Tudja, hogy mennyibe kerül a repülőjegy átbookolása az egyes légitársaságoknál?

repjegy

Tudja, hogy mennyibe kerül a repülőjegy átfoglalása? Olvassa el blogunkon, és használja ki az utazási kedvezményeket.

Lehetséges, hogy a következők Önnek is ismerősek: megvásárolja a repülőjegyet, és már alig várja, hogy repülhessen a vágyott utazásra. Valami azonban hirtelen közbejön, és Ön mégsem tud elutazni. Ez esetben lehetséges, hogy megéri átfoglalni a repülőjegyet.

Mennyibe is kerül átfoglalni a repülőjegyet az egyes légitársaságoknál? És milyenek az eltérések?

Happy Good Morning GIF

Szeretnél egy stresszmentes vakációt, ahol nem kell összekombinálnod az ideális járatot, szállást és reptéri transzfert? Akkor ne habozz és foglald le álmaid utazását már ma.

ferfi repuloter

 

Fapados és klasszikus légitársaságok

 

A fapados légitársaságokat egy ideig rosszabbnak tartották. Néhányan még attól is aggódtak, hogy velük utazzanak. A hagyományos légitársaságokhoz képest ez az alacsonyabb jegyáraknak volt köszönhető. Az alábecsülés oka pedig a repülőgép rosszabb műszaki állapota volt. Ez azonban nem volt igaz sem akkor, sem ma.

Miben más a fapados társasággal való utazás? A különbségeket a szerényebb szolgáltatásokban keresni:

- feladható poggyász felár,
- szórakoztató rendszerek (LCD-képernyők) hiánya,
- csak egy osztályt használnak - például turista, gazdaság,
- frissítők felár ellenében állnak rendelkezésre
- egy típusú repülőgép (alacsony pilótaképzési költség),
- a jegyhez kapcsolódó változtatások díjai,
- a legtöbb cég nem ad kedvezményt a diákoknak,
- repülés csak a közeli országokba,
- non-stop közvetlen járatok egyik pontból a másikba,
- a dolgozók több feladatot látnak el (a légiutas-kísérők gondoskodnak a rendről a gépen),
- a repülőgépet csak a belföldi repülőtéren takarítják,
- a késések vagy az esetleges járattörlések nem kapnak olyan kártérítést, mint a hagyományos légitársaságok.

utelevel foto

A fapados légitársaságok spórolnak a nyújtott szolgáltatásokon. Ez pozitív hatással van az alacsony repülőjegyárakra a hagyományos légitársaságokhoz képest. Ha egy közeli országba utazik, és rövid a repülőútja, előnyös a fapados légitársaság utazása.

A szállás elválaszthatatlanul összefügg az utazással. Ebben az esetben az a minőség a legfontosabb, amelyet egy ellenőrzött Booking szálláson keresztül tapasztalhat meg.

A hosszabb repülések esetében elengedhetetlen a kényelem. Ezeket a klasszikus légitársaságok garantálják majd, magasabb szintű szolgáltatással. A repülés alatt frissítőket, a jegy árában szereplő poggyászt, átszállási pontot vagy magasabb utazási osztályokat biztosítanak Önnek.

repulo felhok

Mennyibe kerül az átfoglalás?

 

Úgy tűnhet, hogy a jegy átfoglalásának ára a fapados légitársaságok számára ugyanolyan vagy hasonlóan olcsó lesz, mint maga a jegyvásárlás. Ennek azonban pont az ellenkezője. Hogyan lehetséges? Ez az egyik olyan szolgáltatás, amelyet a fapados légitársaságok használnak az alacsony repülőjegyárak kompenzálására. A foglalás módosításának ára légitársaságonként változó. 

repuloter utas

Fapados társaságok

 

✓ Ryanair

 

A Ryanair időpont átfoglalásáért felszámolt díj járatonként és személyenként kerül felszámolásra, szezonális valamint az útvonaltól is függ. Az időpont megváltoztatása 11.000 Ft és 20.000 Ft között mozog, amennyiben az átfoglalást online végzi. Közvetlenül a reptéren viszont 15.000 – 30.000 Ft az extra díj.

 

✓ Wizzair

 

A Wizzair fapados légitársaság járatonként és utasonként 12.000 Ft – 15.000 Ft közötti összegért teszi lehetővé a repülőjegy átfoglalását.  Az extra díj összege megegyezik az online módosítás, a reptéren történő módosítás illetve az ügyfélszolgálati telefonszámom történő módosítás esetében is. Ezen felül fizetni kell a különbséget a repülőjegy árában is.  

repulo szarny

✓ Smart Wings

 

Amennyiben a cseh SmartWings légitársaságnál vásárol repülőjegyet, az átfoglalás 21.000 Ft – 30.000 Ft körüli összegre jön ki. Ezen kívül téríteni kell a repülőjegyek árkülönbségeinek kiegészítését is. A magasabb árfekvésű repülőjegyeket ingyenesen átfoglalhatja, esetenkénti extra költség merülhet csak fel.

 

Egyéb légitársaságok

 

A klasszikus légitársaságoknál az átfoglalás kicsit másképp történik. A repülőjegy vásárlásánál mindig olvassa el az aktuális utazási feltételeket. Ezekből megtudhatja, hogy az adott légitársaságnál egyáltalán van-e lehetőség az időpont módosítására, és innen tájékozódhat ennek esetleges plusz költségéről is.

repulogep fedelzet

 Austrian Airlines

 

Az Austrian Airlines-nél az átfoglalás költsége attól függ, hogy melyik osztályra szól a repülőjegye. Ezen kívül meg kell téríteni az eredeti és az új jegy közötti árkülönbséget.   

 Lufthansa

 

A Lufthansa átfoglalási díja az adott repülőjegy tarifájától függ. Egyes jegyek esetében az átfoglalás ingyenes, máskor egyáltalán nem is lehetséges. A Lufthansa megtéríti az esetleg árbeli különbséget az eredeti és az új kedvezményesebb repülőjegy között.

Azok az idők, amikor a repülés több százezer forintba került, már réges-rég elmúltak. Tanuljon meg néhány egyszerű trükköt, hogy sokkal olcsóbb legyen az utazás. Most adunk Önnek néhány tippet!

Bebiztosította magát?

 

Amennyiben a repülőjegy vásárlásakor kötött biztosítást a foglalás törlésére is, a biztosító a repülőjegy árának egy részét átfizeti – viszont csak abban az esetben, ha nyomós oka van rá, például egészségügyi probléma vagy komoly családi okok.

palmafa repulo

A légitársaság kiválasztásakor ne csak az árra koncentráljon. Tekintse meg az összes feltételt a jegyek újrafoglalásával, visszatérítésével és egyéb feltételekkel kapcsolatban. Ezzel elkerülheti a felesleges problémákat, és kellemesebbé teheti nyaralását.

Ha nem tudja, hol töltse ezt a nyári vakációt, olvassa el tippjeinket a népszerű nyári úti célokhoz.