Nagy pelenka összehasonlítás. Tudja, melyik éri meg jobban?

baba

Bizonytalan, hogy textil vagy eldobható pelenkát válasszon-e? Olvassa el a pro és kontra érveket, és használja ki a legnagyobb árengedményeket!

 

Hasonlítsa össze a költségeket

 

Ha épp babát vár vagy már van gyermeke, és az eldobható pelenka alternatíváját keresi, akkor biztosan megfordult már a fejében a textil pelenka használata is. Valószínűleg elolvasott már néhány cikket, melyek nagy része a textil pelenkát tartotta előnyösebbnek. Különösen az ökológiai szempontok miatt. De vajon a textil pelenkák valóban olcsóbbak?

A költségek alapja természetesen a pelenkák ára. Ha eldobható pelenkát használ, a legolcsóbb valószínűleg nem lesz alkalmas mindennapi használatra. A gyermekek nem szobatiszta időszaka alatt a hagyományos textil pelenkára nagyjából 90.000 Ft-ot fizet, míg az eldobható pelenka esetében a költségek körülbelül 600.000 Ft körül mozognak.

A textil pelenka árához adja hozzá a mosópor és az öblítő árát, valamint a mosáshoz és vasaláshoz szükséges energiát. Ez körülbelül heti 2-3 extra mosással jár majd. Ezen kívül kalkuláljon a speciális krémek költségével is.

Tippünk: Ha a pelenkák vásárlásánál spórolni szeretne, ne habozzon kihasználni a mega kedvezményeket vagy a kedvező kiárusításokat, melyeket az egyes webshopok kínálnak. Ilyen például a Groby akció, mely garantálja, hogy a gyermekcikkek vásárlása nem viszi csődbe.

 

A költség azonban nem minden

 

A költségek nem az egyetlen szempont, amelyet figyelembe vesz, amikor pelenkát választ aprósága számára. Mindkét típusú pelenkának megvannak az előnyei és a hátrányai is.

Textil pelenka

Előnyök

Kedvezőbb ár

Nem tartalmaz színezéket és géleket, mint az eldobható pelenka

Gyakrabban kell cserélni, de ez végső soron egészségesebb bőrt eredményezhet

✓ A baba hamarabb leszokik a pelenkáról, mert zavarja őt a nedvesség

 

Hátrányok

A textil pelenkák nem szívják fel a nedvességet, és egyes gyermekeknél bőrproblémákat okozhatnak

Nem használhatja mellettük a legtöbb krémet és kenőcsöt

Több mosásra van szüksége, ami magasabb víz- és áramköltséget jelent

 Ha a szabadban tartózkodik, a kellemetlen szagokkal együtt is hordoznia kell a pelenkát

 

Eldobható pelenka

Előnyök

 Kényelmesen cserélhető

 Az utazás egyszerűbb, a piszkos pelenkát nem kell hazavinni

 Kevesebb pelenka fogy, mivel magasabb a nedvszívó képessége

 Az eldobható pelenkák használata általában kevesebb bőrirritációt eredményez

 

Hátrányok

✗  Az eldobható pelenkák vegyi anyagokat, színezéket és zselét tartalmaznak

  Terhelik a környezetet - évente több tonna hulladékot jelentenek, amely nem bomlik le

 A magasabb nedvszívó képessége miatt a gyermek később szokhat le a pelenkáról

 

Melyik tehát a jobb pelenka?

 

Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Mindkét típusú pelenkának vannak előnyei és hátrányai is. Ha figyelembe vesszük az ökológia kérdést, vegye számba a textil pelenkákkal járó extra költségeket is, így például a mosószer fogyasztást, stb. Ezen kívül az eddigi vizsgálatok eredményei nem mutatták ki a vegyi anyagok, színezékek és zselék káros hatását a gyermekek egészségére vonatkozóan.

A legfontosabb mérlegelni azt, hogy mi a legjobb Önnek és gyermeke számára. Akár felváltva is használhatja a termékeket - a textil pelenkát otthon, az eldobható pelenkát pedig amikor úton vannak. Minden Öntől függ. A Benu akció révén most kedvezményesen is beszerezheti!