Tudja, hogy mennyibe kerül a repülőjegy átbookolása az egyes légitársaságoknál?

__avatar_name
repjegy

Tudja, hogy mennyibe kerül a repülőjegy átfoglalása? Olvassa el blogunkon, és használja ki az utazási kedvezményeket.

Lehetséges, hogy a következők Önnek is ismerősek: megvásárolja a repülőjegyet, és már alig várja, hogy repülhessen a vágyott utazásra. Valami azonban hirtelen közbejön, és Ön mégsem tud elutazni. Ez esetben lehetséges, hogy megéri átfoglalni a repülőjegyet.

 

Bizonyos költségekkel jár

Igen, a repülőjegy átfoglalása egy másik időpontra tulajdonképpen nem csak plusz idejébe kerül, de extra kiadást is von maga után. Mindez attól is függ, hogy melyik társaságnál vásárolta a repülőjegyet. Nézzük meg néhány társaság feltételeit.

 

Fapados társaságok

A fapados társaságnál valószínűleg pont az ár miatt vásárolunk repülőjegyet. Sajnos ezeknél a társaságoknál általában magasabb az illeték, így a jegy ára az eredeti díj többszöröse lehet. Ez esetben megéri inkább várni a következő kedvezményes repjegyre, az eredetit pedig egyszerűen el kell felejteni.

✓ Ryanair

Az időpont átfoglalásáért felszámolt díj járatonként és személyenként kerül felszámolásra, szezonális valamint az útvonaltól is függ. Az időpont megváltoztatása 11.000 Ft és 20.000 Ft között mozog, amennyiben az átfoglalást online végzi. Közvetlenül a reptéren viszont 15.000 – 30.000 Ft az extra díj.

 

✓ Wizzair

A Wizzair fapados légitársaság járatonként és utasonként 90.000 Ft – 120.000 Ft közötti összegért teszi lehetővé a repülőjegy átfoglalását.  Az extra díj összege megegyezik az online módosítás, a reptéren történő módosítás illetve az ügyfélszolgálati telefonszámom történő módosítás esetében is. Ezen felül fizetni kell a különbséget a repülőjegy árában is.  

 

✓ Smart Wings

Amennyiben a cseh Smart Wings légitársaságnál vásárol repülőjegyet, az átfoglalás 21.000 Ft – 30.000 Ft körüli összegre jön ki. Ezen kívül téríteni kell a repülőjegyek árkülönbségeinek kiegészítését is. A magasabb árfekvésű repülőjegyeket ingyenesen átfoglalhatja, esetenkénti extra költség merülhet csak fel.

 

Egyéb légitársaságok

A klasszikus légitársaságoknál az átfoglalás kicsit másképp történik. A repülőjegy vásárlásánál mindig olvassa el az aktuális utazási feltételeket. Ezekből megtudhatja, hogy az adott légitársaságnál egyáltalán van-e lehetőség az időpont módosítására, és innen tájékozódhat ennek esetleges plusz költségéről is.

 

✓ Austrian Airlines

Az Austrian Airlines-nél az átfoglalás költsége attól függ, hogy melyik osztályra szól a repülőjegye. Ezen kívül meg kell téríteni az eredeti és az új jegy közötti árkülönbséget.   

 

✓ Lufthansa

A Lufthansa átfoglalási díja az adott repülőjegy tarifájától függ. Egyes jegyek esetében az átfoglalás ingyenes, máskor egyáltalán nem is lehetséges. A Lufthansa megtéríti az esetleg árbeli különbséget az eredeti és az új kedvezményesebb repülőjegy között.

 

Bebiztosította magát?

Amennyiben a repülőjegy vásárlásakor kötött biztosítást a foglalás törlésére is, a biztosító a repülőjegy árának egy részét átfizeti – viszont csak abban az esetben, ha nyomós oka van rá, például egészségügyi probléma vagy komoly családi okok.

Ne feledje, hogy élhet a különböző utazási kedvezményekkel vagy wellness akciókkal, melyeknek köszönhetően szintén spórolhat.