Frissítőre vágysz? Élvezd a nyarat egy hűsítő kevert itallal

08.08.2023 Angelika Étel és főzés Megosztás

Mit idéz fel benned a nyár ? A legtöbb ember számára ez a napfényt, a lazítást, a pihenést és az ízletes kevert italokat jelenti. Segítünk neked a legjobb hűsítők elkészítésében alkoholmentes változatban.

A nyáron mindannyian vágyunk a hideg, ízletes italokra, amelyek felfrissítik testünket. Ezek az italok a nyár részét képezik, és nem lehet őket kihagyni. Segítünk neked abban, hogy hogyan készítsd el a legfinomabb alkoholmentes kevert italokat, úgy mint egy igazi profi.

Szükséged lenne pár új edényre, vagy konyhai eszközre? A Tescoma webáruházban nagyszerű áron tudod beszerezni őket.

 

 

Népszerű alkoholmentes kevert italok



Amikor a kevert ital kifejezést halljuk, valószínűleg az alkoholtartalmú italok jutnak eszünkbe elsőként. Azonban ennek nem feltétlenül kell így lennie, ugyanis a kevert ital egyáltalán nem kötelezően alkoholos italt jelent. Valójában a kevert ital fogalma minden olyan italra vonatkozik, amelyet két vagy több összetevő kombinálásával készítettek.

Az alkoholmentes nyári kevert italok egyre növekvő népszerűségnek örvendenek évről évre. Ennek számos oka van. Az egyik legfontosabb, hogy mindenki számára elérhetőek - gyerekek és sofőrök egyaránt fogyaszthatják őket. Tulajdonképpen ezek az italok mindenki számára élvezetesek.


Az alkoholmentes nyári kevert italok már első ránézésre is rendkívül vonzóak. A felhasznált összetevők élénk színeket kölcsönöznek nekik. Emellett friss és kiváló minőségű alapanyagokból készülnek, amelyek vitaminokkal és ásványi anyagokkal gazdagítják a szervezetet.

Mire van szükséged egy remek nyári kevert ital elkészítéséhez?

 

Elegendő hozzávaló



Ízletes alkoholmentes kevert italok elkészítése egyáltalán nem nehéz. Az alapja az, hogy megfelelő minőségű alapanyagok álljanak rendelkezésre, legyen szó gyümölcsről, szirupokról, üdítőkről vagy más hozzávalókról. A legjobb ízt akkor éred el, ha mindent frissen használsz fel.

Szeretne házilag szirupokat készíteni? A narancsoshoz például 1 liter narancslére, 1,5 kg kristálycukorra és 15 g citromsavra van szükséged. Forrald össze az összetevőket, majd öntsd ki egy üvegbe.


Ugyanígy elkészítheted a citromos szirupot is .Próbáld ki ezeket a szirupokat a kevert italokhoz, és garantáltan észre fogod venni, hogy még intenzívebb ízt kölcsönöznek nekik.

 

 


Végül, még ha többet fogyasztunk belőlük az alkoholos italokhoz képest, másnap garantáltan nem tapasztalunk hányingert.

 

Szükséges eszközök

 

Egy finom ital elkészítéséhez néhány speciális eszközre is szükség van, amelyeket a bártenderek is használnak. Nézzük, melyek is a legfontosabbak:

 

__check

Shaker – ez egy alapvető eszköz a kevert italok elkészítéséhez. Segítségével az ital összetevői egyenletesen keverednek és összeolvadnak. Különösen fontos habos italok készítésekor, mivel gazdag, krémes textúrát lehet velük elérni.

__check

Szűrő - megakadályozza a jég, gyümölcs vagy más nemkívánatos összetevők bekerülését az italba.

__check

Bárkanál - az italok keverésére használjuk

__check

Muddler más néven "bartender's crusher" - arra szolgál, hogy összetörje  a friss gyümölcsöket, gyógynövényeket

__check

Fogó - jég hozzáadásához vagy az ital díszítéséhez használható.

__check

Mérőpohár - ezt használjuk, hogy mindig a megfelelő mennyiségű  összetevőt adjuk az italhoz.

 

 

Nem minden jég ugyanolyan.

 

Biztosan azon gondolkodsz, hogy mi lehet nehéz a jég elkészítésében vagy felhasználásában? Valójában semmi, azonban a minősége nem csak az ital hőmérsékletére és állagára van hatással, hanem az ízére is.

Ajánlott nagyobb jégkockákat tenni az italokba, mivel ezek lassabban olvadnak, mint a kisebbek. Ez azt jelenti, hogy nem hígítják fel olyan gyorsan az italt, és nem változtatják meg az ízét.

Van egy trükk, amivel fokozhatod a nyári kevert italok élményét. Megosztjuk veled: a kulcs a tiszta jég. Ez gyakori összetevője a bároknak és éttermeknek, és otthon is elkápráztathatod vele a vendégeket.

Forrald fel a vizet, majd hagyd kihűlni és újra melegítsd fel a forráspontig. Ezt követően melegen, nem forrón öntsd bele a készített jégformákba. Az eredmény: kristálytiszta jégkocka

Tippünk: A kész jégformákba öntsd a vizet, és dobd bele például bogyós gyümölcsöket. Így a jégkockák és az ital is még szebb lesz.

Kipróbálnál még néhány ötletet? Olvasd el a házi készítésű jegeskávé útmutatónkat, és fedezd fel, hogyan varázsolhatsz ínycsiklandó frissítőket otthon!

Kipróbálnál még néhány ötletet? Olvasd el a házi készítésű jegeskávé útmutatónkat, és fedezd fel, hogyan varázsolhatsz ínycsiklandó kávét otthon!

 

 

2 ötlet kevert italokhoz

 

Nagyon sok recept létezik alkoholmentes kevert italokra. Csak rajtad áll, hogy melyiket szeretnéd elkészíteni. A mi tippünk:

 

Alkoholmentes sangria
 

A vörösbor alapú alkoholos italt, amit Sangriának nevezünk, valószínűleg ismered. Elkészítéséhez szükség lesz vörösborra, gyümölcsre, édesítőszerre és egy kevéske brandy-ra. Az alkoholmentes verzióját pedig nagyon egyszerűen elkészítheted.

 

Hozzávalók:

__check

jég

__check

1 liter szénsavas ásványvíz

__check

citromlé ízesítéshez

__check

tetszőleges gyümölcsök - narancs, alma, citrom

__check

2 dl almás, szőlős és narancsos gyümölcslé

 

Elkészítés:

1

Tálalás előtt öntsd hozzá a szénsavas ásványvizet és jeget.

2

Tegyél mindent a hűtőbe legalább 2 órára.

3

Add hozzá apróra vágott gyümölcsöt.

4

Keverd össze az összes 3 fajta gyümölcslét, és adj hozzá citromlevet az ízlésednek megfelelően, attól függően, milyen édes vagy savanyú végeredményt szeretnél.

kevert-ital

 

Virgin Colada

 

Szereted a Piňa Coladát? Készítsd el ezt a krémes italt alkoholmentes változatban. Az egész családnak tetszeni fog, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Hozzávalók:

__check

100ml ananászlé

__check

30ml kókuszszirup

__check

20ml habtejszín

__check

jég

Elkészítés:

1

Szolgáld fel azonnal, jéggel.

2

Tovább díszítheted italod pár ananászszelettel.

3

Tedd a habtejszínt, ananászlevet, kókuszszirupot egy shakerbe, majd jól rázd össze a hozzávalókat.

8 általános szabály az italok készítéséhez:

__check

az összes alapanyag hőmérséklete azonos legyen

__check

ügyelj az alapanyagok szín- és íztulajdonságaira

__check

csak megfelelően tárolt és friss alapanyagokat használj

__check

tartsd tisztán az eszközöket és a poharakat

__check

kövesd az ajánlott adagolást, lépéseket és elkészítési időt

__check

a jeget friss ivóvízből kell előkészíteni

__check

cukrot csak szirup formájában adj az italokhoz

__check

mindig alaposan mosd meg a gyümölcsöket

__fire
Házi Pumpkin Spice Latte - egy igazi őszi kávé recept

Kóstoltad már a Pumpkin Spice Latte-t? Ha szereted a klasszikus latte macchiatot vagy bármilyen kávét, imádni fogod ezt a nagyon népszerű szezonális italt is. Próbáld ki ezt az egyszerű receptet.

Meggyőztünk, hogy a kevert italt készíts otthon? Úgy érezzük, hogy igen, mert a nyár szerves részét képezik. Melyiket készíted el legközelebb?