Ne vásárolj minden évben újat: A bőrcipő megfelelő ápolása

ferfi-borcipo-tisztitas

Neked is van otthon minőségi bőrcipőd? Biztosan egyetértesz azzal, hogy nincs kényelmesebb lábbeli. Növeld meg élettartamát a megfelelő gondoskodással. Megmutatjuk, hogyan.

Minden szekrénynek tartalmaznia kell legalább egy pár bőrcipőt. A legjobb egy univerzális pár,  amely könnyen kombinálható különböző ruházati stílusokal. Egészen biztosan értékeled majd.

Már megszerezted őket? Mostantól időt kell szánnod rendszeres és gondos ápolásukra, hogy minél hosszabb ideig megőrizzék minőségüket. Ismerd meg, hogyan is kell ápolni a bőrcipőket.

zz körül a CCC webáruházba és szerezz be egy vadiúj bőrcipőt a gyűjteményedbe, kedvezményes áron.

borcipo-bokacsizmaAutor: Maksim Goncharenok (Pexels)

 

Miért érdemes bőrcipőt vásárolni, és hol vannak a legjobb kedvezmények?



A bőr, mint természetes anyag kiemelkedik szilárdságával és a külső behatásokkal vagy károsodással szembeni ellenálló képességével. A belőle készült cipők kényelmesek és rendkívül stílusosak, megfelelő ápolás mellett pedig több évig is elállnak. Ráadásul a bőr egyedi színeinek és mintáinak köszönhetően minden pár eredetinek tekinthető. Egész egyszerűen a bőrcipők valóban prémium kategóriás lábbelik, amelyeket érdemes beszerezned.

Melyik jobb, a természetes bőr vagy az ekológikus bőr? Az igazi bőrtermékek előállításához marhábőrt használnak, amelyet megtisztítanak, csiszolnak, majd konzerválják. Minden folyamattal kialakul a sajátos szerkezetük és illatuk. Azonban elérhetőek az ökobőr termékek is, amelyek szintetikus anyagokból készülnek. Ezek a poliésztert polivinil-kloriddal, vagyis PVC-vel bevonják.

A természetes bőrből készült termékekért általában többet kell fizetni, mint az ökobőrből készültekért. Ugyanakkor korlátozottabb színválasztékban is válogathatsz.

De mi a helyzet az időtállósággal? A természetes bőrből készült termékek egyértelműen győznek. Az anyag vastagabb és erősebb, ami hosszabb élettartamot eredményez. Ha vásárlás után is gondoskodsz róluk, biztos lehetsz benne, hogy sok szezont kibírnak majd tökéletes állapotban.

 

Sok régi cipődet kidobtad, amelyek már elhasználódtak? Bővítsd cipős szekrényedet új modellekkel, és spórolj kedvezménykuponokkal. Az alábbiakban a legérdekesebbeket választottuk ki számodra.

Tudod, hogyan ismerheted fel a minőségi bőrcipőket? Válassz kézzel készített darabokat a ragasztott modellek helyett, és figyelj az árra is. A túl alacsony ár nem feltétlenül garancia a minőségre. Természetesen fontos a márka és a bolt is. Az Answear egy megbízható webáruház, ahol női minőségi bőrcipőt vásárolhatsz. Nézd meg széles kínálatukat, biztosan találsz valami érdekeset.

 

ferfi-felveszi-a-cipot

Autor: The Lazy Artist Gallery (Pexels)

 

Hogyan tisztítsd meg a bőrcipődet?

 

A bőrcipő megvásárlása után a legelső lépésnek az impregnálásnak kell lennie. Ez a cipő teljes felületén speciális készítmények alkalmazása. Így megnő az ellenállásuk a külső hatások okozta károsodásokkal szemben.

A bőrcipők esetében a legmegfelelőbb készítmények a krém, a viasz vagy a zsír. Ha szeretnéd megtudni, hogy más típusú anyagok esetében milyen termékeket használj, olvasd el a cipők impregnálásáról szóló cikkünket.

Az impregnálást rendszeresen meg kell ismételni, ideális esetben havonta egyszer. Rossz időjárás esetén hetente is. Ha elmulasztod ezt, csökkentheted a cipők élettartamát, és a bőrcipők felülete időjárási hatásra károsodhat.

__bulb
Hogyan válasszunk túrabakancsot

A hosszú tél után ismét örülhetünk, hiszen eljött a természetjárás ideje. Kedvünk támad megmászni a legmagasabb csúcsokat is, és bejárni a környék erdőit. Megvan már a megfelelő túrafelszerelésed?

3 tipp a bőrcipő impregnálásához:

__check

Kezdd a cipők tisztítását finom kefével, hogy eltávolítsd a durva szennyeződéseket

__check

válassz megfelelő impregnáló terméket a bőrtípus szerint

__check

mielőtt a cipőkön alkalmaznád a terméket, próbáld ki egy kis részen

borcipok-tisztitasaAutor: Lina Verovaya (Unsplash)

 

Ezt követi a bőrcipő tényleges tisztítása. Ezt rendszeres időközönként kell elvégezni, és mindig akkor, amikor a csizma bármilyen módon szennyeződik. Ha elhalasztod a cipőtisztítást, a szennyeződések mélyebben beszivárognak a szálakba, és hosszabb ideig tart eltávolítani őket.

A bőrcipők tisztításához a legjobb, ha erre a célra készült speciális termékeket használod.  Ezeket körülbelül kéthetente egyszer alkalmazd. Használat előtt puha kefével tisztítsd meg a cipőket. Tsztítás után pedig egy puha ronggyal fényesítsd meg őket, lehetőleg flanel anyagúval. Ha kíváncsi vagy, hol találod a legjobb cipőápoló termékeket, mindenképpen a Borgo webáruházat ajánljuk.

Kipróbálhatsz egy házi módszert is a bőrcipők tisztítására. Ezt a módszert az idősebb generációk alkalmazták, akiknek még nem volt olyan sok speciális termék a cipőápoláshoz, mint nekünk most. Először tisztítsd meg a cipőket a nagyobb szennyeződésektől, majd töröld át őket egy nedves szappanos ronggyal. Ügyelj arra, hogy a rongy ne legyen túlságosan vizes. Ezután töröld le a cipőket egy másik ronggyal, amelyet tiszta vízbe mártottál. Ismételten ügyelj arra, hogy ne maradjon szappanos víz vagy szennyeződés a cipőkön.

 

ferfi-tisztitja-a-cipotAutor: Kelly (Pexels)

 

Cipők tisztítása belülről

 

Bár a cipők ápolása kívülről a legfontosabb, ne felejtsd el a cipők belsejét sem. Használj antibakteriális spray-t a fertőtlenítéshez. Emellett alkalmazhatsz szagsemmlegesítő spray-t is a kellemetlen szagok ellen.

Minden viselés után hagyd a cipőket szellős helyen és, ha lehet, ne ugyanazt a párt viseld minden nap.

 

Bőrcipő minden időjáráshoz

 

Lehet, hogy felmerült benned a kérdés, hogy alkalmasak-e a bőrcipők mindenféle időjáráshoz. A válaszunk: igen. A melegebb hónapokban szandálként, szandálként vagy edzőcipőként jelennek meg, míg a hidegebb hónapokban bélelt edzőcipők vagy meleg cipők formájában találkozhatunk velük hideg időjáráshoz. Jelenleg különösen divatosak a magas női csizmák és a férfiaknak szánt félcipők változékony időjáráshoz.

 

bokacsizma-borAutor: Giày Da Tino (Pexels)

 

A szükséges ápolás eltántorít a bőrcipá vásárlásától? Bár ez egy kicsit kényelmetlen és időigényes lehet, egy ilyen kényelmes és minőségi lábbeliért mindenképpen megéri. Emellett a jó minőségű bőrcipők vásárlásával sokkal több pénzt takaríthatsz meg, mint ha minden szezonban új, kevésbé minőségi cipőket vásárolnál. Ráadásul, miután a bőrcipőket egy ideig viselted, megtalálod a személyes "kedvenceidet", amelyeket újra és újra viselhetsz.