Milyen a megfelelő fényvédő arckrém számodra?

fenyvedo krem

Gyönyörű nyári barnaságra vágysz? A bőröd ápolása során semmiképp feledkezz meg az arcbőrödről sem. Nyáron megérdemel egy jó minőségű fényvédő arckrémet.

Szereted a kellemes nyári meleget, amikor egész testedet felhevíti a nap? Még ha rövid időt töltünk is a napon, érdemes a fényvédő krémet használni, amely megakadályozza a bőr kellemetlen leégését. Ez pedig duplán igaz, különösen az arcbőrre.

Napkrémet keresel? Az Unipatika.hu oldalon mindent megtalálsz, ami napvédelem.

Hogyan válasszunk fényvédőt?

 

A fényvédő krémet sűrűbb állaga jellemzi. Különböző bőrtípusokra többféle változatban kapható.

Szánj elég időt a megfelelő fényvédő kiválasztására. Ügyelj arra, hogy ne a leginkább hozzáférhető és legolcsóbb termékeket vedd meg, amelyekkel az üzletben találkozol. Nagy a valószínűsége annak, hogy nem nyújtanak kellő védelmet a napsugárzás ellen.

fenyvedo kremek

A legjobb fényvédő arckrémek

- védelmet nyújt az UVA és UVB sugarak ellen,
- megfelel az bőrtípusodnak,
- az SPF védelmi faktor legalább 30, ideális esetben SPF 50 (az SPF érték határozza meg, hogy a bőr természetes védelmi ideje hányszorosára nő).

Hallgass a bőrödre

 

Minden bőr más. Ezért van szüksége egy neki tervezett barnító termékre. Mindig a bőrtípusodnak megfelelően válassz SPF-tartalmú arckrémet. A piacon számos, egy adott bőrtípusra tervezett terméket találsz:

- Száraz bőr – krémes textúrájú krémre van szüksége, hidratáló hatással.
- Vegyes vagy zsíros bőr - olyan folyékony állagú krémet igényel, amely nem terheli és korlátozza a faggyútermelést.
- Érzékeny bőr – akkor lesz szép, ha irritáló anyagok nélküli krémeket használsz.
- Normál bőr – nyáron a könnyebb hidratáló krémet részesíti előnyben, télen pedig a sűrűbbet.
- Allergiás bőr – fokozottan ápoljuk bőrkozmetikai készítményekkel. Ha zavarnak a pigmentfoltok, a kiválasztott SPF krémek segítenek csökkenteni őket és megakadályozni az újak megjelenését.

Egy lépésben gondoskodj bőröd ápolásáról és fényvédelméről. A népszerű Vivantis.hu webshopban rengeteg jó minőségű bőrápolót és fényvdőt találsz.

nap homok

Fényvédő krémek a szemkörnyékre

 

A szemkörnyék az arc legérzékenyebb területe. Ezért speciális ápolást igényel fényvédő szemkrémek formájában. Használatukkal megelőzi az első ráncok kialakulását és támogatja a szemkörnyék üde megjelenését.

Fényvédő csak nyáron?

 

Minden nap használj fényvédő krémet, függetlenül az évszaktól vagy attól, hogy töltesz-e időt a szabadban. Ha nem is éppen napsütéses az idő, bizonyos mennyiségű UV sugárzás még a felhők között is behatol. A fényvédő krém mindennapos felvitelével természetes védelmet építesz ki a napfény nem kívánt hatásai ellen, és megelőzi a korai öregedést.

napozas no

Következetes alkalmazás

 

- A napi rutin része – egyes nappali krémek már tartalmaznak SPF-et. Ha a tiéd nem, akkor a bőrápolás utolsó lépése a fényvédő krém külön alkalmazása. A legjobb a bőrnek, ha a nappali krém már tartalmaz SPF faktort.
- Körülbelül 30 perccel azelőtt tedd fel, mielőtt elmennél otthonról
- Megfelelő mennyiség – a krémből körülbelül 1 teáskanálnyit használj a nyakra és az arcra.

feny krem

Tippek napsütéses napokra

 

-Minden nap használj fényvédő krémet.
- Ideálisak a 30-as és 50-es faktorszámú termékek.
- Elegendő mennyiségű fényvédő az arcra és a nyakra körülbelül 1 teáskanál. Ha kisebb mennyiséget vagy egyenletlenül eloszlatva visszük fel, a napsugárzás elleni védelem jelentősen csökken.
- Ne felejtsd el az arc minden részét be kell kenni – orr, fül, szemkörnyék stb.
- Minden fürdés vagy törülközővel történő szárítás után vidd fel újra a terméket. Az előző bevonattól számított kétóránként is.
- 11:00 órától 15:00 óráig ne tartózkodj a napon.
- Viselj olyan kiegészítőket, amelyek védenek a naptól – szemüveg, sapka stb.

napozas nyar

Tombol a nyár. Ha még mindig nem tudod, melyik úticélt keresd fel, olvasd el cikkünket. Ezekről a helyekről a nagyszerű élmények mellett tökéletesen le is barnulsz.

Ne késlekedj a fényvédő arckrém megvásárlásával. Minél hamarabb viszed fel bőrödre, annál hamarabb hálálja meg bőröd egészséges, fiatalos és szép megjelenésével.