6 tipp, hogyan spórolhat a nyaraláson

utazás

Nem kell elköltenie több havi fizetését a nyaralásra. Van néhány biztos spórolási tippünk. Hisz a nyári üdülési vagy utazási kedvezmények ebben az időszakban még inkább közkedveltek.

 

Nyaralni készül? Biztosan nem szeretné több havi jövedelmét erre költeni. Van néhány garantált tanács, amivel spórolhat a nyaraláson. Összefoglaltuk ezeket 6 pontban.

 

1. Nyaraljon itthon egy sátor alatt

 

Ahhoz, hogy élvezze a nyári vakációt, nem kell valamelyik külföldi tengerhez utaznia. Elvégre hazánkban is található jó pár csodálatos hely, amely a pihenést szolgálja. Kedvenc tavaink mellett rendelkezésre állnak akár kempingek is, ahol az éjszakázás a lehető legolcsóbb lesz. Mindehhez bónuszként pedig egy igazi kis kaland is jár.

 

2. Utazás saját szervezésben

 

Ha mégis úgy látja, hogy a nyaralásnak tengerpart és napfény nélkül nincs értelme, utazzon utazási iroda nélkül. Az ilyen irodák ugyanis a tényleges költségeken felül plusz díjakat is felszámolnak. Az ideális kombináció az, ha sikerül kedvező szállást találni valamelyik szállásportálon keresztül, például a Booking.com segítségével, és ehhez egy olcsó repülőjegyet. Nem kell csupán a fapados légitársaságok kínálata között keresni, hisz a hagyományos légitársaságok is kínálnak akciós utakat. Elég mindössze néhány órás tervezés, és máris adott a nagyszerű nyaralás.

 

3. Használja ki a first vagy a last minute utakat

 

Ha saját szervezésben egy ilyen kalandot nem vállal, akkor az utazási irodák segítenek. Még ilyen esetben is tud spórolni, mégpedig akkor, ha előre tervez. A legjobban az ún. first minute ajánlatok érik meg – árban valóban kedvezőek, emellett van választék is. Egy másik lehetőség az olcsóbb last minute utazás, de ebben az esetben számolni kell azzal, hogy a fennmaradó ajánlatok egyikét kell elfogadnia.

 

4. Üdüljön főszezonon kívül

 

Bizony, nem kell akkor nyaralnia, amikor mindenki más ezt teszi. A főszezonon kívül – tehát júniusig vagy szeptembertől – jó pár tízezer forintot is megtakaríthat. Ezen kívül az üdülőhelyek sem zsúfoltak ebben az időszakban annak ellenére sem, hogy a meleg vizet és a napsütéses időjárást még ekkor is élvezheti.

 

6. Használja ki a kedvezményeket

 

Figyelje az akciós portálokon az utazási és üdülési kedvezményeket. Így ugyanis sok pénzt takaríthat meg. Ha gyermekekkel utazik, mindig igényeljen gyermekkedvezményt. Bizonyos esetekben a gyerekekre csak a kötelező díjakat, vagy csak az utazást és a szállást kell fizetni, de akár az étkezés is lehet számukra ingyenes.

Természetesen vannak más módok is arra, hogyan takarítson meg némi pénzt. A lehetőségek száma valóban nagyon sok. Vegye hát a fáradtságot, fektessen bele több energiát, és a családi költségvetés biztosan hálás lesz érte.