Elsős a családban? Így vásároljon kedvezményesen tanszereket

suli

A lehető legtöbbet szeretné spórolni a tanszerek vásárlásán? Nézze meg, mivel készülünk önnek! Ígérjük, hogy nem csak ön, de a pénztárcája is elégedett lesz.

 

Hív az iskola

Kedves szülők, készítsék a pénztárcájukat. Nemsokára itt a szeptember, és vele együtt az új iskolaév kezdete. A lista, hogy mi mindenre lesz szüksége iskolás gyermekének ebben a tanévben, már bizonyára az iskola faliújságán is megtalálható. Sikerült már átnéznie? Ha szeretne a vásárlásnál pár ezer forintot spórolni, épp eljött a megfelelő idő ehhez.

Legyünk őszinték – egy iskolás gyermek jelentősen le tudja terhelni a család költségvetését. Az iskolaévet azok a szülők köszöntik a legvékonyabb pénztárcával, akiknek gyermeke először ül be az iskolapadba. Nézzük meg együtt, hogy egy ilyen elsősnek mi mindenre lesz szüksége, és eláruljuk azt is, hogyan tud a vásárlásnál egy kis pénzt megtakarítani.

Az iskolaszerek jegyzéke

 

Talán a legnagyobb költséget az iskolatáska vagy a hátizsák jelenti, melynek ára 10.000 Ft körül, vagy e felett mozog. Ehhez még hozzá kell adnunk a tolltartó, a füzetek, a füzettartók, rajzlapok, zsírkréta, vízfesték, gyurma, vonalzók árát, és nem szabad megfeledkezni a váltócipőről, az egészségügyi csomagról és a tornafelszerelésről sem. Önnek is beindult a fejében a virtuális számológép?

Nem kell megijedni, sok webáruház lelkesen készül az év elejére, és ez nálunk sincs másképp. Augusztus 15-től elindítjuk speciális „Hív az iskola” kategóriánkat, ahol nagyszerű kedvezménykódok és ezzel együtt akár 30%-os kedvezmények várják, melyeknek köszönhetően máris elviselhetőbbek a költségei. Olyan internetes áruházak listáját találja itt, ahol a vásárlás igazán kifizetődő.

 

✓ Iskolatáska

Napjainkban az iskolatáskák többféle típusa és formája érhető el a piacon. A kiválasztásnál a külsőn kívül figyelembe kell venni a minőséget, a praktikusságot, és nem utolsó sorban az egészségügyi szempontot (anatómiai iskolatáskák) is. A választás természetesen attól is függ, hogy a gyermek gyalog fog-e naponta az iskolába járni, illetve van-e elegendő rekesz a táskán.

 

✓ Tolltartó

Gyermekünknek olyan tolltartót kellene biztosítanunk, amely könnyű átláthatóságot biztosít, és minden szükséges eszközt könnyedén és gyorsan megtalál benne. A tolltartó kötelező kellékei közé tartozik a minőségi toll (a póttollról se feledkezzen meg), a színes ceruzák, egy puha radírgumi, ceruzahegyező, és szintén beletehet egy ollót is, amelynek élei lekerekítettek.

✓ Füzetborítók és füzettartók

A füzetek közötti jobb eligazodás érdekében jó megoldás lehet az átlátszó füzetborító, valamint szintén a kötelező felszerelésbe kellene tartoznia a füzettartónak, melynek köszönhetően a füzetek védettebbek, így kevésbé rongálódnak.

 

✓ Váltócipő és váltócipő tárolására alkalmas zsák

Talán senkinek sem újdonság, hogy a gyerekek bizony a szünetek alatt gyakran fogócskáznak és futkároznak. Ezért a váltócipőnek ideális választás a klasszikus gumitalpú papucs vagy a stabil szandálok. A belépő papucsokat határozottan nem ajánljuk. 

 

✓ Tornaruha és tornazsák

Melegítő együttes, a lányoknak leggings, rövidnadrág, egy rövid és egy hosszúujjú póló, melegítőfelső, zokni és tornacipő. Íme a teljes lista arról, aminek nem szabadna hiányoznia gyermeke tornazsákjából. A választásnál figyeljen a tornazsák anyagára is, ennek mindenképpen légáteresztőnek kell lennie.

 

✓ Képzőművészet órára szükséges eszközök

A képzőművészeti órára szükséges eszközök jelentősen megterhelhetik a családi költségvetést. A felszerelés része kellene, hogy legyen a védőköpeny, egy törésálló víztartó pohár, egy ecsettörlő kendő, vízfesték és gyurma. Szintén fontos a rajzlap, a színes papír, a ragasztó, de az asztalvédő alátét is. A tárolódoboz könnyedén tisztítható kell, hogy legyen, és jó, ha nem engedi át a vizet.

 

✓ Tisztálkodási eszközök

A higiéniai csomagnak a következőket kell tartalmaznia: papírzsebkendő, toalettpapír, szappan, valamint egy kis törölköző fülecskével, hogy fel lehessen akasztani.