Nincs több fájó ízület

térd

Ahogy közeledik a tavasz, vele együtt a jó idő és így mi is egyre inkább vágyunk a természetbe egy kis sétára vagy akár hosszabb túrákra is. Sokak számára megkezdődnek a kerti munkálatok és a ház körüli teendők is. tudja felhőtlenül élvezni ezt az időszakot, vagy a fájó ízületek meggátolják Önt ebben?

 

Fájó ízületek

 

Lehet Ön valamikor aktívabb életet élt és sokkal többet mozgott, mára már valamilyen formában korlátozódott  a mozgása az ízületi fájdalmak miatt. Nyugodjon meg, nem Ön az egyetlen, hiszen Magyarország lakosságának nagy százaléka szenved hasonló panaszoktól. És nem is csak az idősebb generációt vagy az élsportolókat érinti, hanem egyre gyakoribb a középkorúak, sőt a fiatalabb generáció körében is. Mozgás során nem csak egyetlen egy ízület terhelődik, hanem ezek egész csoportja: a térd, a csípő és a váll ízületeit viseli meg leginkább a mozgás, ezek közül is a leggyakoribb a térdízület, ami a leggyakrabban fájdul meg.

Az ízületi fájdalom olyan, mint egy ördögi kör, amiből olykor lehetetlennek tűnik kitörni. Ha nagyon megerőlteti azt a bizonyos részt, fokozatosan megjelenik az elviselhetetlen fájdalom. Ellenkező esetben, ha Ön elhanyagolja a mozgást, akkor is számíthat ízületi problémákra. A megoldás tehát ebben az esetben is, hogy az aranyközéputat választja.

Az ízületi fájdalmat számos más faktor is befolyásolja. Lehet tehát a már említett nagymértékű terhelés, vagy a testsúlynövekedés, de ugyanúgy, mint más betegségeket is, ezt is befolyásolja a genetika. Ha fájdalma hosszantartó és szűnni nem akaró, mindenképpen keresse fel orvosát, aki felméri egészségügyi állapotát és meghatározza a további kezelés módját.

 

 

Az étrendkiegészítők is segítenek

 

Sokan az ízületi fájdalmak ellen különböző táplálékkiegészítőket alkalmaznak, illetve fájdalomcsillapítókat használnak. A piacon igazán széles a kínálat, amiből bártan választhat bárki. Az ízületi fájdalmakat csökkentő vitaminok és értendkiegészítők kapszula, tabletta vagy akár pezsgőtabletta formájában is kaphatók, de nagyon gyakoriak manapság a krémállagú fájdalomcsillapítók is.

Az ilyen szerek a különböző fajta kollagének kombinációját tartalmazzák, amelyek a z ízületek, ínak és kötőszövetek rugalmasságát és helyes működését hivatottak biztosítani. Tartalmaznak a kollagénen kívül természetes anyagokból kivont szilíciumot is, amely elengedhetetlen a kollagén előállítása és a kalcium, valamint a C-vitamin tárolása szempontjából. Néhány értendkiegészítő tartalmaz még kurkumát is, ami a csontok és ízületek egészségéért felelős és feketebors kivonatot is, amely kiváló antioxidáns.

 

Vásároljon kedvezménykóddal

 

A konkrét termék kiválasztása Önön múlik, de mi biztosítjuk, hogy ne kelljen a magas ár miatt aggódnia, hiszen elég, ha felhasználja a kuponkódjainkat, és máris olcsóbb a vásárlás. Igazán kedvező akciókkal várja Önt a Wavita.hu. Elég, ha vásárlásnál felhasználja Wavita kupon előnyeit, ami által a táplálékkiegészítők, vitaminok és fájdalomcsillapítók sokkal olcsóbbak lesznek.

Hasonlóan remek kedvezményekkel várja Önt a Pingvin Patika, ahol akár kedvezményes csomagajánlatok is várják a vásárlót. Mindig megéri itt vásárolni, hiszen nem csak az árak alacsonyak, de a kiszállítás is ingyenes 11.000 Ft felett.

 

Ne feledkezzen meg a mozgásról sem

 

Ne bízza a gyógyulást teljes mértékben a gyógyszerekre- kombinálja őket egy kis mozgással. Néhány egyszerű és gyors gyakorlattal részben megszüntetheti és meg is előzheti az ízületi fájdalmakat. Erősítse izmait, hiszen az erősebb izmok meggátolják az ízületekre nehezedő nyomást, így ez remek megelőzésnek szolgál. Kerülje továbbá az ülést is, amely az ízületek keményedését okozzák.