Kapcsolódj be te is az újévi kihívásba!

malac

Te is próbálasz minden hónapban félre tenni, de nem túl sok sikerrel? Kapcsolódj be az 52 hetes kihívásba és a végén akár 100.000 forinttal is gazdagabb lehetsz. Na, teszel egy próbát?

Az új év olykor nem kicsit szellőzteti meg a pénztárcát – a karácsonyi ajándékok, szilveszteri bulik nem kis kiadásnak számítanak, éppen ezért bankszámlánk az új évre akár le is nullázódhat. Viszont mutatunk most neked két nagyon egyszerű módszert, amelyeknek köszönhetően meg sem érzed, hogy takarékoskodsz.

 

Újévi kihívás

 

A spórolás mindig a hónap első hetén kezdődik, amelynek során minden nap félreteszel 100 forintot. A következő héten ez már kétszáz forint, a harmadik héten pedig háromszáz és így tovább. A spórolás eredménye, hogy egy év alatt könnyedén megtakarítasz 137.800 forintot.

Tarsolyunkban van még egy spórolási módszer, ami szerint hétfőn 100 forintot, kedden 200 forintot, szerdán háromszáz forintot teszel félre, így a hét végére 2.800 Ft lesz a megtakarításod. Ha pedig minden héten így teszel, év végére 145.600 forintnyi összeget tudhatsz magadénak.

A kezdő összeg természetesen csakis tőled függ, és változhat, viszont a spórolás fokozatosságát szükséges betartani.

 

Vezess be új szokásokat

 

Az imént említett kihívás mellett szükséges néhány szokásodat is megváltoztatni. Hoztunk neked néhány tippet, amelyekkel minden nap spórolhatsz egy kicsit, és mint tudjuk, sok kicsit sokra megy. Lássuk tehát miről van szó.

 

1. Újrahasznosított ruhák

Ha nem érzed kellemetlennek, nézz szét és vásárolj bazárokban vagy second hand boltokban. Nem csak pénzt spórolhatsz így meg, de jót teszel a Földünkkel is. Ilyen esetekben akár olyan darabokkal is találkozhatsz, amelyeket senki sem hordott, épp csak könnyelműségből megvette.

 

2. Főzz otthon a lehető legtöbbet

Ha rendszeres nem otthon eszel, az nem kis mértékben folyásolja be a családi költségvetést, mindezt úgy, hogy gyakran nem is tudatosítjuk. Ha igazán spórolni szeretnél, akkor az éttermi étkezést csökkentsd a minimumra, és főzz meg inkább otthon. Az internet teli van jobbnál jobb receptekkel, amelyek percek alatt készen vannak. Próbáld csak ki.

3. Szülinapi kedvezmények

Rengeteg bolt kínál manapság a törzsvásárlói kedvezményeket, ajándékokat a visszatérő vásárlói számára.

 

4. Kedvezmény kuponok

Abban az esetben, ha olcsóbban szeretnél vásárolni, használj mindig kedvezmény kuponokat. Nálunk garantáltan találsz belőlük elegendőt és megfelelőt a kedvenc webáruházaidba, rendszerezve, kategorizálva.

 

5. Főzz kávét otthon

Te is kávérajongó vagy és nem tudod elképzelni a reggeleket nélküle? Otthon iszol vagy a legközelebbi kávézóban? Amennyiben a második, próbálj meg ezen változtatni. Egy ilyen kávé ára 1.500 Ft is lehet, amit, ha megszorzol a havi munkanapok számával, szép kis summa gyűlik össze.

 

6. Fizess készpénzzel

Annak ellenére, hogy a készpénz ideje már talán lejárt és gyakorlatilag bárhol lehet már kártyával fizetni, próbáld meg ezt a fizetési módot kikerülni. Miért? Nem készpénzes fizetés esetén nehezebben tudod nyomon követni a kiadásaid, ha pedig készpénzzel fizetsz, nagyon egyszerűen rájössz hova megy el a pénzed.

 

7. Tornázz otthon

A te új évi fogadalmad is az volt, hogy elkezdesz edzőterembe járni? Tedd a szívedre a kezed, hogy nem tartozol az élsportolók közé, akinek speciális edzésre van szüksége, tehát nyugodtan tornázhatsz otthon is. Segítségedre lesznek a különféle applikációk, amelyek akár ingyenesen is letölthetők.

8. Csapvíz

Az egyik módja a spórolásnak, ha csapvizet iszol. Mi egy olyan országban élünk, ahol nem szükséges a palackozott vízre költeni. Abban az esetben, ha inkább a szénsavat szeretet, és nem bírod buborékok nélkül, szerezz be egy erre szolgáló háztartási gépet.

 

9. Tervezd meg a bevásárlást

A spontán vásárlás lehet jó szórakozás, viszont utána a számládra pillantva nem biztos, hogy a jókedv töretlen marad. Fürdőruhára van szükséged? Akkor vár ki a szezonális kiárusítást.

 

10. Vásárolj nagy csomagolásokat

Még ha nem is használsz el 10 tekercs WC papírt egyszerre, de eljön majd a nap, hogy örülni fogsz neki, hogy kedvező áron jutottál hozzá egy szuper akció során. Ugyanez vonatkozik más termékekre is!

 

11. Ne pazarold az energiát

Te is gyakran elfelejted lekapcsolni az villanyt miután kijössz a szobából? Vagy túl hosszú ideig zuhanyzol, estleg sokáig szellőzteted a fűtött helységet? Gondold át kicsit, min tudsz változtatni.

 

12.Szezonon kívüli nyaralás

Ha már szülő vagy és iskolás gyermekeid vannak, akkor ezt a lehetőséget annyira nem fogod tudni kihasználni. Ám ha még nincsenek gyerekeid, foglalj szállást egy olyan időpontra, ami anyagilag a legelőnyösebb. Az utazás is lehet nagyon költséghatékony, elég csak egy olcsóbb repülőjegy, és már csomagolhatsz is.

 

13. Élelmiszer tárolás

Tudtad, hogy a magyarok évente az étel egy harmadát kidobják? Pedig sajnos így van. A legtöbb esetben pedig a rosszul tárolt élelmiszerek jutnak ilyen sorsra.