Fénykép megvárásra? Semmi probléma!

fotó

Emlékszik még a jó öreg polaroid fényképekre, amelyeket azonnal a kép készítése után már a kezében is tarthatott? Nagyon retro? Dehogyis, épp reneszánszukat élik az ilyen instant fényképek. Ezek a gépek tökéletesek bármilyen nyaraláshoz, kiránduláshoz, koncertekhez – vagy csak úgy szórakozásból.

 

A polaroid nem retro

 

Pont ellenkezőleg, épp most térnek vissza újra a divatba. Ez fajta a fényképezőgép egy apró technikai csoda – a színes vagy épp fekete fehér fényképet néhány percen belül már a kezében is tarthatja. Az első ilyen gépet 1948-ban a Polaroid mutatta be. Természetesen elképesztő fejlődésen mentek keresztül, és a működési elvük is egészen más. Mára már teljesen megszokott az érintőképernyő is, amelyen megnézheti és kiválaszthatja a nyomtatni kívánt fotót. A legjobb az egészben pedig az, hogy nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy szép kép készüljön, Önnek már szinte semmilyen beállítást nem szükséges végrehajtani.

 

Milyen gépet válasszunk?

 

Biztosan emlékszik rá, amikor még mindenki Polaroid géppel fotózott, és éppen ez a márka maradt sokáig a piacon az egyik legismertebb. Ha Ön éppen gépet szeretne választani, egy Polaroiddal vagy épp egy Fujifilmmel nagyon jól jár. Idén egy ilyen fényképezőgépet dob piacra a Canon is. Persze mindegyiknek van előnye és hátránya, az döntés mindenképpen az öné.

 

* Fujifilm Instax Square SQ 6

 

Fujifilm Instax Square SQ 6 analóg fényképezőgépnek köszönhetően csodás négyzet alakú felvételeket készíthet, amelyek akár 90 másodperc alatt elkészülnek. A dupla expozíció – két kép egy fotón, a macro mód és a tájkép mód is mind elérhető rajta. Kiválaszthatja, hogy tárgyat szeretne fotózni, vagy selfiet készítene inkább. A képeket kivilágosíthatja vagy épp sötétítheti, színezheti. Dizájnja igazán letisztult, és akár a zsebében is könnyedén elfér.

  1. Gyártó: Fujifilm
  2. Méret: 11,87 x 12,81 x 5,81 cm
  3. Súly: 0,39 kg
  4. Memóriakártya: nem
  5. Ár Mall.hu : 43.490 Ft

 

* Fujifilm Instax MINI 9

A 2018-as év modellje, nagyon egyszerű vezérlésű és letisztult tervezésű fényképezőgép. Rengeteg módot kínál, ám nagyon egyszerű beállításokkal. Magától értetődően automatikus fény beállítással rendelkezik illetve optikai keresőt is tartalmaz.

  1. Gyártó: Fujifilm
  2. Méret: 11,83 x 6,82 x 11,6 cm
  3. Súly: 0,31 kg
  4. Memóriakártya: nem
  5. Ár Fotoplus.hu : 22.890 Ft-tól,

 

* Polaroid SNAP TOUCH Instant

Egy igazi legenda az analóg gépek közt a Polaroid. Polaroid SNAP TOUCH Instant magába foglalja a Polaroid gépek tradicionális tulajdonságait, ötvözve az újdonságokkal, mint a 3,5 érintőképernyő, a micro SD kártyán tárolódó képek, az Bluetooth-tal való kapcsolódás mobiltelefonhoz, Full HD videók felvétele, zoom, selfie, kreatív filterek és sok más funkció.

  1. Gyártó: Polaroid
  2. Méret: 12 x 7,5 x 2,5 cm
  3. Súly: 0,5 kg
  4. Memóriakártya: igen
  5. Ár Alza.hu: 63 790 Ft-tól

A mi tippünk: Rendelje meg sokkal olcsóbban az Alza.hu -ról az Alza Black Friday során, ahol szinte ingyen megkapja.