Céges karácsonyi bulira készülsz? Használd kuponjainkat és spórolj

ceges-buli

Karácsonyi bulit szervezel a munkatársaknak? Tudjuk, hogyan szervezheted meg alacsony költségvetéssel is, hogy kellemes időtöltés legyen és erősítse a munkahelyi kapcsolatokat.

A karácsonyi ünnepek közeledtével sok vállalatnál egyfajta hagyománnyá válik a vállalati karácsonyi bulik szervezése. Ez nemcsak egy újabb sikeres munkaév megünneplése, hanem a kollégákkal való kapcsolatok erősítésének lehetősége és a munkavállalók jutalmazásának egy formája is.

Hol szervezd meg a céges bulit, milyen programot válassz, és mit vegyél fel a karácsonyi bulira? Ezekről és más hasznos információkról, valamint tippekről olvashatsz cikkünkben.

A meghívón szerepel dress code? Ezt fontos betartani. Az alkalomhoz megfelelő ruházatot megtalálod az Answear webáruházban.

ceges-karacsonyi-buliAutor: Pavel Danilyuk (Pexels)

 

Hol szervezzük meg a céges bulit?

 

Mielőtt elkezdenéd a szervezést, fontos kiválasztani azt a helyszínt, ahol a céges karácsonyi buli megrendezésre kerül. Figyelembe kell venni a meghívottak számát, a költségvetést és a buli témáját.

A helyszín kiválasztásakor két lehetőséged van. Az első és leggyakrabban választott lehetőség maga a munkahely. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb opció. A céges helyszíneken általában van elegendő hely az összes alkalmazott számára, nem szükséges sehova menni, és elmaradnak más helyszínek bérlésének költségei.

A hangulat létrehozásához szükséges dekorálni a helységet. Javasoljuk, hogy távolítsd el a különféle irodai eszközöket. Szeretnéd a legszebb dekorációt készíteni?

 

Spórolj az oldalunkon  található ajánlatok segítségével:

A második lehetőség egy munkahelyen kívüli karácsonyi parti szervezése. Megfelelő helyszínek lehetnek éttermek, kávézók, társasági klubok vagy történelmi szállodák. Ne feledd, hogy a helyszínt előre le kell foglalnod.

Mit szólnál egy nem hagyományos céges karácsonyi bulihoz a szabadba? Az ünnepi vásárok, hólabirintus vagy egy hegyi kirándulás kellemes kirándulás lehet mindenki számára.

Milyen gyakran szervezünk munkahelyi partikat? Az ünnepek mellett ideális alkalom lehet például a vállalat jelentős eredményeinek ünneplése. Így a vezetőség megoszthatja az alkalmazottakkal az elért sikereket, és kifejezheti háláját a végzett munkáért.

 

karacsonyi-buliAutor: Pavel Danilyuk (Pexels)

 

Meghívó a céges ünnepségre

 

A karácsonyi ünnepség időpontját és helyszínét fontos jó előre közölni minden kollégával. Ezt a vezetőség személyes meghívókkal vagy papíralapú, illetve e-mailben küldött meghívókkal teheti meg.

A megfelelő meghívó részletesen kifejezi a pontos helyszínt, dátumot, kezdési időpontot, és emellett az elvárt dress code-ot is.

 

Újítsd fel irodád kevesebb pénzből! Nálunk remek ajánlatok várnak rád:

Hogyan lehet megtakarítani az online vásárlások során? Töltsd le a KUPLIO bővítményt, és használja ki a webáruházak által kínált nagyszerű ajánlatokat.

 

Kinek szervezzük a céges karácsonyi bulit?

 

A céges karácsonyi parti szervezésekor fontos eldönteni, hogy milyen formában kerüljön megrendezésre. Ez lehet a következő:

__check

csak a munkatársaknak rendezett ünnepség - a kölcsönös kapcsolatok erősítését és a csapaton belüli barátságok kialakítását szolgálja.

__check

kliensekkel és a kollégákkal közös ünnepség– az alkalmazottakon kívül a befektetők, üzleti partnerek és a vállalat ügyfelei is meghívást kapnak. Az alkalmazottaknak ezt tiszteletben kell tartaniuk, és minden résztvevővel beszélgetniük kell.

A vállalat vezetésének szintén el kell döntenie, hogy a céges esemény munkaidőben vagy azon kívül kerül megrendezésre. Mikor a legmegfelelőbb? Egyértelmű válasz nem létezik. Ez egyedi döntés minden vállalat számára. Általában az esemény leggyakrabban az utolsó munkanapon, délutáni vagy esti órákban zajlik. Tekintettel arra, hogy az utolsó munkanapok gyakran nagy projektek befejezése miatt kihívást jelenthetnek, a munkaidő korábbi befejezése kellemes lehet a dolgozók számára.

 

kolleagok-jol-erzik-magukatAutor: EKATERINA BOLOVTSOVA (Pexels)
 

Hogyan lehet spórolni az étkeztetésen?              



Az általános szabály az, hogy az ételmennyiség ne legyen sem túl kevés, sem túl sok. Fontos megjegyezni, hogy feleslegesen nagy étel mennyiséget nem feltétlenül fogyasztanak el, és csak kidobják.

Külső helyszínen általában a helyszín gondoskodik az ellátásról. Általában kicsit többe kerül, mint ha saját magad gondoskodnál róla, de az a nagy előnye, hogy nem kell vele foglalkoznod.

A munkahelyen szervezed meg a karácsonyi bulit? A frissítők kiválasztásakor vedd figyelembe a létszámot, és inkább több kisebb adagot készíts, mint nagyot. . Az év végi evés-ivás nem a karácsonyi buli célja. Mindemellett ügyelj arra, hogy az étel minőségi legyen, mivel ezzel mutatod meg az alkalmazottaknak, mennyire értékeled őket..


Használd fel a kuponokat és spórolj az élelmiszer vásárlása során

Az asztalokról nem hiányozhatnak a különféle hagyományos ételek. A munkáltatónak gondolnia kell a vegetáriánus és vegán ételek, sajtok és gyümölcsök biztosítására is. Hasonlóképpen nem hiányozhatnak az italok sem, az alkoholos italok, például a puncs és a különböző borfajták mellett alkoholmentes italokat is biztosítani kell.

Szeretnél diókat és egészségesebb snackeket az asztalra tenni? Ezeket megtalálod a Grizly webáruházban..

Kis létszámú csapat vagytok a munkahelyeden? Beszéljétek meg és mindenki hozzon valami finomságot . A házi sütemények mindig a legfinomabbak.

 

karacsonyi-sutiAutor: Tim Douglas

 

 

Mit viselj a céges karácsonyi bulin?



A meghívón szereplő dress code kiváló iránymutatás a megfelelő öltözet kiválasztásához. Az egész buli a választott témának megfelelően lehet ünnepélyes, formális vagy informális hangulatú. Mindenkinek érdemes betartania az előírt öltözködési szabályokat a karácsonyi bulin.

Ha nincs meghatározott dress code, a protokoll szakértői azt javasolják, hogy a hölgyek vegyenek fel laza, ugyanakkor elegáns öltözéket. Gyakorlatban ez hogyan néz ki? Ideálisak lehetnek bársony vagy selyem anyagú ruhák párosítva magassarkúval, térdig érő szűk szabású ruhák, szoknya blúzzal vagy öltöny. Nem kell félni a színektől, bátran válassz olyanokat, amelyek tipikusak a karácsonyhoz, mint a piros, sötétzöld, bordó, fehér vagy arany.
 

holgyek-buliznakAutor: Inga Seliverstova (Pexels)

 

Az urak esetében egy elv érvényesül - a fekete öltönynek a szekrényben kell maradnia, akárcsak a tornacipőnek. Viseletként egy karácsonyi bulira például megfelel egy szürke, kék vagy fehér színű ing. Az azonos színű nadrággal kombinálva szép és elegáns összhatást kelt. A cipőválasztásnál érdemes ízléses bőrcipőket választani.

Egy tipp merész férfiaknak: a szürke színű ruhák remekül mutatnak piros színnel kombinálva.

 

ferfiak-karacsonyi-bulinAutor: RDNE Stock project (Pexels)

 

A férfiak számára az alap dress code előírja a nyakkendő használatát. Ajánlott viselni azt mindaddig, amíg azt a társaság legmagasabb rangú személyisége is viseli. Ha a partit egy előkelő étteremben tartják, senki sem veheti le.

A haj minden nő szépségének koronája, és még egy olyan eseményen sem kerüli el a tekinteteket, mint egy karácsonyi parti . A frizura bármilyen lehet, csak az a fontos, hogy a hölgynek kényelmes legyen. Ajánlott hajdíszek használata, például fejdísz vagy szalag. Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről és egy kisebb válltáskáról sem, amit a Born2be webáruházból szerezhetünk be.
 

Egy minőségi parfüm fontos kiegészítője minden öltözéknek. Spóroljon pénzt a vásárláskor kuponjainkkal:

Programok karácsonyi bulira


Az összes résztvevőt egyféle programmal szórakoztatni egyenesen lehetetlen. Mindenki mást szeret, és mindenkinek más a kritériuma arra vonatkozóan, hogy mi a szórakoztató. Ha viszont jól ismered alkalmazottaid vagy kollégáid, akkor nem okozhat gondot, hogy olyan többórás programot készítsen, amely mindenki ízlésének megfelel.

 

Program tippek:

__check

Főzőshow profi szakáccsal - az ételek elkészítése a résztvevők előtt egyszerre remek program és élmény.

__check

Stand-up fellépés – manapság nagyon népszerű és  remekül kiegészíti a fő programot.

__check

Borkóstoló vagy kávékóstoló - egy profi sommelier-vel vagy baristával egy élmény minden kávé- vagy borrajongó számára.

__check

Kreatív workshopok (pl. karácsonyi dekorációk készítése) – A csapatmunka a kreatív workshopokban  összeköti a kollégákat, lehetőséget ad új képességeik felfedezésére, és erősíti az egymás közötti kapcsolatokat.

__check

Karaoke és táncversenyek - ezt a programot különösen a vállalkozó kedvűek fogják értékelni.

__check

Zenekar fellépése - az est fő programjaként nem fognak csalódást okozni.

A vállalati karácsonyi bulikhoz általában tartoznak kisebb ajándékok is. Ismerős számodra a Secret Santa koncepció? Ezt a "játékot" néhány héttel a buli előtt szokták szervezni. Arra épül, hogy minden alkalmazott titokban kisorsol egy kollégát, és egy előre meghatározott összegben vásárol neki egy kis ajándékot. Az ajándékozás része lehet a parti programjának.

 

buli-programAutor: RDNE Stock project (Pexels)

 

Hogyan néz ki egy sikeres vállalati karácsonyi buli? Az emberek jól szórakoznak, elfelejtik a mindennapi kötelezettségeiket, megerősítik az emberi kapcsolataikat, ráadásul megünneplik a vállalati sikereket. Ne felejtsd el, hogy az előkészületeknél is spórolhatsz a legjobb kedvezménykuponok felhasználásával.