Használja ki a húsvéti kedvezményeket és hangolja össze profiként a lakástextíliát

bútor

Épp lakását rendezi be? Megmutatjuk Önnek, hogyan hangolhatja össze a lakástextíliát úgy, hogy kellemesen érezze magát a helyiségekben. Ha a húsvéti kedvezményeket is kihasználja, még spórolhat is.

 

A beltéri megjelenés leginkább olyan, mint a főzés. Szükség van az alapanyagokra, ugyanakkor egy csipetnyire ebből, egy csipetnyire abból, és lehet, hogy a végén egy különleges hozzávalóra is, hogy az étel tökéletes legyen. Pontosan így van ez a lakáskiegészítőkkel és lakástextíliával is – ezek adják meg otthonának az igazi lelkületét.

 

Tippek a megfelelő lakáskiegészítők kiválasztásához

 

A lakáskiegészítők és lakástextíliák kiválasztása igazi kihívásnak számít. Főleg akkor, ha nem vagyunk túl jártasak abban, hogyan kombináljuk egymással az alap,- illetve a kiegészítő színeket és mintákat. Mielőtt véletlenszerűen válogatna közülük, hadd adjunk néhány alapvető tippet, hogyan is kezdjen hozzá. Hogyan is hangolná össze a belteret egy profi?

 

Az összhangot a 60-30-10 szabállyal érheti el

 

Amikor a beltéri stílusról beszélünk, tudnunk kell, hogy az egyik legfőbb alkotóelemét a színek képezik. Épp a színek összhangja adja meg a lakásnak az igazi lelkületét, a „genius loci-t”. Használható például a 60 - 30 - 10 szabály. Ez azt jelenti, hogy egy bizonyos helyiség 60%-a egy fő színben lesz berendezve. Ez a legfontosabb szín, ugyanis a többi szín háttereként szolgál. Így tehát minél inkább semlegesnek kell lennie. Lehet például a csokoládébarna, a szürke, a fehér vagy a kék szín árnyalatainak kombinációja.

 

A következő 30%-ot a másodlagos szín alkotja. Itt fontos, hogy a fő színt emelje ki, ugyanakkor kontrasztálnia kell vele, hogy kitűnjön. Ez a szín megjelenhet néhány bútornál – például a székek vagy a lakáskiegészítők formájában, mint például a szőnyegek, függönyök, asztalterítők és hasonlók esetében.

A maradék 10% egy kihangsúlyozó színben nyilvánulhat meg. Ebben a színben jelenhet meg a lakáskiegészítők nagy része.  Így például ezt a színt alkalmazhatja a párnák, lámpák, gyertyák, stb. esetében. Mindezeket kedvezményesen is beszeretheti. Elég, ha körülnéz weboldalunk húsvéti kedvezmények rovatában, és biztosan nem bánja meg. Itt ugyanis számos ajánlat várja Önt például a 4home, Tchibo vagy a Remeklampak webshopoktól.

 

Arra voksoljon, amit szeret

 

A színválasztásnál az Önnek tetszőt részesítse előnyben. A választáskor döntse el, hogy inkább a melegebb vagy a hidegebb árnyalatok mutatnak-e majd jobban. Minden színnek megvan a melegebb és a hűvösebb árnyalata, tehát nyugodtan választhat egy vagy két fő színt és egy vagy két kiegészítő színt.

A beltér berendezésekor a jellegzetes színek és minták széles skálájából választhat. Ne riadjon vissza a gyönyörű gránátalma vagy a türkizkék színtől sem. Kombinálja a csíkosat a pöttyössel. Ha a semleges színeket a megfelelő hangsúlyos színekkel és mintákkal kombinálja, páratlan eredményt érhet el.

 

A legegyszerűbb módszer: kombinálja a fehéret színes mintákkal

 

Az egyik legegyszerűbb kombináció, amikor egy fehér háttérhez választunk valamilyen színes mintát. A színes ábra kiválasztásakor engedje el nyugodtan a fantáziáját. Tetszene Önnek a fekete-fehér kombináció? Vagy a fehér és a tengerészkék párosítása? Használja ezeket a színeket a kiegészítőkön, például a rajtuk található vonalak, pontok vagy betűk esetében.