Gyerekszoba lakberendezési ötletek. Spóroljon a bútor kedvezményekkel

bútor

Át szeretné alakítani a gyerekszobát, és inspirációt, lakberendezési tippeket keres? Alakítson ki gyermeke számára egy olyan helyet, ahol nem csak szívesen játszik, de szívesen tanul is. Ráadásul a különböző bútor akciókkal még spórolni is tud.

 

A gyerekszoba berendezése nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé, főképp akkor, ha két vagy vagy több gyerek igényét szeretnénk, hogy szolgálja. A piacon szinte végtelen számú bútor között válogathat minden korcsoport számára. Hogyan is válasszunk olyan bútort, ami nem foglalja el a teljes teret, valamint ami mutatós és praktikus is egyben még évek múltán is?

 

✓ Időtlenség

Természetesen a gyermekek nőnek, és igényeik a korral változnak is. A legtöbb családnak nincs túl sok plusz pénze, így nem engedhetik meg maguknak, hogy néhány évente változtassák csemetéjük szobáját. A megfelelő bútor kiválasztásánál döntő szerepet játszhat az időtlenség. Egy időtlen bútorral a kisgyermek szobácskája játszva változik egy kisiskolás igényeit kielégítő helyiséggé, vagy később egy tinédzserhez való tanulószobává.

A bútornak ezért inkább semlegesnek kellene lennie, és amivel játszhat, azok a színek és kiegészítők, melyeknél ideális, ha megfelelnek a gyermek korának és preferenciáinak. Vásárláskor mindenképpen fektessen be egy minőségi és szilárd bútorba, amely gond nélkül szolgál majd évekig.

Ha pénzt szeretne megtakarítani, de nem szeretne a igényeiből alább adni, ne habozzon kihasználni a kupon oldalakat. Az akciós kuponok és kódok ideális megoldást jelentenek minőségi áruk vásárlására kedvezményes áron. Ezen kívül kínálatunkban most megtalálja a "Gyermeknapi kedvezmények" speciális részt is, amelyet pontosan a legkisebbeknek terveztek. A remek Beliani kupon, 4home kupon vagy más top kedvezmények a bútorokra, lakáskiegészítőkre, vagy akár a játékokra mindig örömet okoznak, nemde?

✓ Célszerűség

A gyerekszobák esetében, különösen a panelházaknál, a legtöbb szülőnek mindig a kevés hely problematikájával kell megküzdenie. A szobában, ahol szó szerint küzd minden egyes centiméterért, különösen fontos, hogy a bútorok minél praktikusabban legyenek elhelyezve. Ha hasonló problémával áll szemben, a többcélú bútorok érdekesek lehetnek az ön számára is.

Tippünk: Milyen is a többfunkciós bútor? Ideális példa mondjuk egy kihúzható fotel, amelyet a gyermek egy pihentető olvasásnál használhat, de szükség esetén vendégágyként is szolgálhat. Az íróasztalok is nagyon praktikusak, amelyek a bútorlapok kihúzásával még nagyobb asztallá alakíthatóak, valamint népszerűek az emeletes ágyak, amelyek alsó részén van egy további ágy is, vagy például egy íróasztal.

 

✓ Szőnyeg vagy parketta?

A padló kiválasztása is rendkívül fontos. Mindenképp egy tartósabb anyagban kellene gondolkodnia, abban az esetben pedig, ha a gyerekek még kicsik, vásároljon szőnyeget. A gyerekek szívesen játszanak a földön, így legalább valami melegen játszanak majd. Ha otthoni valaki allergiás, válasszon inkább fa padlót. Noha drágább, mint a laminált padló, sokkal tartósabb, és egyúttal melegséget is ad.

 

✓ Nyitott polcok

Önnek is tetszenek a nyitott polcok, és rajtuk a tökéletesen elrendezett könyvek, kedvenc kisautók vagy plüss játékok? Hol látta utoljára ezt a képet, netán egy bútor katalógusban? Egy valódi háztartásban a rend egy-egy játékpolcon nem tart tovább néhány percnél. Tehát amikor választ, részesítse előnyben a zárt polcokat, ahol az esetleges rendetlenség nem vezet egyből a pszichiátriára.

 

✓ Kényelmes ágy

A gyerekszoba berendezésekor fektessen be egy minőségi gyerekágyba és matracba, amely gondoskodik a gerinc egészségéről is. Jó, ha az ágy szilárd felépítésű és erős rostokkal rendelkezik, mindemellett megfelelő nagyságúnak is kellene lennie.

 

Mikor jön el a megfelelő idő a külön szobához?

 

Már tudjuk, hogyan rendezzük be megfelelően a gyerekszobát, de hogyan vegyük rá a gyermeket, hogy éjszaka is ott tartózkodjon? Minden gyermek más, ezért a gyerekszobába való átköltöztetésnek feltűnés nélkülinek és különösen erőszakmentesnek kell lennie. Nézze meg, mit javasolnak más anyukák:

1. Próbálja meg gyermekét először nappal elaltatni a saját szobájában, hogy megszokja az új környezetet.

2. Ne kényszerítse semmire, mindennek megvan a maga ideje.

3. Ne vezesse be a változásokat, ha beteg a gyerek vagy még nem heverte ki teljesen a betegséget.

4. Adja meg fiának vagy lányának az érzést, hogy az új szobájának alakításába neki is van beleszólása. A szobát nem kell a legújabb divatkatalógus szerint berendezni, a lényeg, hogy gyermeke kellemesen érezze magát benne. 

5. Ha a gyermek tartósan elutasítja a saját szobát, ne erőszakoljon rá semmit, adjon neki időt, és próbálkozzon néhány nappal később.