Hajós nyaralás – mit is kell tudni róla?

hajo-nyaralas

Egy teljesen más kirándulásra vágysz mint eddig ? A hajókirándulás lehet az, amit keresel. Ebben a cikkben mindent megtudhatsz erről a különleges típusú vakációról.

Valószínűleg a legtöbben a nyarat egy forró tengerparton töltik, ami az egyik legnépszerűbb nyaralási forma. Talán idén már te is élvezted ezt a lehetőséget. Kíváncsi vagy, hova tervezed következő utazásodat? A hajós nyaralás egy fantasztikus ötlet lehet.

Válassz luxusos hajóutat a Booking oldalon, és élvezd a fantasztikus vakációt. Egyedülálló élményekkel térhetsz haza és még spórolhatsz is.

tenger-setahajo

 

Nyaralás egy sétahajón



Ez egy fantasztikus módja annak, hogy felfedezd a világot és mindezt kényelemben tedd. Így lehetne jellemezni egy hajós nyaralást.

Mi teszi még vonzóvá ezt a vakációs formát? Megismerhetsz új embereket, akár hosszú távú barátságokat is köthetsz, és felfedezhetsz olyan úticélokat, amelyekre előtte talán még eszedbe sem jutott volna elmenni. Mindenki, aki már volt hajós utazáson, biztosan megerősíti, hogy ez egy különleges élmény a hajóra való felszállástól a hajóút végéig.

Amikor azt mondják "sétahajó", talán az jut eszedbe egy hatalmas hajó rengeteg kabinokkal. Azonban nem mindig így néz ki. Választhatsz kisebb hajókat is, amelyek kényelmesebb hangulatot nyújtanak. Általában a nagyobb hajókon több szórakozási lehetőség is található.

__bulb
Mit vihetek fel a repülőre?

Tudod mit lehet és mit nem lehet felvinni a repülőre? Mi minden lehet a kézipoggyászodban és mit tartalmazhat a feladott poggyászod? Ha kíváncsi vagy, akkor olvass tovább, hiszen elkészítettük neked az erre vonatkozó listát.

Kiknek ajánlott ez a vakáció? Egyszerűen mindenkinek, aki új élményekre vágyik. Párok, baráti társaságok, de kényelmes és élvezetes lesz családoknak gyerekekkel vagy időseknek is.

A kiránduláson lehetőség van több program közül is választani. Nem kell aggódnod, hogy unatkozni fogsz. Részt vehetsz táncórákon, megtanulhatsz festeni, játszhatsz különféle játékokat, végre elolvashatod az eddig halogatott könyveket, élvezheted a kellemes fürdőzést a medencében vagy akár megnézhetsz egy filmet a moziban.


Az egyik legjobb program természetesen a tenger tágas tájainak megfigyelése. A  sétahajón számos tevékenység áll rendelkezésre minden korosztály számára.

Eközben mindent megkapsz, amire szükséged van, legyen az például wi-fi vagy TV.

Az utazás során mindig rendelkezésre áll egy orvos a fedélzeten. Ugyanakkor fontos, hogy magaddal vigyél minden rendszeresen szedett gyógyszert, valamint ne hanyagold el az utasbiztosítás megkötését sem.

 

bar-hajo-utazas

 

A hajóút kiválasztása és lefoglalása

 

 

Nem tudod, melyik a megfelelő választás a rendelkezésre álló hajóutak közül? Először is gondold át, hogy hová szeretnél utazni. Ezután válaszd ki a rendelkezésre álló hajós nyaralások közül azt, amelyek a legvonzóbbak számodra. Végül válaszd ki a legmegfelelőbbet..

Az egyik előnye a hajós kirándulásnak az, hogy a szállás és az étkezés is benne van az árban. Tehát ezzel nem kell külön foglalkoznod. Az utolsó lépés pedig a kabin foglalása..

3 különböző kabin közül választhatsz:

__check

Belső kabin - a hajó középső részén található, ezért nincs ablaka. Emiatt ez a legolcsóbb opció.

__check

Külső kabin - bár van ablaka, de nem lehet kinyitni. Csak a kilátásra és további fényforrásként szolgál.

__check

Balkonos kabin - tengerre néző, balkonnal rendelkező kabinok, ezért is a legdrágábbak.

Minden kabin teljesen felszerelt, modern és tiszta környezetet biztosít a kényelmes utazásodhoz.

 

fedelzet-hajo-tenger

 

Mit vigyünk magunkkal egy hajóútra?

 

A hajóútra való csomagolás nem sokban különbözik a nyaraláshoz való csomagolástól. Azt javasoljuk, hogy ne pakolj túl sok mindent, csak a legszükségesebbeket.

Először is ne feledd bepakolni az összes szükséges okmányt.  A foglalást igazoló dokumentumot se hagyd otthon. Ezek alapján fogod megkapni a hajós kártyát.

A ruházat bepakolásánál vedd figyelembe, ha több országban is ellátogatsz,  hogy sok helyen eltértőek az időjárási viszonyok. . A nyári ruhák mellett csomagolj be melegebb holmikat, strapabíró cipőt és kalapot is.

Az elegáns öltözködés a hajó dress code-jához igazodva különösen fontos, különösen a fedélzeti éttermekben.

Ne feledkezz meg a rendszeresen szedett gyógyszereidről sem és olyan hasznos tárgyakról, mint akár egy zseblámpa.

 

hajos-utazas

 

Hajós kirándulás - előnyök és hátrányok

 

Még mindig nem tudod, hogy belevágj -e egy hajós utazásba? Talán segít egy rövid kis  összefoglaló az előnyeiről és hátrányairól.

 

10 iGEN a hajós nyaralásra

__check

több úticél megtekintése egyetlen út során

__check

kirándulás egyszerűen, nem kell a szállásfoglalással bajlódni

__check

rengeteg programlehetőség és szabadidős tevékenységek közvetlenül a fedélzeten

__check

éttermek és vendéglátó helyek széles választéka

__check

új emberek megismerése

__check

minden korosztály számára megfelelő

__check

 kényelmes, jól felszerelt kabinok

__check

hajóval történő biztonságos közlekedés

__check

 felejthetetlen élmény

__check

 megfizethető árak (különösen a főszezonon kívül)

__bulb
Tengerparti luxusra vágysz? Akkor az all inclusive nyaralás tökéletes lesz számodra

Gondtalan, népszerű és kellemes; ilyen az all inclusive nyaralás. Voltál már így valahol? Olvasd el cikkünket, és megtudod, miért érdemes legközelebb ezt választani.

10 NEM a hajós nyaralásra

__check

az első alkalommal előfordulhat esetleges hányinger, fejfájás és szédülés

__check

zaj és sok idegen ember jelenléte

__check

magas árak

__check

nem mindenki így képzeli el a nyaralást

__check

kommunikációs problémák - drágább hívások, lehetőség a hajón Wi-Fi vásárlására.

__check

további díjak a városnéző kirándulásokért

__check

különböző utastársak

__check

a betegségek kockázata ilyen nagy létszámú társaságban

__check

esetlegesen lekésett hajó - a hajó nem vár az utasokra

__check

a hajó esetleges műszaki problémái kellemetlenné tehetik a nyaralást

fedelzet-kirandulas

 

A nyílt tengerre nyíló végtelen kilátást legalább egyszer az életben látni kell. Keresd meg, hol van még elérhető hajós nyaralás és utazz el minél hamarabb, hogy új élményekkel gazdagodj.