Megfelelő melltartó? Válasszon a melltartó mérettáblázat segítségével

fehérnemű

Hogyan tudhatja meg, hogy a melltartó megfelelő-e? Talán nem tudta, de minden negyedik nő helytelen méretű melltartót visel. És ön hogy van ezzel? Legyen az pánt nélküli melltartó vagy klasszikus darab, mi segítünk a választásban.

 

A megfelelő méretet hordja?

 

Tudta, hogy sok nő rossz méretű melltartót visel? Talán ön is közéjük tartozik. Itt egyáltalán nem csak esztétikai problémáról van szó. A helytelen méret viselése nem csak nyak- és hátproblémákat, hanem más egészségügyi gondokat is okozhat. Olvassa el, mit tanácsolnak a szakértők, és inspirálódjon.

 

Alapvető hibák a kiválasztás során

 

A mell mérete az élet során változik. Ennek hátterében különböző tényezők állnak, mint például a testsúly változása, az életkor, a terhesség és a szoptatás. Ha vállnál vágja a melltartópánt, nyomja a merevítő vagy úgy érzi, hogy felfelé csúszik, akkor bizony valamit rosszul csinál. A helyes számításhoz nem kell feltétlenül melltartó méret kalkulátor, elég egy mérőszalag, toll és papír, és már hozzá is láthat:

1. Fújja ki a levegőt, és mérje meg a mellkasát közvetlenül a mell alatt. Az így kapott szám nagyon fontos, mert ez az első adat, amelyre a vásárlásnál szüksége lesz. A kapott számot természetesen kerekítse, például 70, 75, 80 cm-re.

2. A következő mérésnél viseljen merevítő nélküli melltartót, ismét fújja ki a levegőt, és mérje meg a mell kerületét vízszintesen, lehetőleg a mellbimbó magasságában.

Ne feledje, hogy a melltartó kerülete tartja a mell súlyának nagy részét (kb. 80%-át), a maradék a vállpántokat terheli. Semmiképp se hordja a melltartót úgy, hogy a hátsó része a lapockák között helyezkedjen el. Ez ugyanis arra utal, hogy nagy méretet visel, és a súly a pántokra nehezül, ami hát-, nyak- és vállfájdalmat okozhat. Megfelelő körméret esetén a melltartó ugyanabban a magasságban helyezkedik el elöl és hátul is. Vásárlásnál vegye figyelembe azt a tényt is, hogy a melltartó kerülete idővel megenged, ezért a kiválasztásnál rögtön az első kapocsba akassza a kis kampót.

Tippünk: Minőségi melltartót szeretne, de nem akar egy vagyont költeni rá? Akkor mindenképpen látogassa meg a Kuplio.hu kuponos portált, hisz az Astratex kupon vagy a Lascana kedvezmények segítségével biztosan baráti áron szerezheti be az áhított fehérneműt.

A merevítő felelős a mell tartásáért. Szépen kell idomulnia és követni a mell formáját. Nem szerencsés, ha bevág vagy eláll. Szintén fontos a kosárméret, illetve a kosár alakja. A kevésbé feszes mellekkel rendelkező hölgyek inkább elöl, illetve középen zártabb melltartót válasszanak, míg a fiatalabb nők, akik feszesebb mellekkel rendelkeznek, megengedhetik maguknak a mélyebb kivágást, ami által vonzóbb és mélyebb dekoltázs jöhet létre. A mellékelt melltartó mérettáblázat szintén segít az eligazodásban.

Záró tanács: Ha mellei nem egyformák, és a különbség valóban látható, válasszon egy nagyobb kosarú melltartót, így a kisebb oldalt kitöltheti kivehető betéttel
.