Mit olvassak? - Tippek mindenkinek!

könyv

Te is a könyvmolyok és könyvrajongók táborát erősíted? Akkor ezt a cikket neked írtuk! Hoztunk néhány bestsellert neked, amelyeket mindenképpen érdemes elolvasnod. Ráadásul megmutatjuk, hogyan juthatsz hozzá olcsóbban!

 

 

Az olvasás segít élni, életben maradni, növeli az empátiát, a másik ember és a világ megértését.

(Vekerdy Tamás)

 

Az olvasás amellett, hogy serkenti az agyunkat, oldja a stresszt, javítja a memóriánkat, megtanít koncentrálni még gazdagítja a szókincsünket, műveltté tesz, sőt, szinte ingyen szórakoztat. A könyvet pedig már ősidők óra az ember legjobb barátjának tartják, miért ne szereznél be egy újabb darabot a házi könyvtáradba akár már holnap?

Könyvek mindenkinek

Hoztunk neked most pát tippet, mi mindent érdemes elolvasnod, hiszen olvasnivalóból van bőven mindig. Hogy nincs időd olvasni? Hát szánj rá időt! főzz egy csésze teát, helyezkedj el kénylemesen, és feledkezz meg legalább egy kis időre a mindennapi problémákról. Nem érdekelnek a könyvek? Akkor csak még nem találtad meg a neked valót. Itt is van néhány a Libri  újdonságai és bestsellerei közül :

 

Normális emberek: Rooney Sally

Connell és Marianne szinte kerülik egymást. Conell igazi közösségi ember, az iskolai focicsapat sztárja, Marianne magányos, büszke és visszahúzódó lány. Amikor Connell elmegy a Marianne-ék házában dolgozó édesanyjáért, különös, megmásíthatatlan kapcsolat jön létre a két tinédzser között, amelyet eltökélten titkolnak. Érettségi után mindketten ugyanarra az egyetemre kerülnek, és a későbbi években sem sodródnak el egymás mellől. Kapcsolatuk egyre összetettebbé és ellentmondásosabbá válik, kimondatlan feszültségekkel telítődik. Sally Rooney szűkszavú, visszafogott prózájában briliáns pszichológiai érzékkel, olykor kegyetlen, máskor gyengédebb jelenetekben mutatja be a vidéki kisvárosból származó, eltérő vagyoni helyzetű két fiatal társadalmi beágyazottságát, családi hátterét és baráti körét.

 

 

 

 

Műfaj: regény

Kiadás éve: 2019

Oldalak száma: 301

 

Mrs. Escobar - Életem Pablóval: Victoria Eugenia Henao

A modernkori történelem leghírhedtebb drogbárójának, Pablo Escobarnak a története annak az asszonynak a tollából, aki a legközelebb állt hozzá.Egy fiatal nő élete, akinek naponta magánrepülővel hozták a friss virágot Bogotából, aki a világ egyik legértékesebb műkincsgyűjteményét mondhatta magáénak, akinek európai sztárséf főzött a konyhájában, és szolgák hada leste a szavát, aki a világ egyik leggazdagabb asszonya volt, aki túlélt egy bombamerényletet, és aki hosszú évekig a saját, a férje és gyermekei életéért rettegett... Maria Victoria Henao tizenhárom évesen ismerte meg a nála több mint tíz évvel idősebb Pablo Escobart, minden idők talán leggazdagabb, leghatalmasabb, és legellentmondásosabb drogbáróját. Tizenöt volt, amikor elszökött vele, és a felesége lett. Közismert hűtlenkedése , és kegyetlensége dacára a következő tizenhat esztendőben, egészen a férfi haláláig mellette maradt. Arra próbálta ösztönözni a férjét, hogy kössön békét az ellenségeivel, és adja fel magát. Pablo halála után elképesztő bátorsággal küzdve a túlélésért, sikerült megváltania a saját és a gyermekei életét és szabadságát, a Cali kartell vezetőivel megegyezést kötve. Pablo halálának huszonötödik évfordulóján, az Escobar univerzum legizgalmasabb karaktere, "Tata", aki mindent látott, és mindent tudott, készen áll megosztani történetét, és bemutatja a legenda mögött az embert.

  •  
  •  
  •  

Műfaj: életrajz 

Kiadás éve: 2019

Oldalak száma:

 

Hajnali láz: Gárdos Péter

Szüleim, Miklós és Lili hat hónapon át, 1945 szeptemberétől 1946 februárjáig leveleztek, mielőtt Stickholmban összeházasodtak volna. A levelek létezéséről ötven évig nem tudtam. Azután Apám halála után Anyám, szinte mellékesen, két formás levélköteget nyújtott át, búzakék és skarlátszínű selyemszalaggal összekötve. A történettel hosszú ideig képtelen voltam foglalkozni - aztán tíz évvel később megírtam a regény első változatát, s ezzel párhuzamosan elkészült a film forgatókönyve is. Abban a kivételes szerencsében részesültem, hogy írhattam is, rendezhettem is szüleim szerelmének történetét. "Svédország, 1945. A huszonöt éves Miklós Bergen-Belsen koncentrációs táborából a svédországi Gotland szigetére szállítják. Aztán a rehabilitációs kórházban ismét halálra ítélik: svéd orvosa hat hónapot ad neki. De Miklós hadat üzen a sorsnak, és levelet ír száztizenhét szintén Svédországban ápolt magyar lánynak azzal a céllal, hogy egyiküket feleségül veszi. Hamarosan rátalál az igazira: mint aki megtáltosodott, úgy ragadja magával a tizenkilenc éves Lilit bűbájos soraival, lehengerlő stílusával. A Hajnali láz az élet szerelmes regénye, amelyet öt évvel az első magyarországi megjelenése után a világ legfontosabb könyvkiadói is felfedeztek. A könyv alapján készült film a szerző rendezésében 2015 végén került a mozikba.

  •  
  •  

Műfaj: regény

Kiadás éve: 2016

Oldalak száma: 282 

 

A könyvárus lány: Fábián Janka

A tizenéves Julcsi osztályidegen szülők kisebbik gyermekeként az ötvenes évek Budapestjén nő fel. A zord, ellenséges világban szinte az egyetlen örömet a könyvek és az olvasás jelentik számára. Az ötvenhatos forradalom véres és zavaros napjaiban Julcsi menekülni kényszerül, és némi vargabetű után végül egy amerikai kisvárosban, távoli rokonainál köt ki.

Az idegen országban nehezen találja meg a helyét, és a múlt árnyai is megnehezítik, hogy végre boldog lehessen. A rövid, ám annál mozgalmasabb Kennedy-korszakban a kamasz lány aztán lassan felnő, és megbarátkozik új hazájával. Julcsi-Julie-nak már otthon, Magyarországon is nagy vágya volt, hogy egyszer könyvesboltja lehessen. Vajon az álmok hazájában, Amerikában ez az álom is valóra válik?

  •  
  •  

 

 

Műfaj: regény

Kiadás éve: 2020

Oldalak száma: 427

  • adadsa
  • adada
  • asdads