A reptéri parkolás olcsó is lehet, csak próbáld ki tippjeinket

18.08.2022 Karolina Repülőjegyek Megosztás

Gyakran utazol repülővel? Akkor biztosan tudod, hogy a repülőtéri parkolás az egyik olyan tétel az utazás során, amely növelheti költségeket. Olcsó reptéri parkolás? Megmutatjuk, hogyan spórolhatsz.

Nyaralni készülsz, vagy üzleti útra, és meg kell oldanod a reptéri parkolást? Hoztunk néhány tippet arról, hogyan juss el a reptérre, valamint hogy hol parkolj olcsón.

Reptéri parkolás olcsón?

 

Hogyan legyen olcsó a parkolás a repülőtéren? Ezt az 5 tippünket követve megtudhatod.

 

Vegyél parkolókártyát

 

A kedvezményes parkolókártyák olcsóbb parkolást biztosítanak. Előre megveheted őket online. Parkolás az egyes repülőterek termináljaitól 1-2 km-re lévő parkolóhelyeken biztosított. Az oda-vissza szállítást általában ingyenes transzferszolgáltatás biztosítja. Az ilyen parkolás előnye az alacsonyabb ár mellett a parkoló folyamatos biztonsági rendszer általi felügyelete is.

repteri parkolas

Parkolás a közeli negyedekben

 

Egyes repülőtereken a közeli negyedekben is lehet parkolni. Ezután tömegközlekedéssel juthatsz el a repülőtérre. Ingyenesen parkolhatsz majd, de hátránya lehet, hogy a jármű kevésbé biztonságos.

Foglalj parkolót előre

 

Ha jó előre megtervezed az utazást, a parkolást online is megrendelheted. A parkolóhely előzetes vásárlása általában olcsóbb.

Kérd meg a barátaidat

 

Ha többen utaztok, a parkolási díj utolsó megtakarítási módja is jó ötlet lehet. Elég, ha vannak készséges barátaid vagy ismerőseid, akik elvisznek a repülőtérre. Honnan lehet tudni, hogy megéri-e az ilyen megtakarítás? Hasonlítsd össze a benzin árát a repülőtéri parkolás és a parkolók árával.

parkolas auto

A repülőgépek fedélzetére felvihető poggyász mennyisége eltérő. Olvasd el cikkünket a fapados és a hagyományos légitársaságok feltételeiről.

Utazz vonattal vagy busszal

 

Hogyan juthatsz el gondtalanul és kényelmesen a reptérre? Menj busszal vagy vonattal. A nagyobb városokban közvetlen járatokat is találsz a legközelebbi repülőtérre. Átszállás nélkül. De ne felejtsd el előtte ellenőrizni a menetrendjüket.

autobusz ut

Nem akarsz azon aggódni, hogyan és mikor jutsz el a repülőtérre? Bízz a megbízható járatokban.

Mennyibe kerül a parkolás a környező reptereken?

 

Milyen parkolási lehetőségeket és árakat kínálnak a szomszédos országokban és itthon? Lehet a közelükben parkolni?

repcsi naplemente

Parkolás a pozsonyi repülőtéren

 

Néhány órás rövid távú parkolási lehetőség a pozsonyi repülőtéren a terminálhoz legközelebbi P1 parkolóban lehetséges. Itt 5 eurót kell fizetni egy óráért. Óránként egyszer 15 percre ingyenes belépés biztosított az utasok és poggyászok ki- és berakodására.

A P2-es területen egy napnál tovább lehet parkolni. Egy óra itt ugyanannyiba, azaz 5 euróba kerül. Egy napos parkolásért 35 eurót kell fizetni. Ha 12 napot töltene itt, 139 eurót és 25 eurót kell fizetnie minden további napért.

A rokkant igazolvánnyal rendelkezők 2 órán keresztül ingyenesen parkolhatnak a P1 és P2 parkolókban. Hosszabb parkolás esetén a többi parkolóval megegyező árak érvényesek.

Ezen területek előnye a terminál közelsége, amely gyalogosan is könnyen megközelíthető.

Spórolhatsz a parkolási díjakon, ha például a Bulharska utcában található BTS parkolót használod. A parkoló mindössze 1,2 km-re található a repülőtértől. 10.1-től. 5.31-ig. 3 nap parkolásért 15 eurót, 10 napért 32 eurót kell fizetni.

A nyári szezonban 06.01-től. 09.30-ig. az árak magasabbak. A 3 napos parkolás 30 euróba, 10 euróért pedig 55 euróba kerül. A repülőtérre a szállítást buszok biztosítják.

felszallo repcsi

Úgy döntöttél autós kirándulásra mész? Cikkünkben elolvashatod, milyen autót érdemes bérelni. 

Parkolás a bécsi repülőtéren

 

A bécsi Schwechat repülőtéren több parkolási lehetőség is van:

- C parkoló – 4 €/óra
- P3 és P4 parkolóházak – az ár 4,70 €-tól
- Parkolóhelyek rövid távú parkolásra K1, K4, K3

Érkezése előtt parkolóhelyet is foglalhatsz a repülőtéren.

Még többet spórolhatsz, ha a Mazur parkolót használod. 6 km-re található a repülőtéri termináloktól. Az oda-vissza közlekedést ingyenes buszok biztosítják.

A parkolójegyet a parkolóba érkezéskor a helyszínen vásárolhatod meg, vagy legkésőbb érkezés előtt 12 órával foglalhatod le.

Itt az alábbiak szerint kell fizetni a parkolásért:

- 1 óra – 3,70 €
- 1 nap – 26,90 €
- 1 hét – 89,90 €
- 2 hét – 119,90 €
- 3 hét – 142,90 €

repulo autok

Parkolás a prágai repülőtéren

 

A prágai repülőtér 3 típusú parkolót biztosít az utasoknak

__check

Expressz parkolás – lehetővé teszi a 15 perces ingyenes behajtást a P1 vagy P2 terminál előtt.

 

__check

Rövid távú parkolás – akkor használd, ha valakit viszel a repülőtérre, vagy valakiért mész. Óránként 80 CZK-t kell fizetnie, ami körülbelül 3,26 euró.

__check

Hosszú távú parkolás - a repülőtér biztosítja azon utasok számára, akik több napra utaznak. 5 féle parkolóház közül választhatsz, különböző áron.

repcsi naplemente

Parkolni a repülőtéren foglalás nélkül vagy előjegyzéssel lehet, helyfoglalás javasolt. Csak ezzel tudod a biztosan lefoglalni a választott parkolóhelyet. Ráadásul kevesebbe fog kerülni.

A repülőtér hivatalos parkolóhelyein kívül több parkoló közül is választhat a közelben. Az egyik a Ruzyně parkoló.

Autódat a repülőtértől mindössze 6,2 km-re, egy őrzött parkolóban parkolhatod le. Kevesebb mint 29 eurót fogsz fizetni 7 nap alatt. A repülőtérre és vissza mikrobusszal ingyenes transzfer biztosított.

sok auto

Parkolás a debreceni repülőtéren 

 

Ha belföldön szállsz fel is kell gondolni a parkolásra. A Debreceni Nemzetközi Repülőtér parkolója a hét minden napján nyitva tart 00:00 és 24:00 óra között.

A parkolási díjak barátságosak.  1 óra 1.300 Ft, egy teljes hét pedig 13.000 Ft-ba kerül. 

Ha a debreceni reptéren szeretnél parkolni, négyféle módon tudsz parkolójegyet váltani:

-Behajtást követően a parkoló automatánál
-Mobil fizetéssel
-ROLLET applikáció használatával
-Előzetesen online vásárlással

Parkolás a budapesti reptéren

 

A budapesti repülőtér összesen több mint 2500 parkolóhelyet biztosít rövid és hosszú távú parkolásra. A parkolás heti ára 7.800 ft

Ha úgy döntesz, hogy a közeli Ferihegy Autó parkolóban parkolsz, heti 11.500 Ft kell fizetned. A transzfer ingyenesen visz a repülőtérre, és szállást is biztosít.

repteri auto

Ne habozz, használd a kényelmes parkolót az üdülőhelyek közelében, ingyenes transzferrel. A parkolási díj ára évszakonként is változik és változik. Ezért a tervezett indulás előtt ellenőrizd az aktuális legjobb ajánlatot.