek? Íme néhány tipp.

pokroc-kislany

Kedvet kaptál a piknikre? Mi egész biztosan. Emlékeztetni szeretnénk, ha befejeztétek a pikniket, ne felejts el elrakodni. Ne hagyj semmi szemetet a természetben.

Bónusztipp: Mit szólnál egy szülinapi piknik bulihoz? Egész biztosan fantasztkus élmény lenne  a vendégeknek.

 

 

__bulb
Hogyan válasszunk hálózsákot sátorozáshoz?

A hálózsák nem hiányozhat a túrázás vagy kempingezés legfontosabb kellékei közül. Tudod, hogyan kell kiválasztani?