Ismered a legjobb motivációs könyveket, hogy még hatékonyabb legyél?

motivációs könyvek

Úgy érzed, hogy túl sokat halogatsz? A következő motivációs könyvek életmódváltásra inspirálnak.

A járvány után sokan azon kapták magukat, hogy napközben többet halogatnak, mintsem dolgoznak. A mindennapi szokásaink megváltoztatása kétségtelenül rendkívül nehéz. Vannak azonban olyan motivációs könyvek, amelyek bátorítást, és pontos útmutatót nyújtanak, miként vágj bele.

Gazdagítják az általános szemléletedet, megmutatják, hogy valójában milyen jól érzed magad, megtanítanak kommunikálni a környezeteddel, de ami a legfontosabb, változásra ösztönöznek.

Szenvedélyes könyvolvasó vagy? Ebben az esetben nagyon jól tudod, hogy a könyvek mennyibe kerülnek. Nem olcsók! Ezért ne vásárolj teljes áron, hanem mindig használj valamilyen kedvezményt.

Az alábbi könyvek a motivációs bestsellerek, amelyek már rengeteg embernek segítettek fejlődni és hatékonyabbá válni. 

Tények – Hans Rosling

 

Ez a könyv már a bevezetőben elnyeri tetszésed, mivel tele van értékes információkkal. Hans Rosling svéd orvos, professzor és tudós, feltárja a nemzetközi egészségügy jelenségét. A Tények ereje ennek a jelenségnek a forradalmi magyarázatát kínálja az olvasóknak.

„Kritikusan gondolkozni mindig nehéz, de szinte lehetetlen, amikor meg vagyunk rémülve. Az elménkben nincs helye tényeknek, amikor hatalmába keríti a félelem.“

Hans Rosling

tenyek rosling

forrás: Libri.hu

Te is a könyvmolyok és könyvrajongók táborát erősíted? Akkor ezt a cikket neked írtuk! Hoztunk néhány bestsellert neked, amelyeket mindenképpen érdemes elolvasnod. Ráadásul megmutatjuk, hogyan juthatsz hozzá olcsóbban!

A Tények meg fog győzni arról, hogy egyáltalán nincs rossz sorod. Már csak azért sem, mivel otthon vízöblítéses wc-t használsz, van tűzhelyed és meleg ételt ehetsz. A könyvből többek között megtudhatod:

__check

A lakosság hány %-a él mélyszegénységben?

__check

Miért növekszik a világ népessége?

__check

Milyen az iskolázottság szintje a világ egyes szegleteiben?

__check

Fenyeget bennünket a klímaváltozás?

__check

És még sok mást.

Robin Sharma – Hajnali 5óra Klub

 

Hogyan hozd ki a napodból a legtöbbet? Az egyik legsikeresebb motivációs könyv segítségével szisztematikusan felépített új életmódba kezdhetsz, mellyel sok időt takaríthatsz meg, így lesz elegendő időd mindenre - munkára, családra, barátokra, pihenésre és saját magadra.

Az olyan kifogások, mint a „nincs időm” vagy a „nincs kedvem”, valóban elveszítik a jelentésüket számodra. Robin Sharma elmagyarázza, hogy ez valóban lehetséges:

„Ha az ember olyasmivel foglalkozik, ami fellelkesíti, újra rátalál az elveszett boldogságra.“

Robin Sharma

robin sharma

Forrás: Libri.hu

James Clear – Atomi szokások

 

Képzeld el, milyen lenne az életed, ha minden nap 1%-kal javítanál rajta...

Ezeknek a praktikus tanácsoknak a segítségével apró, de hatékony változtatásokat érhetsz el az életedben. Mindazonáltal mindegyik figyelemre méltó eredményekhez vezet. Legyen szó sportolóról, vállalkozóról vagy magánszemélyről, ezek az eszközök és technikák mind előre visznek.

„A cél nagyszerű módja az irány meghatározásának, de a fejlődéshez a rendszerek a legalkalmasabbak.“

James Clear

atomi szokasok

Forrás: Uzletikonyv.hu

Timothy Ferris – 4 órás munkahét

 

Túlhajszolt alkalmazott, vagy a saját cégedben robotoló vállalkozó vagy? Ez az író megtanítja neked, hogyan élvezd teljes mértékben az életet, és ne légy modern rabszolga. A könyv bemutatja, mi a különbség a relatív és az abszolút jövedelem között, hogyan taníthatod meg a főnöködnek, hogy megbecsüljön, hogyan juthatsz ingyenes szálláshoz a világ bármely pontján, vagy hogyan vásárolj olcsó repülőjegyet.

„Az életben a legnagyobb kockázat nem az, hogy [valaki] hibákat követ el, hanem hogy sajnálkoznia kell az elmulasztott dolgok miatt.“

Timothy Ferris

4 oras

Forrás: Libri.hu

Nem kell többé az iroda négy fala között ülnöd, vagy nyugdíjas korodig halogatnod, hogy élj. Érj el luxus minőségű életstílust rendkívül rövid idő alatt, és válj az általad beosztott idő urává.

Thomas Erikson – Idiótákkal körülvéve

 

Tudtad, hogy az emberi viselkedésnek négy alapvető típusa van?

 

1

Domináns és uralkodó vörös,

2

Optimista sárgák, akik vágynak mások társaságára,

3

Nyugodt és barátságos zöld,

4

Elemző és aprólékos kék.

Az Idiótákkal körülvéve, megtanít arra, hogyan értsd meg a körülötted lévő embereket, és hogyan alakíts ki velük jó kapcsolatot. Ha úgy érzed, hogy mindenhol idiótákkal találkozol, itt az ideje, hogy megtudd, miért. Ő életed szerelme, a főnököd, kollégád vagy a gyermeked? Lehet, hogy egyszerűen csak nem érted őket.

„Könnyű mindig másokat kritizálni. De milyen gyakran nézünk tükörbe?“

Thomas Erikson

thomas erikson

Forrás: Libri.hu

Cal Newport – Digitális minimalizmus

 

A technológia számodra jót vagy rosszat jelent? Se nem jó, vagy se nem rossz? Vagy jó és rossz egyszerre? Egyébként is a technológia elsődleges célja az, hogy megkönnyítse az életünket. Azonban gyakran előfordul, hogy ő kezd el irányítani bennünket.

"Társadalmunk annyira összetett, hogy nem redukálhatjuk le közösségi hálóra, instant üzenetekre és hangulatjelekre."

Cal Newport

A könyv bebizonyítja, hogy van értelme újragondolnod a technológiához és a közösségi hálóhoz való viszonyodat. Segít újra felfedezni az offline világ örömeit. Természetesen konkrét példákkal és stratégiákkal, hogyan kell csinálnod.

BÓNUSZ TIPPÜNK:

Yuval Noah Harari – Sapiens

 

A szó valódi értelmében ez nem egy motivációs könyv. Mindazonáltal meg fogod érteni, hogy van értelme érdeklődni a történelmünk iránt, ugyanis minden összefügg egymással. A történelem ismétli önmagát, változik, és még egy olyan esemény is, mint a nomád életből a statikus életbe való átmenet, hatással van a jövőre.

sapiens harari

Forrás: Libri.hu

Ha szeretnéd ezeket a könyvket eredeti nyelven is elolvasni, akkor itt biztosan megtalálod valamennyit.