Őszi kabát minden testalkatra

divat

Az ősz már javában tombol, elérkezett tehát az idő, hogy elbúcsúzz a kedvenc nyári ruháidtól, és előszedd a szekrény mélyéről azokat a darabokat, amelyek felmelegítenek a hűvösebb napokon. Nincs mit felvenned? Semmi gond, most mutatunk pár darabot, amelybe rögtön beleszeretsz!

Beszerezted már a megfelelő átmeneti kabátot? Még nem? Akkor épp itt az ideje kicsit körülnézni. Igaz ugyan, hogy az őszi szettek összeállítása nem kis fejtörést tud okozni, hiszen az időjárás is gyakran változik napközben, és gyakorlatilag lehetetlen olyan outfitet összeállítani, ami minden időjárásra megfelelő. De mi most hoztunk néhány trükköt, amivel ez sokkal egyszerűbb.

A lényeg, hogy ne legyen túl meleged, de ne is fázz nagyon. Mi legyen a meghatározó az őszi kabát vagy kabát kiválasztásakor?

oszi kabat

Még nem tudod, hol vedd meg az idei öszi kabátod? Van egy tippünk, amely sosem hagy cserben. 

Átmeneti kabát

 

Te milyen szempont szerint választasz kabátot? Szín, anyag vagy fazon? Ha a harmadik opciót választottad, akkor a válasz helyes! A kabát szabásától függ, hogy az adott darab jól fog-e rajtad állni vagy sem.

Rengeteg fajtából válogathatunk: hosszú, rövid, kapucnis vagy anélküli, cipzáras vagy gombos, és még sorolhatnánk… A választásnál vedd figyelembe ruhatárad többi darabját is – a legjobb, ha a kabát könnyen kombinálható más ruhákkal is. Nézz körül, az ajánlat nem tart soká. 

oszikabat ketto

 

Ne félj a színektől

 

Természetesen, az átmeneti kabát kiválasztásánál nem elhanyagolható szempont a szín sem. A nők többsége elsőre kicsit megszeppen a világosabb színektől és választ inkább sötétebb árnyalatot. Ne félj! Az olyan színek, mint a rózsaszín, bézs, barna vagy a bordó is könnyen kombinálhatók bármilyen ruhadarabbal, ráadásul így biztosan kitűnsz majd a szürke tömegből!

Hogyan öltözzünk az ősz jellegzetes színeibe? Eláruljuk, mik a trendek idén

borkabatok oszre

 

A kabát anyaga a siker titka

 

Az őszi kabátok célja persze nem (csak) az, hogy feltűnést keltsenek. Elsősorban főleg melegen kell tartsanak a hűvösebb időben is. Éppen ezért, ha kabátot választasz vedd figyelembe annak anyagát is. A legmegfelelőbb talán a nylon és a poliészter, amelyek biztosan megvédenek az időjárás viszontagságaitól.

oszi ballonkabat

Így válassz testalkatod szerint

 

Te is abba a kategóriába tartozol, aki órákig böngészik az interneten és valahogy sehogysem tudja eldönteni melyik szabású kabát lenne a legmegfelelőbb? Akkor olvasd csak el tippjeinket, garantáltan megkönnyítik a döntést! Kezdetnek először is határozd meg, milyen típusú a testalkatod – homokóra, körte, egyenes vagy talán alma?

ket kabat

__check

Homokóra - Ha homokóra testalkatod van, akkor tiéd a főnyeremény! Ehhez az alakhoz gyakorlatilag illik bármi. A keskeny derék kiemelésére inkább az övvel ellátott kabátokat ajánljuk, amelyek még jobban kihangsúlyozzák a darázsderekat.

__check

Körte - Ilyen esetben mindenképpen válassz inkább rövidebb kabátot, amelyek maximum combközépig érnek. Hangsúlyozd inkább a váll részt egy nagyobb gallérral, vagy egy szép sállal, így máris arányosabbnak fog tűnni az alakod.

__check

Alma - Nagyon hasonlít a körtéhez, hiszen ebben az esetben is inkább a combközépig érő kabátokat ajánljuk. Az alma alkatú hölgyek gyakran nagyobb mellűek, ezért ajánljuk még az övvel ellátott kabátokat.

__check

Alacsony vagy magas? - Ha pici vagy, mindenképp kerül az oversize darabokat, mert azokban még inkább elveszel. Válaszd inkább a szűkebb, maximum térdig érő darabokat. Ha pedig vékony vagy és magas, szintén olyan kabátot ajánlunk, amelyhez öv is jár.

no kocsiban

Shoppingra fel! Olvasd el cikkünket, mi mindent érdemes beszerezni idén ősszel.