Hogyan válassz megfelelő ruhaméretet?

ruha

Az internetes ruhavásárlás sikere a megfelelő méret kiválasztásában rejlik. Nem árt tudni viszont, hogy ez üzletenként változhat. Hogyan válasszunk tehát méretet?

 

A méretek megjelölése

 

Magyarországon az S, M, L megjelölésekhez vagyunk hozzászokva, amelyekhez még hozzáteszik az X betűt, aminek jelentése extra – például az XS jelentése extra kis méret. Európa-szerte a számozás is igen gyakori, a női méretek esetében a 32-es méret a legkisebb, és ahogy nő a méret, úgy nőnek kettesével a számok is. A brit számozás 4-essel kezdődik és szintén kettesével növekszik. Hasonlóan járnak el az amerikaiak is, Ott viszont a számozás a 2-essel kezdődik. Most akkor hogyan igazodjon ki a ebben a káoszban?

 

Vegyen méretet

 

Lehet az egyik üzletben jobban áll Önnek az M-es méret, a másikban meg belefér az S méretűbe is. Ugyanez előfordulhat a 38 és 40 -es méretek esetében is. A felső részek esetében jóval könnyebb eldönteni, a nadrágok kiválasztásában már egy kicsit nehezebb dolgunk van. Éppen ezért jobb, ha méretet vesz, úgy kisebb lesz az esély, hogy elrontja a választást.

 

» A mi tippünk: Hasonlóan lényeges kérdés a megfelelő melltartóméret kiválasztása, amelyben a melltartó mérettáblázat segít Önnek.

A legfontosabb méretek, amelyeket jó tudnia a mell-, csípő- és derékbőség.  A legjobb, ha mérőszalagot használ, mégpedig a következő módon:

✓ mellbőség: A legszélesebb ponton mérje

✓ derékbőség: a ködök alatt mérje

✓ csípőbőség: ezt is a legszélesebb ponton mérje

Mérésnél mindig húzza ki magát, és a mérőszalag mindig érjen a testéhez, ám vigyázzon soha ne szorítsa hozzá nagyon. Ha méretet vesz, jobb, ha segítséget hív, hiszen így sokkal kevesebb a hibalehetőség és a pontatlan adat.

Ezt követően nincs más hátra, mint összehasonlítani az Ön méreteit a táblázatban találhatókkal. Ügyeljen, hogy a méretek nők és férfiak esetében különböznek, és ahogy azt már említettük, függenek attól is, hogy brit, amerikai avagy európai számozásról beszélünk. A mell-, csípő-, és derékbőség centiméterekben adják meg. 

 

Női ruhaméretek 

 

 

Férfi ruhaméretek

 

 »  A mi tippünk: ruhavásárlásnál soha ne csak a méretet vegye figyelembe, hanem a ruha anyagáról is keressen információt, hiszen az elasztikus anyagok könnyebben nyúlnak, míg a mások nem engednek, így az utóbbi esetben a méretnek nagyon pontosnak kell lennie.

 

Ne féljen visszaküldeni

 

Ha a ruha pontos méretvétel után sem passzol, ne féljen visszaküldeni vagy kicserélni, hiszen a webáruházak nagyrésze manapság már nem csinál gondot ebből, sőt teljesen megszokott dolog. Ha Ön rendszeresen rendel valamelyik webáruházból, könnyen kitapasztalja, hogy melyik a megfelelő méret, és nincs mitől tartania. Ha pedig kihasználja a kuponkódokat, még spórolni is tud.