Közeleg az anyák napja. Te mivel leped meg idén édesanyádat?

anyák napja

Ahogy az minden májusban szokás – nem csak Magyarországon, de Európa-szerte – megünnepeljük az év egyik legszebb ünnepét, az anyák napját. Hazánkban ez a nap május első vasárnapja, amikor is a gyermekeiknek életet adó és velük szeretettel és odaadással törődő édesanyákat ünnepeljük.

 

Honnan ered az ünnep?

 

Az emberemlékezet óta léteznek a különböző nőket – anyákat ünneplő jeles események és napok. Már az ókori görögök is ünnepelték a termékenységet. Ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. Viszont az anyák napjának nemzetközi ünneplése csak jóval később, 1907-ben kezdődött, Ann Marie Reeves Jarvis hatására, aki az anyák jogaiért harcolt. Első alkalommal, 1908-ban ünnepelték majd 1914-ben az akkori amerikai elnök Woodrow Wilson hazájában minden év május második vasárnapját az anyák hivatalos ünnepévé nyilvánította.

Hazánkban nem amerikai mintára, ez a jeles nap május első vasárnapja. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. Az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az anyák napja országos bevezetésére, és 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját.

Anyák napi ajándék

 

Az anyák napja máris itt van, és lehet az aktuális helyzet nem épp a legkényelmesebb, édesanyáink megérdemlik, hogy megünnepeljék őket. Az áruházakban sajnos jelenleg korlátozottan vásárolhatunk, de a webáruházaknak köszönhetően az ajándékok megvásárlása nem probléma. Most pedig következzen néhány tipp, mivel is ajándékozd meg anyukádat.

 

A virág mindig örömet okoz

Ha édesanyás kedvenc virágából köttsz egy csokorral, nem ronthatsz el semmit. Ha éppenséggel nem szereti a vágott virágot, nyugodtan kedveskedhetsz neki egy cserepessel is, hiszen az nem hervad el, és így sokkal tovább gyönyörködhet majd benne.

 

Stílusos kiegészítők

Minden nő szereti a divatot, tehát minden anyuka is örülne egy új ruhának, kiegészítőnek. Meseszép darabokat találsz az About you kínálatában. Használja ki az About you kupon előnyeit és vásárolj szebbnél szebb ruhákat, ingeket, nadrágokat, sálakat és egyéb kiegészítőket, remek áron.

 

Parfümök és kozmetikumok

Minden anyuka szereti az illatokat és a márkás kozmetikumokat, éppen ezért remek ajándék anyák napjára is valami apróság a Notino.hu-ról. A legjobb parfümök, kozmetikumok egy helyen, és ha kihasználod a Notino kupon előnyeit mindezt most megkaphatod rendkívül kedvező áron. Lepd hát meg anyukádat egy hasonló szettel, parfümmel vagy dekorkozmetikummal.

 

Egészség és szépség

Kozmetikai csomagoknak vagy vitaminoknak, arc és hajápoló készítményeknek bármelyik nő örül. Éppen ezért válogatni a legjobb szépségápolási termékek és táplálékkiegészítők közül.