Black Friday 2021: 8 érdekesség és tipp, hol keresd a kedvezményeket

black friday blog 2

Szeretnéd tudni, hol találod a legjobb Black Friday kedvezményeket? Vagy azt, hogyan szerezz előnyt, és honnan értesülj elsőként a kedvezményekről? Vagy csak kíváncsi vagy, mely termékek tűnnek el leghamarabb a polcokról? Akkor mindenképp olvass tovább.

Mikor van Black Friday?

 

Hogy igazából mikor van Fekete Péntek? Idén Black Friday november 26-ra esik, de a már november 15-től árzuhanás várható Magyarország webáruházaiban. Ne felejtsd el a naptárban bejelölni a hétfőt, azaz november 29-t is, amikor is rengeteg webáruházban a Cyber Monday zajlik majd. A Cyber Monday jóval később jött létre, de a kedvezmények mértékében nincs különbség. 

 

Ne állj sorba feleslegesen

 

Egyre többen vásárolnak Black Friday-kor online. Neked sem kell sehová menned, a vásárlást elintézheted néhány kattintással. A Black Friday 2021 szekcióban a legnépszerűbb webáruházak újabb és újabb kedvezményei várnak naponta.

 

Hogyan kezdődött?

 

Lehet ma már egészen pozitív fogadtatása van a Black Friday-nek, ám nem volt ez mindig így. Tudtad, hogy a 19. században a Black Friday a gazdasági válsággal állt összefüggésben? Ezt a kifejezést először 1869.9.24-én használták. De az a nap meg sem közelítette azt, ahogy ma ismerjük a Black Friday-t. Két Wall Street-i ügynök úgy döntött, óriási mennyiségű aranyat vásárolnak fel, abban a reményben, hogy így felemelik annak árát, és csillagászati összegeket keresnek majd a részvényekkel. A kormány természetesen közbelépett elárasztva a tőzsdét arannyal, aminek következtében rengeteg részvényes becsődölt.

A vásárlással kapcsolatban elsőként a 20.század ötvenes éveiben Philadelphiában használták ezt a kifejezést. A rendőrség ezzel a szókapcsolattal illette a vásárlók pénteki tömegeit, és az ezáltal kialakult dugókat. A Black Friday mellett még játékban volt a Big Friday kifejezés is, de soha nem vált kifejezetten népszerűvé.

Úgy tartják, hogy a Black Friday az angol „be in black” frázisból ered, ami azt az állapotot írja le, amikor az üzlet fekete számokat produkál, vagyis nyereséges. Ezt sajnos soha nem sikerült bebizonyítani. Viszont az biztos, hogy a Black Friday hihetetlen forgalomhoz járul hozzá, és segít a vállalkozóknak a piros számokból feketét varázsolni.

black friday shopping

 

Használd ki a Black Friday 2021 akciókat a karácsonyi ajándékok vásárlására

 

Használd ki a remek ajánlatokat, és szerezd be már most az ajándékokat. Sokkal nagyobb választék vár majd, mint karácsony előtt, amikor is rengeteg termék már teljesen elfogyott. Sőt, ha a karácsonyi nagybevásárlást az utolsó pillanatra hagyod, akkor a raktárkészlet újratöltése miatt, vagy a futárok túlterheltsége okán lehet az ajándékok meg sem érkeznek hozzád időben. Kerüld el a zsúfolt boltokat, és vásárold meg az ajándékokat az otthonod kényelméből. Legyen nyugodt az advent, és nem utolsó sorban, a Black Friday során rengeteget spórolhatsz.

 

Honnan lehet tudni, tényleg megéri?

 

Sok eladó alkalmaz Black Friday során tisztességtelen trükköket és a vásárlók így gyakran ráfizetnek. Hogyan menjünk ennek elébe? Mindig hasonlítsd össze két egyforma, vagy nagyon hasonló termék árát különböző webáruházakban. Mellette még figyeld az árakat egész évben. Ha Black Friday előtt nőtt, akkor valószínű, hogy a terméken nem spórolsz, de lehet még többet is fizetsz érte. Így gyorsan és egyszerűen meg tudod állapítani, hogy érdemes-e valóban vásárolni, avagy sem.

Black Friday számokban

 

► A vásárlók nagyrésze az esti vásárlást részesíti előnyben. A legtöbb 20:00-22:00 valósul meg. (Fact-finder)

► 2020-ban több, mint 116 millió e-mailt küldtek, ami sokkal több, mint bármelyik másik napon. (Campaign monitor)

► A vásárlások nagyjából 30% a Black Firday-től karácsonyig tartó időszakban valósul meg. (Spendmenot)

► Egy perc alatt 6,3 millió dollárt költöttek a vásárlók Black Friday alatt. (CNBC)

► Az átlagos várakozási idő a boltokban 2,5 óra (Oberlo)

► A Black Friday vásárlásra szánt összeg nagyjából 100.000 Ft körül mozog vásárlónként (Time Bulletin)

► A vásárlási ünnepet a világ országainak 50-60% ünnepli. (Junglescout)

► Nem  meglepő, hogy a legkeresettebb termékek közé tartozik a TV, mobiltelefon és laptop. De tudtade, hogy óriási népszerűségnek örvendenek pizsamák is, amelyek rekord sebesség alatt tűnnek el a polcokról? A híres Wallmart éppen ezért biztosította vásárlóit egy sajtóközleményben, ami szerint Black Friday során a láncolat üzleteiben 10 millió pizsama várja majd őket. (U.S.News.com)

 

Hogyan ne maradj le a kedvezményekről?

 

Hányszor esett már meg veled, hogy a megtaláltad a vágyott terméket a kedvenc webáruházadban, ráadásul kedvezménnyel? Valószínűleg nem túl sokszor. Hányszor értesültél későn a kedvezményekről, amikor már a legjobb darabok nem voltak elérhetőek?

Ne bízz semmi a véletlenre, és iratkozz fel hírlevelünkre. Így egyenesen az e-mail címedre küldjük neked a legjobb ajánlatokat, és többé nem maradsz le semmiről.

Hogyan csináld?

A KUPLIO.hu főoldalán megtalálod a mezőt, ahol feliratkozhatsz a hírlevelünkre. Add meg az e-mail címed, válaszd ki a lehetőségeket, kattints a Feliratkozom gombra. Kész – mostantól rendszeresen megkapod a kedvezmény-adagodat.