Nyaralni Magyarországon is érdemes. Lássuk, mit érdemes megnézni

hegyek

Idén Magyarországon töltené a szabadságát? Ha nem tudja, hová is utazzon, hagyja magát inspirálni. Számos érdekes turisztikai úti célt válogattunk össze Önnek. Ezen kívül, ha az utazási kedvezményeket is kihasználja, öröme még nagyobb lesz.

A kezdő túrázók számára

 

Útikalauzunkat kezdjük a kevésbé megterhelő sétákkal. Ezek a túraútvonalak különösen alkalmasak a kevésbé gyakorlott túrázók vagy a kisgyermekes családok számára. A Budai-hegységben található Alsó-Jegenye-völgy a Paprikás-patak vízesésével igazán remek kirándulóhely akár a kisgyermekes családoknak, akár a fiatalosabb nagyszülőknek. A Remete-szurdok, a Jági tanösvény szintén kiváló lehetőség a „bemelegítő” túrázóknak.

ferfi hegyek

 

Vonzák önt az akadályok?

 

Egyre több turista választ olyan útvonalat, amely nemcsak csodálatos látványt biztosít, de izgalmas akadályokat is tartalmaz. Ilyen például a Rám-szakadék, ahol több helyen létrák, korlátok segítik a továbbhaladást. Hasonlóan kisebb-nagyobb kihívásokkal teli a Holdvilág-árok is, ami szintén a természet csodáival bűvöl el minket.  

Tudod, mi mindenre van szükséged egy jó kis túrához? Egy jó túracipőre biztos. Ha még nincs, akkor ebből a cikkünkből megtudhatod, hogyan választhatod ki a legjobbat. 

Kirándulás a magasban

 

Egy túra a Mátrában biztosan nem okoz csalódást. Több lehetőség is adott a könnyebb túráktól kezdve, egészen az igényesebbekig. Panorámában és gyönyörű erdőkben bővelkedő túraútvonal vezet például Galyatetőre, ahol felújított kilátó várja a kirándulókat. Kékestetőn a kékesi tévétorony kilátója nyújt páratlan élményt, a Zempléni hegység legmagasabb csúcsa, a Nagy-Milic hazánk szintén egyik legszebb látnivalója.

sok hegy

Belföldi szállásokat is kínál a Booking.com. Nézz csak körül, és foglalj olcsón még ma. 

A történelem nyomában

 

Ha vonza a régi idők világa, akkor úti célként válasszon egy várromot, esetleg történelmi helyszínt. Néhány közülük egy-egy könnyebb sétával is elérhető, másokhoz az út nehézkesebb lehet, de a gyönyörű kilátás kárpótolja mindenért. Drégely vára, a Börzsöny északi vonulatának egyik hegycsúcsát koronázza, a Visegrádi-hegységben található Prédikálószék pedig tematikus kiállításként is szolgál: környékbeli legendákat, történeteket, magyar királyok életéből vett jeleneteket mutat be.

 

dregely vara

A pihenésről se feledkezzen meg

 

A túrázás után jól fog esni egy kis pihenés valamelyik magyar üdülőhelyen vagy wellness-hotelben. Az aktívabb testmozgás és a kikapcsolódás a legideálisabb kombináció egy tökéletes nyaralásra, amit csak javasolhatunk.

Sikerült választania? Egy magyarországi nyaralás valóban emlékezetes lehet. És ne feledje, hogy turisztikai felszerelésre vonatkozó kedvezmény kuponjaink által sokkal olcsóbban tudja beszerezni sportfelszerelését. Természetesen a kedvezményeket a szállásokra és utazásokra is igénybe veheti, és pénztárcája biztosan hálás lesz érte.