Legyengült immunrendszer – mi okozza, és hogyan erősítheted meg?

immunrendszer

A legyengült immunrendszer egyáltalán nem szokatlan. Különféle betegségekkel és vírusokkal szembeni fokozott érzékenységben nyilvánul meg. Hogyan és mikor érdemes az immunrendszert erősítened?

Az egészséges immunrendszer több, mint fontos. Ha nem megfelelően működik, az számos egészségügyi probléma formájában fog megnyilvánulni.

Amit azonban figyelmen kívül hagyhattál, az az a tény, hogy immunrendszeredet rendszeresen erősítheted. Hogyan lehet gondoskodni róla és megelőzni a betegségeket?

Mi az immunrendszer?

 

Immunrendszeredet úgy képzeld el, mint egyfajta láthatatlan pajzsot a tested körül, mely folyamatos védelmet biztosít. Ha ez a pajzs megsérül, a baktériumok és vírusok sokkal könnyebben eljuthatnak hozzád. Ezek pedig a leggyakoribb betegségek okozói, különösen az influenzáé és más vírusos betegségeké.

A legjobb, amit tehetsz az immunrendszered érdekében, ha rendszeresen gondoskodsz róla. Nem csak felnőtt korban, hanem a korai gyermekkortól kezdve az immunitásra folyamatosan figyelni kell, és még az idősek esetében sem szabad elhanyagolni.

hegymaszo no

 

Hogyan mutatkozik meg a legyengült immunrendszer?

 

Ha valakinek az immunrendszere legyengült, azt több tünetegyüttes alapján is meg lehet állapítani.

Leggyakoribbak a következők:

__check

fokozott fáradság

 

__check

csökkent étvágy

 

__check

ekcéma, ajak herpesz, pattanások

 

__check

gyakori félelemérzet a megbetegedéstől.

 

no pulover

 

Mi okozhatja az immunrendszer gyengeségét?

 

Az immunrendszer gyengülése mögött általában 5 hatás áll.

__check

hosszú távú stressz

 

 

__check

elhízás 

 

__check

alkoholfogyasztás 

 

__check

dohányzás 

 

 

__check

egészségtelen cukrok.

 

tal muzli

 

Hogyan erősítsük az immunrendszert?

 

Az immunitásodról minden egyes nap gondoskodhatsz. Első pillantásra kicsinek tűnhetnek ezek a változások, de annál jelentősebbek.

Mi a legjobb az immunitás erősítésére? 

Táplálkozás

 

Az immunsejtek legnagyobb hányada a belekben található. Az étel amit elfogyasztasz, nagymértékben befolyásolja az immunitás minőségét. Mit tartalmazzon az étrended? Mindenképpen rostokban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket és hüvelyeseket, valamint probiotikumokat, például savanyú káposztát, kefírt vagy kombucha-t.

Még nem ismered a kombuchát? Egészségre gyakorolt ​​jótékony hatása generációk óta ismert. Cikkünkből minden fontos információt megtudhatsz.

Milyen egyéb élelmiszerek javíthatják az immunrendszered állapotát? Válassz cinkben gazdag élelmiszereket (hús, lencse stb.). A fűszerek is segíthetnek - gyömbér, kurkuma, fahéj. És végül ne feledkezz meg a tiszta víz fogyasztásának rendszerességéről.

pohar viz

Miért figyelj oda a rendszeres folyadékbevitelre, és vajon mennyi vizet kellene elfogyasztanod naponta? Cikkünkben minden fontos információt összefoglaltunk a rendszeres folyadékbevitellel kapcsolatban.

Vitaminok

 

Jelenleg gazdag a kínálat az immunrendszert támogató vitaminokból és táplálék-kiegészítőkből. A legkeresettebbek a C- és D-vitamin, a folsav, a szelén, a cink, a homoktövis vagy a lila echinacea.

Az összes szükséges vitamint és étrend-kiegészítőt immunrendszered támogatásához megtalálod egy helyen. Biztosan értékelni fogod az online vásárlás lehetőségét, a gyógyszertárban való sorban állás helyett.

Inkább természetes formájukban fogyasztod a vitaminokat? A C-vitamint a citrusfélékben, káposztában, brokkoliban, karfiolban vagy a kiviben találod meg. Fogyassz több zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, dióféléket és magvakat is.

dio felek

 

Mozgás

 

Azt akarod mondani, hogy nem vagy az a sportos típus? Nem probléma. Az edzés nem azt jelenti, hogy minden nap intenzíven kell sportolnod. Teljesen elegendő, ha például a sétát beépíted a mindennapjaidba. Séta a munkahelyedre vagy haza, a boltba vagy egy rövid esti gyaloglás rendkívül hatékony kardió.

Alvás

 

Felnőtt embernek napi 7-9 órát kellene aludnia. Feküdj le minden este ugyanabban az időben, és hasonlóképpen kelj fel reggel. A szervezet megszokja ezt a fajta rendszerességet, és többé nem lesz gondod az elalvással vagy az ébredéssel.

ebredes reggel

Szabadulj meg a stressztől

 

Bármilyen nehéz is, próbáld meg a lehető legtöbb stresszt kiiktatni a mindennapjaidból. Ne feledd, hogy semmi sem tart örökké, és minden probléma megoldható. Gondok vannak a munkahelyeden? Beszélj róluk. A gyerekek feldühítenek? Találj ki jutalmat a szófogadásukért. És ami a legfontosabb, rendszeresen szakíts időt magadra, és jutalmazd meg magad mindazért, amit napi szinten elvégzel.

no konyv

Ha hosszabb ideje tapasztalod a legyengült immunrendszer tüneteit, ne habozz, keress fel egy szakorvost. Tőle kaphatod a leghasznosabb tanácsokat immunrendszered megerősítéséhez.

Hol tudod beszerezni a szervezeted számára elengedhetetlen vitaminokat? Itt megtalálsz mindent