A mindent elrejtő fiókok

27.03.2024 Angelika Otthon Megosztás
furdoszoba

A komód, honnan is ered ennek a remek szinte nélkülözhetetlen bútordarabnak az eredete?

A francia elegancia egyik kiváló eleme, maga a szó francia eredetű a la commode” jelentése pedig a kényelmes, kezelhető. Miért is ne volna?

Rendszerezünk- elhelyezünk

 

Eredetileg nappali ékes darabjának szánták, mint ahogy ez ma is divatos. Ide általában egy sokkal mutatósabb komódot szoktunk helyezni, hogy szemrevelővá tegye a nagyobb közös teret. Apróbb kiegészítőkkel, gyertyákkal, egy képpel, vagy festménnyel érdemes kiemelni. Ha ezt a hatást szeretnénk elérni, ilyenkor fontos szem előtt tartani a funkcionalitás elvét is, vagyis megfontolni, hogy valójában a szobában mit is szeretnénk benne tárolni.

A hálószobában a komód mellé elhelyezett puha fotellel, melyben kényelmesen lehüppedünk akár pici olvasó sarkot hozhatunk létre. Ebben a szobában, már más szempontból is fontos, gondosan elrendszerezett fehérneműk tárolására kiváló bútordarab. Akár zokni halmokat és más akár finom technikaik dolgokat bújtathatunk el a széles, mélyebb fiókokban a kíváncsi szemek elől. A konyhában vagy étkezőben a komódok használata, inkább terítéshez szükséges textil anyagok vagy egyéb apróbb kiegészítők tárolására alkalmas.

 

komod-lampa

 

Kiválasztás - keresem az igazit

 

Lakberendezés során, egy megfelelő komód kiválasztása nem csak rendszert teremt a tárolásban, hanem kifejezi stílusunkat és egyedi megjelenést is nyújt a térnek. A komód nem csupán fiókos lehet, variálható a formája. Hosszan megnyújtott egyik oldalt polcos a másik oldalt fiókos forma a retro hatást idézi. Az évszázadok során számos különböző stílusban jelent meg, mindig az adott divatirányzatnak megfelelően. A komód kiválasztása függ az igényektől és az otthoni tér stílusától. Ha éppen a megfelelő komódot keressük, akkor érdemes ellátogatni a FAVI oldalára, ahol nekünk tetsző méretek, funkciók szerint megkereshetjük lakásunk új díszét. 

 

Szponzorált tartalom