Nyaralás 2022 – hova érdemes idén utazni?

tengerpart

Egzotikus kirándulásra, városnézésre vagy egyszerűen csak kikapcsolódásra vágysz? Íme néhány nagyszerű hely a nyári vakációhoz.

A nyár sokunk számára az év legnépszerűbb évszaka. Az egész éves kemény munka után végre megengedhetünk magunknak néhány nap, sőt néhány hét pihenőt. Míg egyesek az aktív pihenés szerelmesei, mások a napozás és a tengerpart kombinációját részesítik előnyben. Te melyik csoportba tartozol?

Íme néhány tipp egy egyedi és felejthetetlen nyári vakációhoz 2022-ben.

nyar konyv

 

A döntésben biztosan hatalmas segítségedre lesznek majd a Booking kuponok

Egzotikus utazások

 

Képzeld el az azúrkék tengert, a napsütést és az érintetlen természetet. Nem kell mást csinálnod egész nap, csak élvezned a pihenést a homokos tengerparton. Remek ötlet, igaz?

Az egzotikus hangulatot nem csak a homokos tengerpartról nyíló kilátásban találhatod meg. Fedezd fel ismeretterjesztő kirándulások és városnéző túrák segítségével. Nyári vakáció Mexikóban, a Dominikai Köztársaságban vagy Zanzibáron garantálja számodra a szemléletváltást.

Egzotikus kirándulások exkluzív kínálatát találod a Travelking kedvezményei között:

tengerpart nyar

A kellemes klasszikus

 

Te is szívesen visszatérsz olyan helyekre, ahol már egyszer kirándultál? Megfogott a hangulatuk, a történelmük, a szolgáltatásaik, a szállásaik vagy a hagyományos ételeik. Minden ismételt látogatással még mindig újra és újra meg tudnak lepni.

Az egyik ilyen helyszín kétségtelenül az Adriai-tenger partja. Számos strand, ízletes konyha, nyüzsgő üdülőhelyek és minden évben nagyszámú magyar látogató jellemzi. Igen, így van, a népszerű és rendkívül kedvelt Horvátországról beszélünk.

horvatorszag tenger

Ez az ország azonban korántsem az egyetlen, amely évente nagyszámú látogatónak örvend. Hasonlóan népszerű Tunézia, Bulgária, Törökország, Görögország és Egyiptom is. Ezeknek a rendkívül népszerű desztinációknak a meglátogatása még kifizetődőbb lehet a Last Minute és First Minute lehetőségek kihasználásával.

Szeretnél ezen országok valamelyikében nyaralni? Használd ki az Bravofly kedvezményes kuponjait:

Varázslatos Magyarország

 

Ha nincs kedved külföldre utazni, nyugodtan maradj itthon. Hiszen nem kell attól tartanod, hogy hazánk nem tartogat elég látnivalót. Magyarország bővelkedik érdekes és izgalmas helyekben, élményekben. Hidd el, érdemes megismerni hazánk különlegességeit a beföldi utazások során. 

Ha szeretsz túrázni, akkor a Mátra igazán jó választásnak minősül. Itt találhatjuk meg az ország legmagasabb pontját, az 1024 m magas Kékestetőt, amelynek tetején található tv toronyból lélegzetelállító panoráma nyílik elénk. A hullámos gerincen sétálva számos helyen gyönyörű kilátás tárul elénk és szebbnél szebb természeti képződmények ejthetnek rabul. A hegy érdekessége még az Erdőrezervátum, ahol több száz éves óriás fával is találkozhatunk.

tura hegyek

Szeretnél eljutni a világ legkülönlegesebb helyeire, de nem sikerül összespórolni a repjegyre? Ebben a cikkünkben megtalálod hazánk különleges helyeit.

Ha a hegyek helyett inkább a vízpartot választanád, akkor irány a magyar tenger, vagyis a Balaton. A természetes vizek mellett Magyarországon rengeteg aquaparkba vagy fürdőbe is ellátogathatsz, köztük a hajdúszoboszlói, debreceni vagy mogyoródi fürdőkbe is.

Magyarország történelmi kincsekben is rendkívül gazdag, legyen szó várakról, kastélyokról. Látogasd meg több száz éves várainkat. A lista igazán hosszú, de hogy egy néhányat említsünk a legnagyobbak közül: Budai vár, Egri vár, Visegrádi vár, Diósgyőri vár.

egri var

A hegyek, vízpart és a történelmi látványosságok után most a természeti képződményeké a főszerep. Magyarországon rengeteg különleges barlangot is találsz, amelye közül talán az Aggeteleki cseppkőbarlang egészen kiemelkedő. A barlang ugyan részben átnyúlik a szomszédos Szlovákiába, de nagyrészt országunkban húzódik. Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjait az UNESCO Világörökség Bizottsága 1995. december 6-án berlini ülésén a Világörökség részévé nyilvánította.

Tervezz adrenalin élményt magadnak és szeretteidnek nyáron. Az olyan tevékenységek kipróbálása után, mint a rafting, a siklóernyőzés, az ejtőernyőzés, a zipline, a bungee jumping, a wakeboard vagy a városnéző repülés, biztosan felejthetetlen lesz a nyár.

wakeboarding summer

__bulb
Hogyan szerezz olcsó szállást

Olcsó utazás? Csak akkor érdemes olcsó utazást választani, ha sikerül mellé szép és olcsó szállást is találni kellemes környezetben. Tudod, hogyan juthatsz olcsó szálláshoz? Most hoztunk néhány tippet.