Közeleg a gyermeknap

divat

Hogyan tedd emlékezetessé ezt a napot a gyerkőcök számára? Erre van egy nagyon egyszerű recept, amihez csupán két hozzávalóra lesz szükséged – együtt töltött idő és egy apró meglepetés. Hoztunk néhány izgalmas tevékenységet, amelyet együtt élvezhettek. Ezenkívül készültünk még néhány ajándéktippel, amelyek biztosan örömet okoznak majd nekik, illetve speciális kedvezménykuponok is várnak, amelyekkel olcsóbban vásárolhatsz.

Mikor van gyereknap?

A nemzetközi gyermeknapot minden éveben június 1-én ünnepeljük. Idén ez egy keddi nap, ezért ideális az utolsó májusi hétvégét ennek szentelni. Ha jó idő lesz és nem lesz hideg, az egész napot a természetben tölthetitek. De hoztunk néhány jó tanácsot is, mivel töltsétek az időt, ha éppen esni fog. Mi mindent tudtok együtt megcsinálni a listánkról?

Hogy egy kis időt spóroljunk neked, összegyűjtöttük az összes kedvezménykódot egy helyre, mégpedig a Gyermeknap speciális kategóriába. Ne hagyd ki az alkalmat és használd fel őket.

Május 17-én kezdünk.

Programok és tevékenységek (nem csak) gyereknapra

Kincskeresés

Ez a játék kicsit több előkészületet igényel, de a siker garantált. A kertben vagy parkban rejts el néhány falevelet, amelyeken különböző fejtörők vagy találóskérdések lesznek. Ha sikerül mindet megfejteni, a játék végén egy kincs várja majd. Az már rajtad múlik, hogy egy régóta vágyott játék lesz az, vagy a kedvenc édessége. Több lehetőséged is van, hogy játszd ezt a játékot. Rajzolhatsz egy kis kalóztérképet is neki, amelyen bejelölheted azokat a helyeket, ahol elrejtetted az apró meglepetéseket. És így válik majd a hétköznapi bokorból egy titkos rejtekhely. Ez a kis nyomozás biztosan tetszeni fog nekik, meglásd. A sikeres kincskeresés pedig kalandos sátorozással végződhet majd.

 

Minigolf sajátkezűleg

A játék hatalmas előnye, hogy benn és kinn is játszhatod. Ha nincs minigolf-felszerelésed, semmi gond, megoldhatod egy kislabdával és hokibottal. A pálya kialakításához bármit használhatsz, ami a kezed ügyébe kerül – könyv, kartondoboz, vödör vagy egy keményebb alátét, amelyet összehajthatsz. Rengeteg lehetőséged van. Ha kinn fogsz majd játszani, használd ki a terep természetes domborzatát, és a földbe áss néhány lyukat.

A minigolf mellett további sporttevékenységeket is űzhettek. Roller, görkori, gördeszka vagy bármilyen labdajáték – a hozzávalókat megtalálod a Hervis.hu oldalon, ha pedig megfelelő sportruházatra és sportfelszerelésre vágysz, akkor irány az inSPORTline webshop.

Egy kis tudomány

A különböző foglalkozások már egészen kicsit koruktól érdeklik a gyerkőcöket – ez alól ez sem lesz kivétel. Szerelkezz fel távcsövekkel, szerezz be egy mikroszkópot vagy egy nagyítót, és indulj el a gyerkőcökkel egy különleges expedícióra a természetbe. Figyeljétek meg rovarokat, lepkéket, vagy épp az állatok nyomait. A csöppségek el lesznek ragadtatva a látványtól. Jó ötlet lehet még egy madáretető építése is.

Ha odakinn esik, rendezz be egy házi laboratóriumot. A neten rengeteg útmutatót találsz egyszerű kísérletekre, amelyeket könnyen elvégezhettek együtt.

Süssünk, süssünk valamit

Süssetek együtt valamit finomságot. Legyen az mondjuk egy finom csokis cupcake, amelyet majd közösen díszíthettek. Készíts elő különféle díszítéseket – csokicsillagokat, franciadrazsét, kristályokat, színes golyókat és önteteket vagy akár cukorkonfettit. Persze készíthetsz valami egészségeset is, és ebben az esetben a díszítés megoldható gyümölcsökkel. Ha valóban a cupcake mellett döntesz, felejtsd el az egyszerű fehér muffin papírt és válassz valami igazán színeset, mondjuk a kedvenc mesefiguráival díszítettet. És mit szólnál ahhoz, ha elkészíthetné a saját pizzáját? Készíts elő kis tálakba több hozzávalót, és hagyd, hogy saját magának kombinálja össze a pizza feltétet. Szereti a jégkrémet? Mit szólnál az egészséges házi fagyihoz? Meglátod, nem fogja tudni kivárni, míg elkészül. Keverd pépesre a gyümölcsöket, adj hozzá kókusztejet, vagy joghurtot, ízesítsd, öntsd formába és tedd a fagyra. A kölykök jól szórakoznak, és így biztos lehetsz benne, hogy az elkészített házi jégkrém nem tartalmaz semmilyen színezéket vagy cukrot.

Új gyerekszoba

Lepd meg őket gyermeknap alkalmából és alakítsd át a szobáját. A családi költségvetéstől függően dönthetsz a teljes átalakítás mellett, vagy csak néhány apróság cseréje mellett is – ilyen például a fal színe, vagy néhány új kiegészítő: gyermek ágynemű, színes tárolók vagy új kisszőnyeg. Rengeteg ötletet találsz a 4HomeVidaxl és Vivre webáruházakban. A válogatásban természetesen részt vehet a gyerkőc is.

Készíts saját könyvet

A saját könyvecske elkészítése fejleszti a kézügyességet és a kreativitást. Találjatok ki egy történetet, ami akár róluk is szólhat. Írd különböző oldalakra és hagyj helyet az illusztrációnak. Hogy a könyv még színesebb legyen, színesceruzák helyett vágjatok ki néhány képet különböző gyermekmagazinokból, újságokból. Szükséged lesz rajzlapra, színespapírra, filctollakra, színesceruzákra, festékre, ollóra, ragasztóra és tűzőgépre az egyes lapok összefűzéséhez.

De bátran válogathattok a Libri.hu vagy Napraforgókiadó gazdag választékából is. Szebbnél szebb mesekönyvek és enciklopédiák várnak.

Társasjáték maraton

A társasjáték soha nem okoz csalódást és remek szórakozás órákon át. A gyereknap pedig remek alkalom a gyűjtemény bővítésére. Melyiket válaszd? Logikait, műveltségit vagy esetleg memóriafejlesztő játékot? A Játéktudás vagy Játéksziget webáruházakban számos társasjáték közül választhatsz. Gyermeknapra pedig szervezz társasjáték maratont, amely során sorra kerül minden kedvence.

Virtuális kalandok

Még akkor is, ha a legtöbb szülő igyekszik korlátozni a gyerekek számítógép előtt töltött idejét, ezen a napon kivételt tehetsz. Továbbá, bizonyított tény, hogy a játékkal töltött idő pozitív hatással van a gyermekre. Javítja a kognitív képességeket, fejleszti a kreativitást, megtanít csapatban dolgozni és gyors döntéseket hozni, valamint javítja a figyelmet. Rengeted játékot és kiegészítőt találsz a Supergamer webshopban. Motiválhatod őket versenyek szervezésével, ahol akár díjat is nyerhetnek.

A régiből újat

Szedj össze néhány régi felsőt és pulóvert, amelyeket már nem sajnálsz felhasználni. Készíts elő textilfestéket, filctollakat, sablonokat díszeket vagy trendi rávasalós matricát – és kezdődhet a móka. Engedjétek szabadjára fantáziátokat, rajzoljatok a pólókra tetszőleges motívumokat, de ezt leegyszerűsítheted sablonok segítségével. Állatok, betűk, alakzatok, amelyekből a legkülönfélébb mintákat és feliratokat hozhatod létre. Gyöngyöket vagy más díszeket is varrhatsz a ruhára. Ha már elkészült a nagy mű, szervezz otthon divatbemutatót. Emellett természetesen még mindig beszerezheted a legtrendibb darabokat az AnswearAbout you vagy épp Bibloo webáruházakból. A legkisebbek lábbelijeit pedig megrendelheted az Ecipo.hu-ról.

Mi mással készülhetnél még gyermeknapra?

Topgal webáruházban megtalálod a legjobb iskolatáskákat, hátizsákokat, tolltartókat, a Notino.hu-n gyermek kozmetikumok széles választékából válogathatsz, a Pingvinpatika webshopban pedig mindent megtalálsz gyermeked egészségéért.