Kerti munkák tavasszal: A legjobb szerszámok a kert szépítéséhez

13.03.2024 Angelika Otthon Megosztás
növények ültetése

Szeretnéd, hogy tavasszal szép, rendezett legyen a kerted? Ehhez szükséged van néhány megfelelő eszközre. Eláruljuk neked, melyek ezek, és azt is, hol érdemes beszerezned őket.

Az első napsugarak legtöbbünket a szabadba csalogatnak. A felmelegedéssel elkezdődnek a szükséges kertészeti munkák is. Mit kell mindenképpen megtenni? Többek között ide tartozik például az ágyások felásása, a fűmagvetés a hiányzó helyeken, vagy a fák és bokrok metszése. Azért, hogy mindez gördülékenyen menjen, egy tapasztalt kertésznek szüksége van minőségi kerti eszközökre és szerszámokra. Így a kerted azonnal kivirágzik.

__bulb
Hogyan válaszd ki a megfelelő fűnyírót a kertedbe stressz és fáradozás nélkül?

A rendszeres fűnyírás az egészséges és zöld pázsit kulcsa. Milyen szempontok alapján válassz fűnyírót? Nem csak abban segítünk, hogy mire kell figyelned, hanem abban is, hogy milyen gyakran kell kaszálnod.

no-palantakat-ultetAutor: Greta Hoffman (Pexels)

 

Milyen eszközökre van szükséged a tavaszi kertészkedéshez?

 

Míg egyesek inkább csak fűvel szeretnének a kertjükben , addig mások különféle növényeket ültetnek a kertjükbe. Mindkét esetben azonban elengedhetetlen a terület rendszeres gondozása. Ezért adunk néhány tanácsot, hogy mi az, ami nem hiányozhat a kerti felszerelések közül.


Az első ültetés

 

Március az első hónap, amikor elkezdődik az első növények ültetése. Mielőtt magukat a növényeket ültetnéd, érdemes kitakarítani a kertet a levelek, fa darabok és a tél során megszáradt évelők eltávolításával. Hasznos segítők lehetnek a gereblye, és egy kertészkesztyű.


Lazítsd fel a talajt ásóval, vagy akár gyomírtót is hazsnálhatsz, ezáltal előkészíted az ültetésre.  Nem csak könnyebb lesz a növények ültetése ilyen előkészített talajba, de maguknak a növényeknek is előnyös. Elkezdheted az ültetést. Ültess salátát, hagymát vagy uborkát a fóliasátorba, szabadtéri ágyásba pedig retek, borsó vagy sárgarépa kerülhet. Ültess át kis paradicsomcsemetéket is, amelyeket télen neveltél. Különösen a kis palántákhoz lesz szükséged praktikus kis kézi eszközökre.

 

kis-kerti-szerszamokAutor: Gary Barnes (Pexels)

A Merkury webáruházban a kert kategóriában számos hasznos eszközt találsz kedvezményes áron. Kár lenne kihagyni

Fák és cserjék metszése

 

A fák metszése nem csupán díszítő jellegű, hanem nagymértékben hozzájárul a gazdag terméshez. A 4home webáruházban kiváló minőségi metszőollók közül válogathatsz, amelyek garantáljak a prezitást és a hatékonyságot. Igen, egy picit drágábbak, azonban ha egyszer megvásárolod őket, meg fogod állapítani, hogy a könnyű, mégis masszív kialakítás és a tartós acél pengék minden fillért megérnek.

Érdemes beszerezni egy láncfűrészt is, amelyet a száraz és öreg fatörzsek kivágásra használható. Az Alza szerszámok kategóriában találhatsz egy párat. Nézd meg a népszerű Bosch termékeket.

Az ágaprítók nagyon hasznos eszközök lehetnek a kertészeti munkák során.  Az ágakat kisebb darabokra aprítják fel, amelyek számos előnyt kínálnak a hulladékkezelés során. Az apríték könnyen bezsákolható, könnyebb tárolni és kevesebb helyet foglal el Nézz körül a Warnex webáruház kínálatában ahol elektromos aprítógépek közül is választhatsz.

 

folia-ultetesAutor: Anna Shvets (Pexels)

 

Honlapunkon számos ajánlatot találsz a ház és a kert kategóriában is. A következőket válogattuk össze a számodra:

Varázsold újjá teraszod


Egy kis erőfeszítéssel teraszod újra úgy nézhet ki, mintha új lenne. Kezdjük a padlóval. Tisztítsd meg a Kärcher magasnyomású mosóval teraszod, és meglátod, milyen könnyen visszaállítható az eredeti megjelenése.

És mi a helyzet a bútorokkal? Szeretnél újakat vásárolni? Készülj fel most a nyári szezonra, és vásárolj kerti bútorokat kedvezményes áron a Dodo webáruházban.

 

További tippjeinket is adjuk, hogy hol vásárolhatsz kedvező áron kerti bútorokat:

Ne feledkezz meg a gyepről. Gyakori, hogy a tél után egyes helyeken újra kell ültetni a hiányzó füvet. De van még egy dolog, ami fontos a szép gyephez - a rendszeres fűnyírás. Nemcsak mindig szép és rendezett lesz, hanem sűrűsödni is fog. Ez pedig kevesebb gyomot és ezáltal kevesebb munkát is jelent.

Az Andreashop webáruházban fűnyírók nagy választékát találod nagyszerű áron. Kattints és győződj meg róla.

Végezetül szeretnénk egy tippet adni a kényelmes és megfizethető ruhákról, amelyeket nemcsak a kerti munka során, hanem a szabadidőben is viselhetsz. A Sinsay webáruházban női, férfi és gyermek ruhák széles választékát találja meg, különböző stílusokban.

__bulb
Hol lehet Sinsay ajándékkártyát szerezni, és mire lehet felhasználni?

Szeretnéd megajándékozni szeretteid? Egy Sinsay ajándékkártya remek választás lehet, mivel lehetőséget teremt arra, hogy az illető saját ízlése szerint válassza ki a kívánt ruhát vagy kiegészítőt.