6 trükk, hogyan spóroljunk szállásfoglalásnál

utazás

Gyakran alszik szállodában? Már akkor is, ha csak a szolgálati utak során száll meg egy hotelben, akkor is biztosan felkeli a figyelmét néhány apró trükk, hogyan is tud spórolni szállásfoglalásnál.

 

Mindenképp hotel?

 

Előszöris ezt a kérdést tegye fel magának. Mindenképpen hotelben kell megszállnia, vagy elég lesz egy panzió, motel vagy egy magánszállás? A hotelért fizet gyakorlatilag a legtöbbet. De nyugodjon meg, a hotelek esetében is van néhány módja a spórolásnak. Elsősorban ne a csillagok számát tekintse mérvadónak, ami a hotel minőségét illeti. Azok csak a szálloda felszereltségét mutatják, ráadásul a szolgáltatások minősége országonként változó.

1.Foglaljon időben

Ha már pontosan tudja szolgálati út, vagy az utazás időpontját, lényeges összeget spórolhat meg. Ilyenkor azért mindig figyeljen az ünnepekre és a város tradicionális eseményeire is, hiszen az árak ilyenkor a legmagasabbak.

Ha pedig pont az utolsó pillanatra hagyja a foglalást, ajánlott a last minute utak közt böngészni, hiszen az európai metropoliszokba ilyen esetekben óriási kedvezményekre akadhat.

 

2.Helyszín

Ha Önnek nem szükséges a városközpontban lennie, illetve nem akar okvetlenül a part mellett megszállni, akkor a periférián található szállások jelentősen olcsóbbak. Mielőtt viszont még szállást foglalna, győződjön meg róla, mennyi időre és milyen távolságra van autóval vagy tömegközlekedéssel a céltól, mert megeshet, hogy pont ezzel fizet rá. Az ilyen esetekben mindig számoljon a parkolási díjjal – a centrumban lévő szállodák esetében általában parkolási díjat szabnak.

 

3.Online foglalás

A szállás választás esetén nagyon nagy segítségünkre lehetnek ez olyan oldalak is mint a Booking.com vagy a Hotelsclick.com. Keresse a közeli hoteleket és listázza őket a legolcsóbbtól a legdrágábbig. Ha gyakran utazik, megéri kihasználni a Hotels.com ajánlatát – minden 10. éjszaka ingyenes. A Booking.com is kínál ún. rejtett kedvezményeket a regisztrált felhasználói számára – így az árak esetenként akár 10%-kal olcsóbbak is lehetnek. Fontos, hogy ne felejtse el leellenőrizni a Hotel honlapján, mert előfordulhat, hogy a szálloda honlapján alacsonyabb árat találunk.

 

4.Számoljon a plusz kiadásokkal

A szállásfoglalásnál mindig ügyeljen arra, hogy a végleges ár van-e feltüntetve, vagy szükséges-e számolni némi plusz költséggel. Ezalatt a helyi díjakat, adókat értjük, amelyek szintén emelhetik szállás díját akár 20%-al is. Vannak szállodák, ahol az internetelérésért is felárat számolnak, vagy épp a fitnesz belépő arát is külön számolják. Nem kis plusz kiadás lehet akár a reggeli is. Ha Ön külön rendeli, gyakran drágább, mintha ha az benne lenne az árban.

 

5.Kérjen kedvezményt

A kedvezményt igényelheti előre is, de akár a helyszínen is, főleg akkor, ha a hotelbe este érkezik és az ott dolgozók épp a szabad szobákat próbálják eladni. Így nemcsak kedvezményt alkudhat ki magának, de ingyenes wi-fi-t vagy épp reggelit is. A kedvezményről akkor is tárgyalhat, ha Ön a hotel gyakori vendége – például a szolgálati utak által. Nem ritka az ilyen esetekben, hogy egyes cégek, amelyek alkalmazottai gyakori vendégek egy-egy szállodában, különleges ajánlatokat kapnak.

 

6.Keressen kedvezménykuponokat

Igen, a hotelek esetében is használhatunk kuponokat, amelyekből nálunk talál bőven.